Autor Wątek: Po krew II  (Przeczytany 5760 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

Odp: Po krew II
« Odpowiedź #40 dnia: 07 Październik 2009, 18:49:48 »
O popatrzcie kogo nam tu przywiało! Witaj Siriusie. Widzę, że przyniosłeś więcej butelek. W takim razie opróżnimy krwiobiegi i reszty tej leżącej hałastry. No to do roboty.- rzekł elf i zaczął opróżniać tętnice pozostałych czterech bandytów. Z tymi poszło mu już trochę gorzej i mniej sprawnie. Ale po kilkunastu minutach skończył podając Siriusowi kolejne 12 butli krwi.

Pozyskałem 3x4=12l krwi ludzkiej.
Pozostało 1 butelka 1l

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #41 dnia: 08 Październik 2009, 17:49:25 »
//Gordianie nie bądź nadgorliwy. Licze na logiczne myślenie, skoro kilku dostało w tętnice, czy przez brzuch, to oni juz krwi nie mają za dużo. BUtelki nadal są puste.
//Sirius miałeś się zjawić przypadkiem :P

- Dobrze, że jesteś Siriusie, przeszukasz ciała bandytów. Może mają jakieś złoto - rzekłem do Wampira, gdy nagle się rozpadało. Dodatkowo popołudniowe godziny zaczynały dobijać. Sirius znalzał ogólem 60 sztuk złota.
- Ruszajmy dalej. Już niebawem powinniśmy zobaczyć wielkie kamienie... Gordianie, wprowadź go w tajniki naszego pobytu w karczmie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 08 Październik 2009, 17:49:25 »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #42 dnia: 08 Październik 2009, 18:02:04 »
- W co tutaj go wprowadzać skoro pewnie wszystkiego się domyśla. Ale skoro nalegasz... To tak. Mamy za zadanie pozyskać kilka litrów krwi dla wampirzej organizacji. A że krwi ludzkiej w rzeźni raczej nie dostaniesz musimy przejść się po lasach w poszukiwaniu o takich band.-elf wskazał na leżących na ziemi zbójców-Zasięgnęliśmy języka z w nieodległej karczmie, którą musiałeś mijać. W śród wszechobecnej tajemnicy i panującej paniki gdy tylko wypowiedziałeś 'bandycki obóz' prawie niczego się nie dowiedzieliśmy. Szczęście jednak dopisało nam przynajmniej w niewielkim stopniu gdyż pewien lokalny kupczyk został pojmany przez szukaną bandycką szajkę. Jakim cudem nie wiem, ale udało mu się uciec z ich rąk, jednak jak to w czasie ucieczek bywa nie ma zbyt dużo czasu na pozbieranie swoich 'rupieci', które to spoczywają sobie w którychś z bandyckich namiotów czy składzików. Dlatego kupiec ów poprosił abyśmy odbili ten cały jego majątek a właściwie tylko pierścień kupiecki dający dostęp do dosyć solidnie wypchanego konta. Wspominał coś o stu tysiącach sztuk złota. Teraz rozumiesz? Nie dość, że idziemy tam by ulżyć społeczeństwu pozbywając się kilku zbędnych bandytów, to przy okazji spełniamy dobry uczynek pomagając tamtemu biedakowi. Jeszcze jakieś pytania?- zapytał elf

Offline Sirius

• Magnat
  • Reputacja: 65
  • Nie, nie wiem gdzie jest twój kotek.
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Październik 2009, 20:31:46 »
-ÂŻadnych, oprócz tego, co zrobimy z pierścieniem.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #44 dnia: 08 Październik 2009, 20:35:03 »
-Się zobaczy jak go już zdobędziemy.- uśmiechnął się elf- Ale po prawdzie po co Ci taka fortuna? No chyba tylko żeby uprzykrzyć życie. Oddamy go temu kupczykowi niech chłopina ma jak jego.- rzekł ściszając głos.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #45 dnia: 10 Październik 2009, 08:06:29 »
//A już po chwili zauważyliśmy po prawej stronie, trzy duże kamienie, z lekka zarośnięta krzewinkami. Głazy tworzyły swego rodzaju schody o trzech wielkich stopniach...

Gunses wskoczył na ostatni stopień w jednym skoku. Wostrzył zmysły, lecz nic nie wyczuł. Ruszył dalej. Droga wiodła przez las, a raczej stara zapomniana ścieżka. Stara zapomniana ścieżka, na której były liczne ślady po butach. Ruszyliśmy dalej. Nagle dał się czuć zapach dymu, potem głosy. Skryliśmy się za drzewami, prowadziliśmy obserwację. Na małej skalistej polance, stał ostrokół, zrobiony ze starych desek i pni, nad nim, powiewały wierzchołki trzech namiotów. Przed wejściem stało trzech strażników... Działajmy.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #46 dnia: 10 Październik 2009, 10:10:15 »
-Ja zbytnio nie dam rady ich podejść więc, moglibyście unieszkodliwić tych dwóch z prawej i środka. A ja sprzątnę z łuku tego z lewej. Ta wysoka trawa powinna wystarczyć, żeby ukryć jego trupa. Tylko że potem co robimy? Wpadamy tam po cichu czy może ogólny atak z zaskoczenia?- zapytał szeptem elf bezszelestnie dobywając łuku i nakładając na cięciwę złotą strzałę.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #47 dnia: 10 Październik 2009, 18:18:54 »
- Jesteś świetnym łucznikiem. Będę wdzięczny, jeśli podczas stracia będziesz szył w nogi, najlepiej w kolana. Tych zdejmiemy twoim sposobem. Sirius, w czym ty się lepiej czujesz? Strzelać z łuku czy iść tam ze mną?

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #48 dnia: 10 Październik 2009, 18:36:19 »
-Postaram się żeby i ten był jeszcze zdatny do pozyskania krwi.- szepnął elf i napiął łuk. Strzałę skierował w stojącego z lewej strony człowieka, który beznamiętnie wodził wzrokiem po okolicy w między czasie rozmawiając ze swymi towarzyszami. Elf był jednak w ukryciu, bezszelestnie mierzył w jego głowę a dokładniej w skroń. Złoty grot powinien bez problemu przebić czaszkę uśmiercając go. Gordian naciągnął mocniej cięciwę i czekał... Czekał na decyzję nieśmiertelnych, do których on sam miał wkrótce przystać jako wampir.

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Październik 2009, 19:51:27 »
-Działajmy, Cadacusie. Co powiesz na podlecenie do nich w postaci nietoperzy,i, nie wiem, może skręcenie ich karków, już jako humanoidzi ? Sądzę że nie spowoduje to pogorszenia się ich krwi, czyż nie ? A sposób bardzo precyzyjny...
« Ostatnia zmiana: 10 Październik 2009, 20:02:27 wysłana przez Sirius »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #50 dnia: 10 Październik 2009, 20:30:47 »
- Wierze w ciebie Elfie - rzekłem do Gordiana - Jesteś Elfem, miotasz strzały najlepiej. A tymczasem chodźmy Synu. Czas się zabawić. Ty górą, ja dołem... - rzekłem do Siriusa, po czym stałem sie niewidzialny i delikatnie jak wiatr podbiegłem do środkowego z bandytów. Czekałem na ruch swego Potomka Krwi.

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #51 dnia: 10 Październik 2009, 20:40:54 »
-Skupiając swoją uwagę na chwilę, młody wampir zmienił się w wampira, po czym odleciał na drzewko rosnące za strażnikiem. Zmienił się w wampira, po czym lekko zeskoczył na ziemię i stał się niewidzialny. Szybko podbiegając do strażnika stojącego najbardziej na prawo i trzymał ręce tuż obok szyi strażnika. Spojrzał na swego ojca i mentora, i szukał jego wzroku, by być pewnym, że już można zabijać...
« Ostatnia zmiana: 10 Październik 2009, 20:48:14 wysłana przez Sirius »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #52 dnia: 10 Październik 2009, 20:48:23 »
//Przeciez ty mnie nie widzisz... O_O

Gunses jednym syzbkim ruchem zarzucił prawą dłoń na ustra strażnika, lewą rękę zarzuciał na jego klatkę piersiową i wykorzystując swą nadprzyrodzoną silę skręcił kark bandycie.

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Październik 2009, 20:56:48 »
Wampir, lekko łapiąc za krtań strażnika, drugą dłoń oparł o jego usta. Jednym szybkim ruchem wbił palce w krtań strażnika... Po czym mocno pociągnął głowę w lewo. Rozległ się paskudny trzask i ciało strażnika zwiotczało..

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #54 dnia: 10 Październik 2009, 21:08:55 »
Bandyta powoli osunął się na ziemię. Elf nie czekał i zwolnił uścisk palców. Strzała wymknęła się i poszybowała prosto w czoło niczego nie świadomego strażnika. Złoty grot z impetem uderzył w głowę przebijając czaszkę. Strzała utkwiła w głowie nieszczęśnika i ten bez najmniejszego jęku upadł w przewidziane przez elfa miejsce. Gordian złapał za kolejną strzałę i wyszedł z ukrycia patrząc na ostatniego ze strażników, którego powinien sprzątnąć już Sirius. Elf miał dobre przeczucie i również ten człowiek zachwiał się. Wampiry ułożyły ciała w jednym miejscu. Gordian szybko i cicho obejrzał ofiarę swojego ataku. Leżał nienaruszony z grymasem bólu na twarzy. Strzała nie weszła nawet do połowy, toteż nie przeszła na wylot a utkwiła na tylnej ściance puszki czaszkowej. Gordian poderżnął mu gardło i złapał do trzech butelek uciekający z ciała czerwony płyn. -Siriusie weź zniknij na chwilę i zerknij przez bramę co dzieje się tam w obozie. Ja szybko skończę z waszymi póki są jeszcze ciepli.- szepnął elf i rozciął gardła bandytom. Kolejne 6 butelek było pełne.

Walka łukiem IV, Celny strzał, Pozyskiwanie krwi I

Pozyskałem: 3x3=9l ludzkiej krwi
Pozostało: 13-9=4 butelek 1l

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Październik 2009, 21:27:47 »
Wampir ponownie stał się niewidzialny, po czym uważnie stawiając stopy, prześlizgnął się do obozu wroga. Zauważywszy trzy namioty, skierował się do centralnego, największego...

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #56 dnia: 11 Październik 2009, 01:14:32 »
-Siriusie i co?...Siriusie!...Siriusie! Gdzie on do cholery jasnej poszedł.- szeptem zaczął wzywać wampira elf. -Pewnie wlazł do środka obozu. Mam nadzieję, że go tam nie nakryją.- rzekł z cicha elf chowając butelki z krwią. Gunsesie ruszamy? Trzeba pomóc temu młodzikowi bo jak zasłona niewidzialności spadnie to będzie nie ciekawie.- rzekł równie cicho co przedtem elf i wyciągnął z kołczanu strzałę. Lekko i jak najciszej starał się podejść do ostrokołu i ukryty w jego cieniu zajrzał do środka przez większą szparę.

Kamuflaż

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #57 dnia: 11 Październik 2009, 09:35:31 »
//Sirius... Jesteś młody, więc twa krew jest dość słaba. Dodatkowo byłeś już nietoperzem i teraz jesteś dwa razy niewidzialny i nie piłeś krwi. Tym razem przymknę na to oko, boś młody Wampir. Ale następnym razem, lub u innych GM miej sie na baczności z takim zachowaniem. Nie chodzi o to, żebyś jak Tkoron pił krew non stop, nawet podczas walki, ale żebyś znajdował chwilkę czasu na tą czynność.
//Sirius. Widzisz pięciu ludzi przy ognisku. W oddaleniu widzisz trójkę mężczyzn, którzy ewidentnie są innej orientacji seksualnej ;/ W największym namiocie siedzi 2 ludzi. Ciężkozbrojnych, prawdopodobnie hersztów wspomnianych dwóch band.
//Gordian. Widzisz pięciu ludzi przy ognisku. W oddaleniu widzisz trójkę mężczyzn, którzy ewidentnie są innej orientacji seksualnej ;/

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #58 dnia: 11 Październik 2009, 11:57:08 »
-Ośmiu... Nim się połapią co i jak powinienem zlikwidować dwóch no może przy większej dozie szczęścia trzech, ale to jest bardzo nie pewne. Potem trzeba będzie popracować mieczami. Zabieram się do roboty.- szepnął cicho elf do Gunsesa i wyciągnął z kołczanu jeszcze jedną strzałę. Uzbrojony w łuk i dwie strzały szukał większej szpary w tej prowizorycznej palisadzie, tak by miał możliwość celnego strzału. Znalazł dość spory otwór, na przeciw ogniska i siedzących przy nim ludzi. Trzech z nich siedziało do elfa plecami a dwóch bokiem więc możliwość wykrycia była nikła. Gordian wbił jedną ze strzał w ziemię przed sobą a drugą umieszczając na cięciwie potężnie naciągnął. Celował pewnie w tył głowy rozbójnika. Gdy był już gotów zwolnił uścisk palców a strzała ze świstem, poleciała w głowę bandyty. Trafił a bandyta upadł na bok przygniatając siedzącego obok towarzysza. Elf już w niego celował. Nim ten zwalił z siebie truchło zabitego kompana w jego stronę poleciała kolejna strzała. Ta również osiągnęła ciel i kolejny bandyta zamarł w bezruchu z strzałą wbitą w tył głowy. Pozostała trójka ruszyła w stronę wyjścia, elf założył łuk i złapał za runę -Heshar!- krzyknął a w jego dłoni pojawił się ognisty pocisk, który bardzo szybko nabierał wielkości. Gordian cisnął kulę w trzyosobową grupkę nie wiedział czy trafił ale złapał za miecz, już za chwilę miała zacząć się walka...

Walka łukiem IV, Potężny strzał, Celny strzał, Mistrzowski łuk, Runa ognia.

2(3?)/8- bandytów

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #59 dnia: 11 Październik 2009, 13:19:10 »
Wampir zaczął słabnąć, czuł, jak jego organizm odmawia posłuszeństwa, ale musiał jeszcze trochę się namęczyć, zanim walnie sobie litr RH+... Lekko wskoczył na ostrokół, po czym wyciągnął swój łuk, piękny i śmiertelnie niebezpieczny. Wyjmując dwie strzały, łagodnie osadził je na cięciwie. Ignorując pozostałe cele, będąc pewnym że go nie zauważyły, skierował swe szypy w kierunku trójki bandytów, którzy właśnie oglądali tworzenie się ognistej kuli w rękach elfa. Z bliska. Bardzo bliska. Nie zastanawiając się, wampir wziął namiar na bandytę będącego najdalej od elfa, po czym wycelował w jego kark. Napiął łuk, poczuł jak drewno protestuje. Lekko zmniejszył siłę, nie chodziło mu o złamanie elastycznego drewna. Po czym strzelił obydwiema strzałami...

Walka łukiem IV, Celny Strzał, Strzał dwoma pociskami

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 11 Październik 2009, 13:19:10 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18