Tawerna Gothic > Serwis
Czego brakuje, w "Tawernie Gothic"?
Nocturn:
Można spróbować zminimalizować spam poprzez utworzenie pewnego rodzaju blokady. Nowy temat mógłby założyć użytkownik, który napisał co najmniej 5/10 postów.
Kolejna sprawa to działy poświęcone modom i moddingowi - "Ogólnie o modyfikacjach" i "Polskie modyfikacje". Oba działy są bardzo podobne, a ich tematyka pomieszana i nieczytelna. Proponuję wprowadzić dość duże zmiany.
"Ogólnie o modyfikacjach"
ewentualnie "Modyfikacje"[*]podział na: "Projekty" - zapowiedzi, niedokończone i porzucone projekty modów; "Zakończone modyfikacje" - mody, które ukończono; "Weekend z modem" - stare recenzje modyfikacji
[*] "Projekty" - działy podrzędne: "Czas Zapłaty", "Mroczne Tajemnice", ewentualnie inne. Ukończony projekt byłby przenoszony do działu "Zakończone modyfikacje". Temat z porzuconym projektem wystarczyłoby zamknąć. Dodatkowo jakiś krótki regulamin, żeby tematy jakoś wyglądały.
[*]"Zakończone modyfikacje" - dział podrzędny: "Mroczne Tajemnice". Dział zawierałby tematy o modach, łatkach i spolszczeniach, które ukończono. Ten dział też powinien zawierać regulamin.
"Modding"[*]podział na: "Problemy" - prośby o pomoc w rozwiązaniu problemu; "Tutoriale" lub "Poradniki" - wszelkie porady i instrukcje odnośnie moddingu, "Programy modderskie" - wszelkie narzędzia i programy służące do moddingu, "Oferty pracy" - rekrutacje do teamów, oferty pomocy przy modyfikacjach.
Rzekomo od tego jest theModders, ale skoro temat moddingu został już poruszony na tym forum, to można go nieco rozwinąć.
Oczywiście wymagałoby to trochę pracy, ale czy nie byłoby lepiej? Jeśli miałyby nastąpić takie zmiany, to osobiście mogę stworzyć listę posegregowanych tematów do każdej z grup, a ktoś posiadający prawa by tylko je poprzenosił. Ogólnie, ostatnio mam bardzo dużo wolnego czasu, więc mogę się czymś zająć, na przykład tym:
--- Cytat: Nocturn w 22 Luty 2013, 22:55:41 ---Starsze tematy na stronie głównej wymagają poprawek. Polskie znaki występują w postaci "?".
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Isentor w 23 Luty 2013, 18:34:59 ---Mam tego świadomość.
--- Koniec cytatu ---
Jedyne, co musiałbyś robić to podmieniać stare tematy, na poprawione.
Isentor:
--- Cytat: Nocturn w 05 Marzec 2013, 13:53:19 ---Można spróbować zminimalizować spam poprzez utworzenie pewnego rodzaju blokady. Nowy temat mógłby założyć użytkownik, który napisał co najmniej 5/10 postów.
--- Koniec cytatu ---
Spam został wyeliminowany od kiedy wprowadziłem zabezpieczenie, które polegało na ułożeniu obrazka podczas rejestracji. Niestety jak serwer zwalniał nie wczytywało go. Tyle spamu wyskoczyło, ponieważ włączyłem stare zabezpieczenie, które wymaga tylko przepisania kodu z obrazka. Takie zabezpieczenie nie stanowi jednak przeszkody dla lepszych spambotów. Dlatego teraz wyłączyłem wszystko i pozostawiłem jedynie pytanie kontrolne w całości zapisane słownie i po polsku. W związku z tym nawet spamboty, które potrafią liczyć zgubią się na tym, że równanie zapisane jest słownie i po polsku. Zobaczymy jak to się sprawdzi, bo patent nie jest pamięciożerny dla serwera.
--- Cytat: Nocturn w 05 Marzec 2013, 13:53:19 ---Kolejna sprawa to działy poświęcone modom i moddingowi - "Ogólnie o modyfikacjach" i "Polskie modyfikacje". Oba działy są bardzo podobne, a ich tematyka pomieszana i nieczytelna. Proponuję wprowadzić dość duże zmiany.
"Ogólnie o modyfikacjach"
ewentualnie "Modyfikacje"[*]podział na: "Projekty" - zapowiedzi, niedokończone i porzucone projekty modów; "Zakończone modyfikacje" - mody, które ukończono; "Weekend z modem" - stare recenzje modyfikacji
[*] "Projekty" - działy podrzędne: "Czas Zapłaty", "Mroczne Tajemnice", ewentualnie inne. Ukończony projekt byłby przenoszony do działu "Zakończone modyfikacje". Temat z porzuconym projektem wystarczyłoby zamknąć. Dodatkowo jakiś krótki regulamin, żeby tematy jakoś wyglądały.
[*]"Zakończone modyfikacje" - dział podrzędny: "Mroczne Tajemnice". Dział zawierałby tematy o modach, łatkach i spolszczeniach, które ukończono. Ten dział też powinien zawierać regulamin.
"Modding"[*]podział na: "Problemy" - prośby o pomoc w rozwiązaniu problemu; "Turoriale" lub "Poradniki" - wszelkie porady i instrukcje odnośnie moddingu, "Programy modderskie" - wszelkie narzędzia i programy służące do moddingu, "Oferty pracy" - rekrutacje do teamów, oferty pomocy przy modyfikacjach.
Rzekomo od tego jest theModders, ale skoro temat moddingu został już poruszony na tym forum, to można go nieco rozwinąć.
Oczywiście wymagałoby to trochę pracy, ale czy nie byłoby lepiej? Jeśli miałyby nastąpić takie zmiany, to osobiście mogę stworzyć listę posegregowanych tematów do każdej z grup, a ktoś posiadający prawa by tylko je poprzenosił. Ogólnie, ostatnio mam bardzo dużo wolnego czasu, więc mogę się czymś zająć, na przykład tym:Jedyne, co musiałbyś robić to podmieniać stare tematy, na poprawione.
--- Koniec cytatu ---
Mogę Ci ustawić moderatora na dział modyfikacji byś mógł w spokoju to opracować. Wyślij mi tylko na PW układ i opisy nowych działów w tej kategorii.
Isentor:
Na razie wszystko przerzuciłem względnie na szybko. Skonfigurowałem niewiele rzeczy pod nowe środowisko. W związku z tym bardzo pomocne będą wszelkie informacje od was o błędach na stronie. I tak przy okazji, jak teraz chodzi wam Tawerna?
Devristus Morii:
--- Cytat: Isentor w 14 Marzec 2013, 15:10:57 ---Na razie wszystko przerzuciłem względnie na szybko. Skonfigurowałem niewiele rzeczy pod nowe środowisko. W związku z tym bardzo pomocne będą wszelkie informacje od was o błędach na stronie. I tak przy okazji, jak teraz chodzi wam Tawerna?
--- Koniec cytatu ---
Tawerna działa o niebo lepiej niż wcześniej. Nie trzeba czekać na cud, aby się załadowała. Nie wyskakują błędy. To samo jest gdy wejdzie się na TG z telefonu. Też działa wszystko płynnie :)
Isentor:
Jak dla mnie różnica jest bardzo zauważalna. Według testu stabilności forum wczytuje się 5 razy szybciej. Zacznę dziś ogarniać jakiś porządniejszy download.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej