Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Offtopic

<< < (6544/6650) > >>

Anv:
Ja lubię cydr. Od dłuższego czasu wolę wybrać cydr niż jakieś piwo. A piłem ich już trochę. Proponuję spróbować nie tylko tych z jabłek. Gruszki są fajne, ale na np. luźny wieczór w jakiejś pedalskiej knajpce, bo tak trafiliśmy przypadkiem, wybrałem tam cydr morelowy. Ciekawe doświadczenie.

Patty:

--- Cytat: Funeris Venatio w 15 Maj 2014, 14:33:56 ---... to Eurowizja.

--- Koniec cytatu ---
Imo te dwie Rosjanki wypadły najlepiej. I Szwajcaria.

--- Cytat: Anv w 15 Maj 2014, 14:55:34 ---Ja lubię cydr. Od dłuższego czasu wolę wybrać cydr niż jakieś piwo. A piłem ich już trochę. Proponuję spróbować nie tylko tych z jabłek. Gruszki są fajne, ale na np. luźny wieczór w jakiejś pedalskiej knajpce, bo tak trafiliśmy przypadkiem, wybrałem tam cydr morelowy. Ciekawe doświadczenie.

--- Koniec cytatu ---
Przypadkiem  <ignorant>
Schłodzony cydr jest fajny na lato, przyjemnie orzeźwia. Nie polecam natomiast grzanego :/

Funeris Venatio:
Wczoraj zdałem sobie sprawę z tego, że cydr, który piłem był robiony przez Kompanię Piwowarską. Może dlatego nie był jakoś nadzwyczajny? Jaki konkretny polecacie, by spróbować i na nowo się przekonać do gatunku?

Anv:

--- Cytat: Nif w 15 Maj 2014, 15:46:12 ---Przypadkiem  <ignorant>
Schłodzony cydr jest fajny na lato, przyjemnie orzeźwia. Nie polecam natomiast grzanego :/

--- Koniec cytatu ---

Dobra lubię te knajpki rurkowców :D nie no, lokal chyba jest jakieś 30m od mojego bloku, więc było blisko...

--- Cytat: Funeris Venatio w 15 Maj 2014, 16:32:33 ---Wczoraj zdałem sobie sprawę z tego, że cydr, który piłem był robiony przez Kompanię Piwowarską. Może dlatego nie był jakoś nadzwyczajny? Jaki konkretny polecacie, by spróbować i na nowo się przekonać do gatunku?

--- Koniec cytatu ---

Kurcze teraz złapałem się na tym, że jakoś marki cydru nie utkwiły mi w głowie. Raz piłem CiderInn, naprawdę dobry, trochę drogi był, ale raz na rok to i księdzu wolno.

Funeris Venatio:
Co znaczy drogi? Ja np. zazwyczaj nie kupuję piw poniżej 3,50 zł za butelkę. A to już jest cena spora, bo czasem za taką cenę to można i dwa sikacze dostać. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej