oficjalny Polski serwis gier z serii Gothic
Nad Valfden zapanowała Veris, roku 2 IV Ery. Rośliny i zwierzęta budzą się do życia po hemisowych mrozach. Jest ciepło i słonecznie.
A powiedzcie mi. Zamierzam studiować w mieście aktualnego zamieszkania, co sprowadza się do tego, że będę nadal mieszkał with parents. Warto? Czy może wygodniej w innym mieście/ z współlokatorem.
Z rodzicami mówisz. Buja...http://mauro.us.to/2011/09/06/nergal-twoj-blizni/
Mieszkanie z współlokatorem wiąże się też z jakimś zajęciem zarobkowym, bo przecież swoją połowę trzeba jakoś zapłacić.
Patty jakby nie patrzeć studia to takie wstępowanie w dorosłość. Własna kawalerka lub mieszkanie wynajęte ze znajomymi. Człek się uczy jak ogarniać mieszkanie, jak samemu sobie radzić, jak opłacać rachunki. Może robić co mu się żywnie podoba. Lepiej byś zaczął się tego uczyć na studiach niż po nich.
Dokładnie. Dlategoż ja zrobiłem już tak w liceum mimo, że mogłem chodzić do LO tam gdzie mieszkałem... CO prawda nie jest to własne mieszkanie, ale człowiek działa już prawie samodzielnie Wciąż jednak zastrzyki gotówki się dostaje, ale to wiadomo... Studia? Jeszcze level dalej.
Jak jesteś w stolicy to masz wiele większe możliwości niż ludzie mieszkający w innych częściach Polski.
No tak w sumie racja. Chciałbym mieszkać w stolicy, tyle możliwości...