1. Zmienić serwer (jak już wspomniał Monk), aby przyspieszyć TG i unikać problemów typu: "504 Gateway Time-out nginx".
Badamy sprawę także to kwestia dni. Ostatecznie ten serwer opłacony mam do marca. Jeśli nie będzie poprawy od marca znajdę coś innego, choćby u Monka.
2. Coś w stylu "rady", która zajmowałaby się tworzeniem, głosowaniem oraz realizacją projektów - użytkownik lub ktoś z rady daje pomysł, rada wszystko omawia i głosuje "za" lub "przeciw". Jeśli projekt został zaakceptowany, rada stara się go zrealizować.
Na tym polega praca w redakcji.
3. Odizolowane forum dla "rady", która mogłaby spokojnie pracować.
Forum redakcyjne.
4. Stworzyć przyzwoity "Download".
Mam już alternatywę na dropboxie więc w wolnej chwili pobiorę wszystko ze starego downloadu i powrzucam na nowo. Każdy plik popakuje w archiwum rara z hasłem, które będzie adresem Tawerny.
5. Uzupełnić encyklopedię - rzekomo każdy użytkownik może ją uzupełniać, ale zbyt wielkich tłumów nie widać.
Bo wiele haseł już wykorzystano.
6. Ogarnąć Biuletyn - przede wszystkim, aby prace nie stały w miejscu. Ponadto, mógłby być publikowany co pewien okres: 2, 3 lub 4 miesiące.
Dev zajmuje się biuletynem, bodaj sam bierzesz teraz w nim udział. Jak wam idą prace?
7. Newsy - ktoś mógłby się zajmować samym "wyłapywaniem" newsów.
Przydałby się newsman. Nawet jeśli nie od pisania, to chociaż ktoś kto przysłałby mi materiał na newsa.
8. Można dodać jakieś nagrody odnośnie Marantu, np. przejdź szkolenie, ukończ 10 wypraw, uzbieraj xxx grzywien, itd.
9. Specjalne nagrody, np. kilkuletni staż jako moderator, mistrz gry, redaktor, biuletyn (można użyć znaków z rangi jako nagrodę, zielona tarcza - nagroda dla moderator, itd.), oraz coś w stylu statuetki za specjalne zasługi dla TG.
Pewnie wszystko można. Jestem otwarty na wszelkie propozycje, bo dodanie tego na forum to dla mnie kwestia sekund. Jeśli oczywiście mam już grafikę (PNG) i tekst.
10. Może jakaś specjalna ranga, dla znanych modderów?
Użytkownicy będący w największych grupach modderskich mają takowe grupy i obrazki tychże grup. Istnieje to od kilku lat na forum.