Tereny Valfden > Dział Wypraw

Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego

<< < (29/47) > >>

Canis:

--- Cytat: Gunses w 04 Wrzesień 2009, 22:58:40 ---//zaufgać?

- Dobrze więc. Co mam więc zrobić?

--- Koniec cytatu ---

// Powtórzenie... oj...

- Już wszystko powiedziałem. Masz dwa dni na zebranie ich wszystkich na powierzchni w jednym miejscu, ty też masz tam być, wtedy przybędziemy. Jeśli nie podołasz zadaniu to... heh...

- Znajdę ciebie.

I oboje zniknęli w zielonkawej gęstwinie dymu...

Gunses:
Jako nietoperz, oleciałem szybko do kamiennego kręgu. Wieży i tak nie było, a miałem mało czasu. Przemieniłem się w Wampira i nachyliwszy się w głąb grobowca krzyknąłem:
- E! Czarnuszku! W ciągu dwóch dni będzie spotkanie, więc się nie oddalaj! A tak między nami, niektórzy źle się wyrażają o twoim przyjacielu zielarzu. Że niby mało inteligętny. Mniejsza. Siedź w norce! - jednak przypomniałem sobie o słowach Dendego. Poprawiłem więc miecze na plecach i u pasa i ruszyłem na poszukiwania Szmana w głąb krypty.

Canis:
zszedłeś na dół i doszły ciebie dziwne drgania, nieodczuwalne na powierzchni, i dziwne dźwięki, chuki, roznoszące się echem po kompleksie sal. echo wskazywało którędy amsz iść do epicentrum, z którego głos się roznosił...

Gunses:
Ruszyłem w kierunku źródła dźwięku.

Canis:
cały czas idąc prosto skręciłeś wreszcie w prawo, wyostrzenie zmysłów, twoja zdolność rasowa, pomagała w odnajdywaniu celu. potem skręciłeś w lewo i szedłeś prosto. wszedłeś do sali i zauważyłeś szamana klęczącego przy ołtarzu z nożem w dłoniach i misą przed sobą. wszedłeś w momencie, gdy wycinał sobie fragment policzka szepcząc magiczne formuły, wokół niego było pełno krwi. gdy skończył szeptać, jego ciało rozbłysło złotem, po czym jak fala odchodziła od jego ciała we wszystkie strony uderzając w ściany i powodując drgania. wstał i odwrócił się do ciebie, zauważyłeś, że na całym ciele ma pełno blizn po wycinanym ciele, ale w tych miejscach narośnięte mięso z powrotem.
- Nie chciałeś mi pomóc... z zielarzem opracowaliśmy więc tę metodę... masz ostatnią szansę by się do mnie przyłączyć i mi pomóc... Czego się darłeś, czego chcesz... Nekromantę czeka śmierć... nie dam się mu zabić... NIGDY!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej