Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Offtopic
dafort:
--- Cytat: DesertScream w 05 Maj 2014, 22:43:41 --- ;) Wina to nawet bym nie tknął, bo to mi się już kojarzy z żulami, który do monopolowego śmigają po tanie wino. <lol>
--- Koniec cytatu ---
Ale "tanie wino" to nie jest wino, tylko wyrob winopodobny. Zwykla woda z siarka i barwnikiem.
--- Cytat: DesertScream w 05 Maj 2014, 22:50:59 ---Robiąc za najniższą krajową, i plując sobie w brodę, bo nawet nie skończyli zawodówki.
--- Koniec cytatu ---
Ja po technikum i z dyplomem w zawodzie, tez musilem kopac rowy. A najgorsze jest to, ze te rowy kopalem z takimi, co nawet podstawowki nie skonczyli. I w tym momencie zaczalem sie zastanawiac po co mi bylo potrzebne tyle lat "edukacji" :-\
--- Cytat: Thor Grom w 06 Maj 2014, 16:47:40 ---Wiesz, możesz być kimś ważnym, jak tylko się będziesz uczył, wiadomo, żenauka to potęgi klucz, a jak będziesz miał dużo kluczy, zostaniesz woźnym.
--- Koniec cytatu ---
Znajomy był kierownikiem w Nomi, i na ogloszenie na ludzi do ukladania towaru na polkach i takie tam wplynelo z 80 ofert. Polowa to byli ludzie po studiach, najczesciej magistry z humanistyczno-podobnych kierunkow. I wiecie co ten znajomy stwierdzil? Ze nie zatrudni kogos madrzejszego od siebie, zeby mu sie wcinal do roboty i wymadrzal ;)
--- Cytat: Isentor w 06 Maj 2014, 16:52:24 ---Wszyscy narzekają, że nie da się przeżyć za taką pensje, a skubańce żyją. - Rzekł premier do rady ministrów.
--- Koniec cytatu ---
A mnie najbardziej zastanawiaja te zulki pod sklepem. Cale zycie popijaja na laweczce pod parasolkiem, lato, jesien, wiosna, zima. Oczywiscie nie pracuja, jednak sabie bezstresowo zyja z dnia na dzien, na picie zawsze im starczy, glodowac tez nie gloduja, a w kartonach tez nie mieszkaja. Miedzy innymi na zasilki dla nich dzisiaj trzeba pracowac.
--- Cytat: DesertScream w 06 Maj 2014, 17:35:52 ---Nie tylko w Polsce, ale również tam gdzie polak pojedzie <lol>
--- Koniec cytatu ---
Z tego co wiem, najgorszy sasiad za granica dla Polaka to drugi Polak. Wiec trzymajcie sie jak najdalej od "swoich" :P
xNoZoMi:
Nie ma co, własnie z tą edukacją to też przesadzają, bo wielu dzisiaj nawet po studiach roboty znaleźć nie może.
--- Cytat: dafort w 06 Maj 2014, 20:09:11 ---Z tego co wiem, najgorszy sasiad za granica dla Polaka to drugi Polak. Wiec trzymajcie sie jak najdalej od "swoich" :P
--- Koniec cytatu ---
Szczerze to dzisiaj nie opłaca się być uczciwym, ponieważ jestem pewny że dzisiaj większość ludzi jak by miała okazje np. coś ukraść to by to zrobiła, bo każdy patrzy żeby mieć dla siebie, jakoś trzeba żyć, a do tego trudno spotkać dzisiaj uczciwego człowieka, i nie mówię tutaj tylko o polakach, dlatego od początku trzeba starać się robić wszystko samemu, nabrać tej samodzielności, bo nie ma co liczyć na pomoc.
Thor ibn Odyn Grom:
ÂŚwięte słowa, ale nie istnieje uczciwy człowiek, każdy chce wszystko dla siebie, a kłamstwo to chleb powszedni.
xNoZoMi:
<poirytowany> Tak to już jest.
Thor ibn Odyn Grom:
Wszyscy zginiemy: <lol>
ÂŚrednio rejestracji na dzień: 6.66
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej