Tereny Valfden > Dział Wypraw

Insygniów poszukiwanie

<< < (7/20) > >>

Tkoron:
Tkoron westchnął cicho, popatrzył to na Amonefa, to na Pabloo'a po czym rzekł:
-Co się stało to się nie odstanie, rzeczywiście Pabloo mógł walczyć razem z nami, ale złożyło się tak że nie walczył. Stało bok bibliotekarza i jestem pewien, że w ten sposób go chronił, tym niemniej wolałbym żebyśmy jeżeli mamy walczyć walczyli wspólnie.
Wampir uznawszy że temat jest już skończony kontynuował rozmowę
-Nie czas teraz na spory, za to możemy teraz porozmawiać, jutro będziemy kontynuować naszą misję, ale teraz mamy trochę czasu właśnie na rozmowę.

Amonef:
-Hmm... W drodze trzeba nabyć zgranie jakieś ataku wspólnego, może masz pomysł Tkoronie co z tym fantem zrobić, aby każdy uczciwie się napracował. I trzeba co jakiś czas rozejrzeć się czy coś nas nie zaskoczy. Rozmowa jest dla mnie również odpowiednia, aby lepiej się poznać i razem współgrać na wyprawie. Kto więc rozpocznie naszą konwersację? Ja chętnie podyskutowałbym o wojnie która miała tu miejsce około 2 lata temu? Co wy na to?

Gunses:
//Trofea zabiera ten kto je zebrał. Ty napisz ile ich zabierasz.
//Pabloo nie mógł pisać akurat wtedy, więc nie sikać mi.
//Wyruszaliście w dalszą drogę. Zaraz dam wam znowu wiele przeciwników. Walczyć tak, aby każdy mógł sobie zabić min. jednego. Tkoron, piszesz ładnie posty, ale popuść trochę wyobraźni, bo takie suche posty dajesz, a i czasem lepiej jest zabić jednego osobnika, ale napisać dobrego posta niż 9 i pisać średnio. Amonef staraj się bardziej urozmaicić walkę, bo choć z mieczem amatorskim, to możesz napisać jednak dobrego posta.

Przedzierając się przez lasy usłyszeliście piski. Zaraz porem zauważyliście 12 osobników Mombak

--- Cytuj ---Nazwa: Mombak
Opis:Mombaki to 2 m bestie, żyjące w ciemnych lasach. Odżywiają się głównie mniejszymi od siebie zwierzętami. Są znakomitymi pływakami, dlatego szybko się przemieszczają płynąc w leśnych rzekach. Na lądzie są bardzo szybkie, błyskawicznie zmieniają pozycje. Ich ubarwienie działa jak kamuflaż w ciemnościach boru. Trzymają się w stadach po 10-15 osobników. W nocy czają się w jaskiniach, natomiast w dzień wychodzą na łowy. Ich skóra jest pokryta śluzem, co utrudnia atak mieczem. Są wrażliwe w szczególności na ogień. W paszczy mają 2 komory, z których potrafią wyrzucić nawet na 5-7m trującą i silnie żrącą wydzielinę. Ich oczy są przystosowane do życia w ciemnościach lasu.

Atak: Gryzą 1m zasięgu, trucizną 5-7 m zasięgu, masą ciała oraz okręcając się dookoła ofiary dusząc ją.
Technika: Mombaki atakują przemyślaną techniką. Dwa lub trzy osobniki próbują atakować otwarcie, podczas gdy reszta grupy zakrada się cicho, okrążając ofiarę.
Atrybuty: Doskonały wzrok, zaskoczenie, kamuflaż, śluz.
Trofea: 1 l - Jad Mombaka
--- Koniec cytatu ---

Tkoron:
Tkoron dostrzegł zagrożenie błyskawicznie, wiedział że te bestie są sprytne i często atakują od tyłu więc uważnie się rozglądał. Nie zauważył nic podejrzanego więc zaatakował grupkę. Jeden z nich zaatakował wampira zanim reszta cokolwiek zaczęła robić. Tkoron skupił się na ataku. Z tego co wiedział o tych potworach to niezwykle trudno je zranić mieczem ale w końcu jego miecz do najzwyklejszych nie należał, a i jego umiejętności były sporym atutem.
Tkoron wyskoczył do przodu uważając by robal go nie trafił trucizną, doskoczył do niego tylko o centymetry unikając ugryzienia i z rozpędu uderzył potwora w głowę ( potężny cios V ). Odskoczył od niego by nie oberwać śluzem i zaczął wypatrywać kolejnej ofiary.

Pabloo:
Pabloo zareagował natychmiast i zaszedł od tyłu jednego z Mombak'a i jednym potężnym uderzeniem miecza odciął mu głowę potem powiedział:
-Amonef'ie co tak się gapisz jak sroka w gnat? ,rusz się pomóż nam i narzekasz że ja nic nie walczę jak ty robisz to samo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej