Autor Wątek: Insygniów poszukiwanie  (Przeczytany 9596 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Insygniów poszukiwanie
« Odpowiedź #60 dnia: 25 Sierpień 2009, 07:11:49 »
Wnętrze niegdyś jednej z siedzib wampirzej Gildii jest obecnie zrujnowane. Po całym budynku walają się szkielety po zmarłych tutaj, podczas wojen nieśmiertelnych, wampirów i wilkołaków. Siedziba jak i inne w czasie wojen służyła raczej bardziej jako fort niż miejsce, w którym po prostu żyły wcześniej wampiry. Budynek dzieli się na trzy piętra i piwnicę o kształcie okręgów, a do przechodzenia z jednego na drugie służą kręte, spiralne schody. Piwnice mieszczące się w podziemiach to przede wszystkim robocze budynki – kuchnia, warsztat itp.
//Kuchnia i warsztat. Gdzie idziecie?

Offline Tkoron

• Magnat
  • Reputacja: 440
  • Frideric Gravis
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 25 Sierpień 2009, 10:10:26 »
-Chodźmy do warsztatu, może znajdziemy tam coś przydatnego?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 25 Sierpień 2009, 10:10:26 »

Offline Amonef

• Myśliwy
  • Reputacja: -4
« Odpowiedź #62 dnia: 25 Sierpień 2009, 11:58:27 »
-Ruszajmy! rzekł Am i ruszył żwawym krokiem ku warsztatowi. W międzyczasie zagadnął do Tkorona:
-Ciekawe co możemy znaleźć w tej piwnicy? Kaparig nie zastanawiał się długo. Czekał, aż zobaczy na własne oczy. Po chwili marszu Amonef znalazł się w pomieszczeniu, które było najprawdopodobniej warsztatem. Młody Oteriańczyk rozejrzał się w poszukiwaniu czegoś przydatnego. Chodził po nim parę minut rozglądając się po stołach pokrytych kurzem. Nie czuł się w tym budynku dobrze, czuł narastający z każdą chwilą strach i niepokój.
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpień 2009, 15:13:23 wysłana przez Amonef »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 25 Sierpień 2009, 15:16:40 »
//W warsztacie pracował najwyraźniej wampir, który zajmował się wyrobem wardyn, szklanych zbroi, srebrnych mieczy i innego uzbrojenia. Jest tutaj zaoszczędzone przez rzemieślnika 225 sztuk złota. Rzemieślnik miał najwyraźniej kłopoty z pamięcią i zapisywał sobie mnóstwo notek. Z jednej z nich wampiry dowiadują się, że rzemieślnik wysłał do siedziby Gildii, gdzie przebywał król Wampirów, książkę o wyrobie wardyn. Z kolejnej, że w skarbcu jest trochę minerałów.

Notki:
I: „Za tydzień odebrać z siedziby króla książkę o wyrobie, wardyn od tych żółtodziobów.”
II: „Pójść do skarbca po szkło i srebro do zbroi i mieczy dla nowych.”
« Ostatnia zmiana: 05 Wrzesień 2009, 19:18:49 wysłana przez Gunses »

Offline Amonef

• Myśliwy
« Odpowiedź #64 dnia: 25 Sierpień 2009, 15:34:48 »
-Hmm...Ktoś wpadł na jakiś pomysł do czego mogą posłużyć się nam te informację? Wezmę mieszek ze złotem i podzielimy je równo gdy zakończymy wyprawę. Powiedział Am do reszty i nie czekając ruszył wolnym kroczkiem do kuchni rozglądając się dookoła. Budynek był zaiste mroczny, i budził grozę w umyśle młodzika. Nie dawał jednak tego po sobie poznać i dodał wychodząc z warsztatu:
-Eh, nie wiem jak wy ale ja zgłodniałem lekko zobaczmy co dziś serwuje kucharz. Dodał i ruszył przed siebie. Po paru minutach błąkania się dotarł on do pomieszczenia kuchennego. Rozejrzał się dookoła i podobnie jak w warsztacie wszystko było pokryte grubą warstwą kurzu. Wojownik zaczął szukać czegoś co może okazać się przydatne w dalszej wędrówce. Tu jednak bardziej uważał niż w przypadku warsztatu. Zastanawiał się również co może znaleźć w dalszej podróży i czy jest prawdopodobieństwo, aby przebywał tu jakiś potwór. Przeszedł go dreszcz, lecz nie przerywał poszukiwań.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 25 Sierpień 2009, 16:42:35 »
Pomieszczenie mieści schowki, spiżarnie, wielkie stoły, krzesła i inne kuchenne rzeczy. A raczej ich reszki. Poprzewracane stoły, zrujnowane krzesła i szafki. Wilkołaki widać nie próżnowały. Nie ma tu nic interesującego. Piwnice są czyste.

Offline Amonef

• Myśliwy
« Odpowiedź #66 dnia: 25 Sierpień 2009, 17:08:55 »
-Panowie ruszamy na podbój parteru! Krzyknął żartobliwie Amonef kierując się w stronę spiralnych schodów. Wchodząc po stopniach na bardziej oświetlony parter Kaparig nadal odczuwał strach. Po wejściu Am rozejrzał się dookoła w celu analizy pomieszczeń.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 25 Sierpień 2009, 20:51:30 »
//Parter był miejscem odpoczynku. Znajdują się tutaj stare i poniszczone fotele, dofy, ławy, regały. Jest tutaj równiez komnata z pryczami. Gdzie idziecie?

Offline Tkoron

• Magnat
  • Frideric Gravis
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 25 Sierpień 2009, 20:53:53 »
//No zważywszy na to jaki mam wybór... to może... chociaż... idziemy do komnaty z pryczami
-Chodźmy do tamtej komnaty, jeżeli gdzieś mamy znaleźć jakieś wskazówki, lub przydatne informacje to właśnie tam.

Offline Amonef

• Myśliwy
« Odpowiedź #69 dnia: 25 Sierpień 2009, 21:00:27 »
-Słuchajcie może coś ciekawego znajdziemy tam! Dobrze prawisz Tkoronie! Pokazał Amonef na pokój z pryczami służący zapewne jako sypialnia wampirów. Po wejściu zauważył, iż wilkołaki również tu nie próżnowały. Zaczął przegarniać leżące prycze i szafki w celu znalezienia czegoś przydatnego. Oteriańczyk chodził, odpychał, przewalał i kopał wszystko aby nie pominąć najmniejszego szczegółu. Czuł się źle widząc trupy wampirów oraz wilkołaków, no ale cóż takie zlecenie, więc nie marudził i dokładnie sprawdzał wszystkie zakamarki. Przechodziły go dreszcze, gdy nadepnął na jakąś kość. Nie narzekał jednak, tak było lepiej.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 27 Sierpień 2009, 08:17:33 »
//Między łóżkami widzisz oprawioną w skórę książkę.

Offline Tkoron

• Magnat
  • Frideric Gravis
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 27 Sierpień 2009, 08:51:22 »
Grupka podchodzi do tego miejsca, Tkoron bierze księgę w ręce. Widać po niej że jest bardzo stara.
-Ciekawe co to jest, mówi do reszty, otwieram.
W środku zobaczyli...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 27 Sierpień 2009, 10:06:33 »
//Książka okazuje się pamiętnikiem pewnego Wampira, który żył tu przed wiekami. Cudem ocalała...
(…) Nic nie jest już pewne. Wilkołaki przedarły się przez dwie zachodnie, leżące nad oceanem, fortece. Niedobitki z naszych Braci udały się, do Theria Teina, do naszych twierdz, najbardziej wysuniętej z piramid na północ po zachodnim brzegu rzeki i do leżącej pod nią warowni. W Veol Uenoia zebrali się najpotężniejsi z mistrzów magii, przewodniczy im Wielka Rada Magii, w której w skład wchodzą Mistrzowie tegoż kunsztu, którzy osiągnęli wszystkie III poziomy wtajemniczenia, a w Feratur Uenoia szkoleni są na gwałt nowi adepci. W Leforim Yheta gromadzone są zapasy krwi, broni i różnych materiałów. A u nas, na dworze Króla Galathusa, zamieszanie, niepokój, denerwujące i przejmujące podniecenie. Jesteśmy najbezpieczniejszą fortecą, bowiem Weuto Noia leży najdalej na północy, między górami, tak, że ataku możemy spodziewać się tylko ze strony przesmyku, który na szczęście osłonięty jest przez twierdzę zwaną Monin Nic nie jest już pewne…(…)

Theria Teina – Dolina Samotności
Veol Uenoia – Klasztor Magii
Feratur Uenoia – Szkoła Magii
Leforim Yheta – Magazyn Wyspy
Weuto Noia – Twierdza Króla
Monin – Mur

(…) Wczoraj, na dwór Króla przybył posłaniec z Neivo Anais. Po jego przyjeździe na dworze zrobiło się wielkie poruszenie, wszyscy biegali, 3 oddziały opuściły naszą siedzibę, Weuto Noia i udały się w południowym, południowo – zachodnim i południowo – wschodnim kierunku. Udało mi się dostać, na pennar, które zwołał sam Król, a na której ja wraz z innymi podawałem do stołu. Usłyszałem tam wiele deion nowin: kolejna nasza weuto padła, Wampiry w większości zostali bestialsko wyrżnięci oraz że zagrożona została jedna z bodowli, w której Wampiry wyspecjalizowały się najbardziej w thakar e Bestiami, która była najbardziej znienawidzona przez Retheis Cetoe, gdyż była położona przy samym ujściu Uenokh, i z której przybył posłaniec. Zagrożona była Neivo Anais! Nasz najlepszy sprzymierzeniec. Najlepsi wojownicy… Mistrzowie Miecza – Oariul Anais.(…)

(…) Zbudzono nas wcześnie rano, nasz Ertas, Gerred Sher’Matyl kazał zabrać wszystkie potrzebne rzeczy. Zebraliśmy się na placu zamkowym, gdzie zobaczyliśmy, okutych w szklane hetnea Wojowników. Był to oddział elitarnych wojowników z Armii Królewskiej. Dołączono nasz, czyli mnie, Regenta, Fertora Al’Prega i Zygrila Ealodora do oddziału Wojowników zmierzających do Neivo Anais. Wyposażono nas w wykonane ze szczerego srebra wardyny, oraz łuki bądź kuszę z amunicją o srebrnych grotach (…) Przed wylotem błogosławieństwa udzielił nam sam Noia Galatheus. Po przygotowaniach cała grupa licząca około 40 Wampirów przeistoczyła się w stado nietoperzy i wyruszyliśmy…(…)

(…) W Neivo Anais byliśmy wieczorem. Z wyglądu świątyni było widać, że w ostatnich dniach przeszła wiele ciężkich napadów Wilkołaków. Retheis Cetoe dokonały powierzchownych zniszczeń i zabiły wiele z naszych Braci. Na placu przed piramidą leżało wiele świeżych trupów Wilkołaków, ale też i Naszych Braci. Piramida zdawała się mieć 4 piętra wysokości. Na samej górze przed wejściem w tamtejsze pomieszczenia stało dwóch strażników, a same ściany tegoż budynku zdały się być grubsze niż ściany reszty budowli.
Okrążyliśmy świątynie 2 razy, po czym zbliżyliśmy się do placu i znów przemieniliśmy w ludzkie formy. Widać było poruszenie wśród Braci z Neivo Anais gdy nas zobaczyli. Kazano naszemu dowódcy zameldować się, u zarządcy, którym był, Herryt Grothorsh, osoba znana w królestwie, nazywana z nieznanego mi względu Strażnikiem. (…)

(…)Nithlia minęła bez większych walk. Na południowym krańcu placu zauważono 3 osobniki. Lecz gdy przyjrzeliśmy się z pochodniami placu zauważyliśmy ślady Retheis Cetoe niebezpiecznie blisko fortecy. Dzień spędziliśmy wewnątrz Neivo, gdzie rozważaliśmy taktykę i strategię Wilkołaków. (…)

(…) Wieczorem, zdarzyło się coś dziwnego. Zarządca wezwał mnie do siebie, oznajmił, że dziś my będziemy pełnić służbę od strony wschodniej. „Od tamtej strony atakują Wilkołaki” – pomyślałem. Gdy tak rozmawialiśmy ścierpły mi nogi, chciałem się oprzeć o obraz zasłonięty ozdobnym płótnem, i wtedy…, Gdy się oparłem zarządca wykrzykną, że jestem nie uważny, że nie mogę tutaj niczego odtykać i wyrzucił mnie z gabinetu. Kontem oka zauważyłem, że podchodzi do obrazu i poprawia go. O co mu chodziło z tym obrazem, nie wiem, może ma sentyment do starych rzeczy(…)

(…)Nithlia nastała gaold. E endorth ela słychać było uremio. Coś zaczęło edan! Keld weuto theic dał znać o sobie księżyc. To będzie ciężka Nithlia (…)

Theria Teina – Dolina Samotności (bezkresna cisza i spokój, harmonia)
Veol Uenoia – Klasztor Magii (siedziba najpotężniejszych magów)
Feratur Uenoia – Szkoła Magii
Leforim Yheta – Magazyn Wyspy
Weuto Noia – Twierdza Króla
Monin – Mur (twierdza broniąca przesmyku do pałacu króla)
Teodel – Cech (twierdza najlepszych rzemieślników)
Feratur Anais – Szkoła Miecza
GG – ÂŹródło Krwi (tutaj ludzie oddawali krew Wampirom; tutaj przemieniano też ludzi w Wampiry)
Neivo Cetoe – Dom Człowieka (ludzkie osady)
Neivo Anais – Dom Miecza (klan najlepszych wojowników)
Hyemi Yheta – Bramy Wyspy
Inkhet – Równina
Oalar – Port
Peathi – Wybrzeże

Offline Tkoron

• Magnat
  • Frideric Gravis
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 27 Sierpień 2009, 13:03:28 »
Tkoron był szczerze zdziwiony, ale żadnym znakiem czy gestem nie dawał po sobie tego poznać.
-Ciekawe... Bardzo ciekawe... Z pewnością zainteresuje to radę, jak i wszystkie wampiry, to chyba najcenniejsza rzecz jaką mogliśmy znaleźć, ale nie ma się co zatrzymywać, jeszcze sporo mamy do zbadania, może znajdziemy kolejne takie unikalne przekazy?
-Chodźmy dalej!

Offline Amonef

• Myśliwy
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Sierpień 2009, 14:33:17 »
-Ruszajmy na pierwsze piętro! Po czym razem z Tkoronem i innymi Amonef wyruszył spiralnymi schodami. Młody Oteriańczyk idąc zagadnął do wampira[Tkorona]:
-Zaiste, ciekawym odkryciem jest ta księga. Trzeba szukać dalej, to znajdziemy tu jeszcze więcej materiałów. Gdy Am wspiął się po schodach rozejrzał się dookoła, by zobaczyć ile jest tu pomieszczeń.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 27 Sierpień 2009, 20:00:44 »
//Am nie musisz powtarzać wszystkiego po Tkoronie.
//Znajdujecie poniszczone pomieszczenie. Nie wiadomo, do czego służyły. Zauważacie jednak pod stertą desek i szmat skrzynię.

Offline Tkoron

• Magnat
  • Frideric Gravis
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 27 Sierpień 2009, 20:05:06 »
Tkoron podszedł w tamtym kierunku, odgarnął sterty szmat i rupieci i po chwili wyciągnął skrzynię, otworzył wieko przy akompaniamencie skrzypiących ze starości zawiasów. Oczom drużyny ukazał(a/o  ;p) się

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 27 Sierpień 2009, 20:14:37 »
//400 sztuk złota.
« Ostatnia zmiana: 05 Wrzesień 2009, 19:18:08 wysłana przez Gunses »

Offline Tkoron

• Magnat
  • Frideric Gravis
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 27 Sierpień 2009, 20:30:08 »
-Nieźle się zaczęło i jest coraz lepiej, nie ma sensu teraz się dzielić pieniędzmi, zrobimy to na końcu wyprawy, zobaczymy kto na ile zasłużył i na podstawie tego się podzielimy.

//Kasę oczywiście bierzmy

Offline Amonef

• Myśliwy
« Odpowiedź #79 dnia: 27 Sierpień 2009, 21:18:55 »
-To co ruszamy dalej? Powiedział Amonef i sam zaczął wspinać się już na wyższy poziom. Było tu dość mrocznie, dość by Kaparig czuł strach. Jednak ten cały czas dodawał sobie otuchy i szedł przed siebie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 27 Sierpień 2009, 21:18:55 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything