Autor Wątek: Konkurencja dla G3?  (Przeczytany 11763 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mattius

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Konkurencja dla G3?
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Listopad 2006, 17:43:52 »
Oblivion vs. Gothic odwieczna woja, która jest wg. mnie bezsensowna. Powiem dlaczego, mimo, że gry podobne pod względem gatunku, są całkowicie różne pod względem klimatu. Niektórym odpowiada tez Gothica innym ten z Obka, a jeszcze innym oba. Ja wole jednak ten Gothicowy. Trudno mi to uzasadnić, poprostu ten mi baerdziej odpowiada, a Oblivion mnie, mówiąc szczerze, trochę nudził. The Witcher, też będzie ciekawy, ale z Two Words nie wiąże zbytnich nadzieji, choć kto wie? Czekam natomiast na NWN. System D&D, nowe rasy (drowy!), oraz bardzo rozbudowany świat. Tak więc powtarzam: każdy ma inne gusta, a o nich, podobnp soę nie dyskutuje...

Offline kridek

• Kret
  • *
Konkurencja dla G3?
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Listopad 2006, 22:17:28 »
według mnie g3 bez konkurencji mimo kupy bugów i dużych wymagań ;) a Oblivion to kapota nawet jakbym dostał orginała za friko to i tak nawet bym go nie powąchał gdyż jest on strasznie pusty jak wspomniało kilka osób... widziałem go zresztą u kumpla kiedy był w jakimś mieście a tam dosłownie 2-3 mobki jakieś widać :D a w gothicu to jest coś jakieś życie: niewolnicy tną sobie pnie jakieś, mimo że nigdy go nie przetną to wygląda to ciekawie       acha i jeszcze jest NWN2 jeżeli można te gry w jaki kolwiek sposób porównać no to nie wiem co bym wybrał :D ale jestem tak samo fanem Never'a jak i Gothic'a.
« Ostatnia zmiana: 28 Listopad 2006, 22:22:01 wysłana przez kridek »

Forum Tawerny Gothic

Konkurencja dla G3?
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Listopad 2006, 22:17:28 »

Offline Kirgo32

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
  • "Nawet piekło ma swoich bohaterów."
Konkurencja dla G3?
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Maj 2007, 14:15:23 »
Moim zdaniem Gothic jest najlepszy.Oblivion owszem ma niezla grafe, ale ta gra nie moze konkurowac z Gothic.jedynym plusem Obliviona jest grafika, a G3-grafika,muzyka,klimat,ciekawy swiat itd...

Wiedzmin tak jak powiedzial muj poprzednik moze byc wielkim konkurentem i mozliwe ze bedzie lepszy od
Gothica, dopuki nie zagram to sie nie przekonam.

Moim zdaniem konkurowac z Gothiciem moze Dark Messiach.Ma on bardzo ladna grafike, swietna muzyke, ladny swiat, duzo potworów, broni i ladne efekty, ale ja i tak wole Gothica.

Respev

• Gość
Konkurencja dla G3?
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Maj 2007, 15:36:35 »
Moja opinia jest taka:
Mysle ze The Elder Scrolls 4:Oblivion może sie schować jeżeli ma konkurować z Gothicem3.Gothic 3 jest o niebo lepszy.
O kurde! To żeś dowalił piękną argumentację. Ile grałeś w Obliviona (jeśli w ogóle)? Gothic 3 jest dużo gorszy jeśli chodzi o fabułę i zadania, już nie wspomne o błędach w animacjach ruchu postaci. Jedyny minus TES4 to brak pełnej polskiej polonizacji, czyli napisy + głosy. Grając w Obliviona + Knight of the Nine + Shevering Isles, po prostu nie mogłem oderwać się od monitora. Inaczej sprawa ma się w Gothicu 3, tutaj wszystkie zadania są niemal identyczne, a ich główna zasada to idź i zabij zlecony cel. W Oba gram już 3 raz i nadal zaskakuje mnie nowymi, nieodkrytymi przezemnie rzeczami. Poważnym konkurentem Gothica 3 jest Two Worlds, który przewyższa go pod względem animacji, a graficznie podobny jest do Obliviona. Jestem w posiadaniu tej gry od dnia jej wydania i muszę powiedzieć jedno - bardzo wciągająca fabuła, że już nie wspomnę o paru nowych innowacjach, nieznanych z innych tego typu gier.

Moim zdaniem moze i Oblivion ma duze uznanie ale Gothic to Gothic i co z tego ze Oblivion ma duzy swiat jezeli jest pusty
A gothic 3 nie jest pusty? Wystarczy spojżeć na Nordmar czy Varrant i wnioski same się nasuwają. Chyba nie muszę mówić, iż w Oblivionie na tych "pustych łąkach" jak to niektórzy nazywają, wypełniamy najwięcej zadań?
« Ostatnia zmiana: 22 Maj 2007, 15:40:05 wysłana przez Respev »

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
Konkurencja dla G3?
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Czerwiec 2007, 19:12:07 »
Dobrze to może tak:

Gothic 3 - jest grą docenioną przez wielu fanów grą, jednak dostał również nagrodę za najbardziej zabugowioną grę roku (co mocno zniża rangę 3 częsci sagi), poza tym ma on zepsuty silnik graficzny przez co nawet na najlepszym komputerze będzie się ścinać

Oblivion - jest także świetną grą, która też jest doceniania przez miliony fanów.

Wiedźmin - o rany jak widziałem trailer, to chyba się trochę przeraziłem. Głównie z tego powodu iż w Wiedźminie jest tryb sterowania myszką chociaż nie jest to gra strategiczno RPG. Ten tytuł może być bardzo podobny do Kotora (oczywiście pod względem sterowania).

No cóż mogę powiedzieć. Gothic 3 został szybko wydany przez co jest w nim bardzo dużo rzeczy niedorobionych, reszta jest dokładnie zrobiona. Możemy tylko mieć nadzieję że jakiś człowiek zrobi patcha który naprawi WSZYSKIE bugi.

Offline Resio

• Kret
  • *
Konkurencja dla G3?
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Czerwiec 2007, 20:46:32 »
Oblivion owszem jest świetny jeśli chodzi o grafike , ale gracz nie żyje zdarzeniami z gry . Powinien czuć coś jak gra, a w tej grze nigdy nie wiadomo co sie zdarzy , może brakuje polskich rozmów jak to miały wszystkie wersje gothica. Wtedy od razu łatwiej jest podejmowac decyzje i zyje sie swiatem i problemami bezimiennego. Plusy obliviona to tysiace questow i zwiedzanie pięknych krain  , szkoda tylko ze Gothic 3 nie ma zbroi z obliviona :P
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwiec 2007, 20:49:10 wysłana przez Resio »

Offline Tukan

• Kret
  • *
Konkurencja dla G3?
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Marzec 2008, 08:14:18 »
Sprawdzałem Gothic 3 vs. Oblivion = Gothic 3 lepszy.

Nie wiem czy Wiedźmina da się tak porównać, bo to trochę inna gra.

Offline Damsem

• Kret
  • *
  • Reputacja: 5
  • HWDP
Odp: Konkurencja dla G3?
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Grudzień 2008, 17:57:18 »
Jest też Assasyn Creadet czy jakoś tak alr G4 jak będzie to da sobie rade

Forum Tawerny Gothic

Odp: Konkurencja dla G3?
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Grudzień 2008, 17:57:18 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18