Tereny Valfden > Dział Wypraw
Chrzest ÂŻywiołów - Grobowiec
Mantos:
Ostatni z topielców ponownie wyskoczył z wody, która ugasiła ogień. Mantos chwycił runę.
- Heshar! - krzyknął
W jego drugiej dłoni zmaterializował się ogień w formie kuli. Elf cisnął go w utopca, za pomocą telekinezy dokładnie nakierował pocisk na cel. Płomień okalał ciało bestii. Ta, chciała uciec, lecz Mantos szybko chwycił za miecz i rzucił go w tors utopca. Przebił go na wylot. Potwór leżał na posadzce i jeszcze przez chwilę wił się w agonii wygając z ciebie okropne dźwięki. Zaraz po tym ucichł, a ogień zgasł
- To by było na tyle - powiedział Mantos wyciągając swój miecz ze spalonego truchła
Runa ognia; Telekineza; Walka mieczem V;
Broń 1:
Nazwa broni: Czarna śmierć
Zasięg: 280 metrów
Rodzaj: łuk
Poziom wykonania: V
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.
70 x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4
Broń 2:
Nazwa broni: Kobra
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: IV
Opis: Wykuty z 45 sztuk srebra o zasięgu 0,6 metra, ważący 5 kg.
Broń 3:
Nazwa broni: Kobra
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: IV
Opis: Wykuty z 45 sztuk srebra o zasięgu 0,6 metra, ważący 5 kg.
Broń 4: ---
Zbroja:
Nazwa odzienia: Mithrilowy Pancerz
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 15
Ciężar: 8kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mithrilu.
Gordian Morii:
-Tak... To by było na tyle.- potwierdził słowa Mantosa elf po czym dodał - Ja pozbieram co się da z tym umarlaków a wy może sprawdźcie co teraz nam przygotował ten arcymag.- rzekł wyciągając sztylet. Elf ruszył kolejno do każdego z Utopców w celu pozyskania kłów i szponów bo oczu pozyskiwać nie umiał. A było tego sporo ze wszystkich 13 utopców pozyskał 52 kły i 104 szpony. Z kłami uważał szczególnie bo mogła na nich cały czas zostać trucizna zwana Trupim Jadem. - Jak ktoś jest chętny to mogę się podzielić.
Pozyskiwanie kłów i pazurów,
Pozyskałem: 52x kły Utopca, 104x szpony Utopca
Anv:
Anv widząc że już po wszystkim postanowił podejść do miejsca w którym miał znaleźć się kolejny napis, dzięki któremu mogliby uzyskać jakieś wskazówki. Wampir podszedł do bali z wodą i zaczął oglądać i dokładnie...
Gunses:
--- Cytuj ---00:13:10 Isentor:
aura nekromanrty sluzy jako obrona przeciwko pociskom magicznym i strzalami
--- Koniec cytatu ---
//Erlond. Jeśli myślisz ze ataki pazurami to ataki magiczne lub strzały, to szkoda mi troche słów. Uwłacza mi również to, że uważasz mnie za GM nieznającego czarów.
//Bestie leżą martwe.
http://img35.imageshack.us/img35/4767/komnata.jpg
//Cztery zielone kwadraciki u góry to cztery zalane tunele.
//Ściany wyłożone są błękitnymi płytkami, po których delikatnie płynie woda. Ze ścian wyskakują również wodospady burząc wodna taflę basenów. Podczas walki zauważyliście, że pod taflą wody są wykonane w ścianie cztery tunele. Wszystkie tunele, są zalane wodą, a co jakiś czas z ich sklepień wystają początki krat. Sprawa jest prosta. Zły kanał, a kraty opadają zamykając wam drogę ucieczki, a wy jeśli nie macie skrzeli to się topicie. Stoicie na cienych płytach. Już podczas walki zauważyliście, że płyty pokrywają płaskorzeźby. Jednak największy obszar płaskorzeźb znajduje się na pochylni. Od środka miejsca, a którym wypada punkt centralny, zaczyna się powolne obniżenie płyt. Na nim to znajduje się mozaika rysów, płaskorzeźb, zakoli, rurek, które kończą się przy samej wodzie rzeźbami kilkunastu żabich głów, z wytkniętymi językami. Języki są ustawione prostopadle do ściany, a której po niżej tafli wody są zalane kanały. Obserwujecie wielka bale z wodą. Na jej okuciach jest napis, fosforyzujący błękitnym światłem: „Woda przy życiu podtrzymuje. Woda życie daje, a jej nurt drogę wskazuję”
//Co robicie?
Elrond Ñoldor:
- Cholera, ładniejszej rzeczy nie widziałem... - zachwycał się elf oglądając komnatę, podczas walki nie miał za bardzo na to czasu. Porozglądał się i odnalazł butelkę którą rzucił na wstępie w jaszczura. O dziwo nie rozbiła się. Podniósł ją, w otwór wepchał uprzednio obcięty palec Utopca jako korek i położył na wodzie. Chciał wiedzieć gdzie płynie nurt... Bo wszakże „Woda przy życiu podtrzymuje. Woda życie daje... a jej nurt drogę wskazuję” jak sobie w myślach powtarzał od momentu gdy przeczytał fosforujący napis.
--- Cytuj ---//Elrond. Jeśli myślisz ze ataki pazurami to ataki magiczne lub strzały, to szkoda mi troche słów. Uwłacza mi również to, że uważasz mnie za GM nieznającego czarów.
--- Koniec cytatu ---
//W taki razie to Canis schrzanił moją naukę podczas której, po wyczarowaniu aury kazał pchnąć siebie mieczem, a nie ciskać zaklęciami :/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej