Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

"Pytania ze Wschodu!" [Cykl Ankiet]

<< < (2/2)

Kozłow:
Zapytaj waść o stosunek do komunizmu ^^ Będzie jednolicie, ale bardzo ciekawie :D i śmiesznie ^^

Ankieta moim zdaniem zacna. Wszelkie próby przekrojowania społeczeństwa na własną rękę są pożądane i wychodzą miliard razy lepiej niż wątpliwej reputacji badania OBOPów czy innych tego typu urządzeń. Aczkolwiek pamiętać należy, że ankieta robiona była w jednym mieście, a miasto, jak i region jak i każdy pojedynczy z grupy przepytywanych ludzi - ma własne poglądy, żył w takim to a takim bycie, który unikalnie ukształtował jego świadomość. Aczkolwiek unikalnie, to jednak unikały mieszczą się zaledwie w pewnym większym skupieniu.

Zacnie, zacnie, panie Rohgard :] Taki eksperyment socjologiczny.

Rohgard:
Witam wszystkich Państwa przed monitorami i zapraszam na drugą część programu pod wdzięcznym

tytułem:

"Pytania ze Wschodu!"
 Cykl ankiet pod wyżej wymienionym tytułem ma za zadanie ukazania wschodu Polski w jak najlepszym (pojęcie względne) świetle. Głównym postanowieniem programu była rozmowa z grupami młodzieżowych subkultur na tematy, które normalnie są poruszane na jakichś przepięknych i wzniosłych debatach.
 Chciałbym, aby userzy Tawerny Gothic przynajmniej częściowo wspomogli mnie w dokończeniu dzieła. W czasie oceny wyników ankiety lub po prostu napisania postu w temacie z czystej chęci proszę wrzucić temat na jaki ma być kolejna ankieta. Można także napisać, jakim ludziom chciałoby się zadać owe pytanie. Czy mają to być subkultury, czy ludzie podzieleni na przedziały wiekowe. Ale póki co, zapraszam do czytania!

Njoy!

Ankieta #2
Temat: Homoseksualizm
Badane:Subkultury
Uczestnicy: Skate, Neonaziści, Homoseksualiści (!!), Yuppies, Moherowe Berety,

Wielkie sprawdzanie czas zacząć :D

Pytanie:
Co sądzisz na temat homoseksualizmu?

Grupa: Skate

Już po raz drugi w krótkiej historii naszej ankiety witamy ruch Skate. Może i nie są zbytnio rozmowni ale przekazują wszystko bardzo szybko. Już po raz kolejny miałem okazję przekonać się, że interesuje ich jedynie deska i browar :D Nie musiałem ich długo szukać, wręcz przeciwnie, znaleźli się sami. Wychodziłem właśnie z Empiku po udanym zakupie gry Anno 1404 (polecam :P). Zauważyłem jego i ją w czasie wykonywania przedziwnych, wręcz demolizujących praktyk na pomniku marszałka Józefa Piłsudskiego. Tym razem postanowiłem zaczepić płeć piękną (w tym przypadku nieudane stwierdzenie.)

Ja: Co sądzisz na temat homoseksualizmu?
Skate: O pedałach co myślę?
Ja: Można to też ująć w ten sposób.
S: Dla mnie pedalstwo to umysłowa choroba. Jeszcze jak lesby to pół biedy ale pedały? Jak to jeden facet drugiemu może obciągać? To chore jest!
Ja: Co Twoim zdaniem powinno się robić z ludźmi, jak określiłaś, dotkniętymi tego typu chorobą psychiczną?
S: Ja tam nie wiem. Dla mnie nie przeszkadzają jak się nie pokazują na ulicy.
Ja: Skąd wiesz, że się nie pokazują? Jak ich rozpoznajesz?
S: (Po chwili zastanowienia). Sorki ale na desce jeżdże tera.

Po czym Skate Girl oddaliła się zmieszana :P

Grupa: Neonaziści

Szukałem ich bardzo długo. Prawdopodobnie dlatego, że jest jeszcze jasno i nie można nikogo pobić w ciemnej uliczce pochowali się do domów. Postanowiłem, że udam się w znane już przeze mnie miejsce. Sklep "Biedronka" jak zawsze obfitował w tłumy zakupowiczów. Nie widziałem przed nim jednak owych Neonazistów, których spotkałem ostatnio. Spuściwszy głowę udałem się między bloki, aby tamtędy odnaleźć przejście na przystanek. Usłyszałem charakterystyczny głos jednego z nich. Siedzieli na ławce. Podszedłem do nich i z daleka zapytałem o możliwość zadania pytania do ankiety. Naturalnie zostałem rozpoznany i zaproszony bliżej.

Ja: Co sądzisz na temat homoseksualizmu?
Neonazista: To ku**a trafiłeś w temat młody. Pedałów trzeba tępić albo opier***ić im jaja. Najchętniej wszystkich bym w pień wyj**ał i zakopał żywcem.
Ja: Czyli propagujesz nienawiść do homoseksualistów?
N: Ja nie wiem, ja nie wyraźnie mówię? Bym ich wyrżnął wszystkich. Ostatnio przecież ci mówiłem jak dorwaliśmy pedałów na ulicy. Takich jak oni to przy urodzeniu trzeba niszczyć!
Ja: Skąd będziesz wiedział, czy noworodek, którego akurat "niszczysz" jest lub będzie gejem?
N: To wszystkich bachorów bym zaj**ał i po sprawie. Kapuje?

Niezbyt udana konwersacja ale czego się spodziewać? Pominę fakt, że: "Jak coś jeszcze trzeba to wpadaj. My albo tu albo pod "peweksem.""

Grupa: Homoseksualiści

W tym momencie prawdziwy rarytas dla mnie jako kolekcjonera subkultur do ankiety. Szedłem sobie parkiem mając nadzieję na znalezienie Oiowców, którzy mogliby pomóc mi w tworzeniu ankiety. Byłem akurat przy lodziarni, kiedy zobaczyłem faceta w okularach, z długimi włosami noszącego na sobie koszulę w kratę. POstanowiłem, że szary człowiek ulicy to również jakaś subkultura, więc podszedłem do niego. Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że ów człowiek jest bardzo, ale to bardzo tolerancyjny...

Ja: Co myśli Pan na temat homoseksualizmu?
Homoseksualista: Homoseksualizm to według mnie po prostu wybór człowieka. Bóg dał nam wolną wolę i nakazał, abyśmy sami wybierali sobie partnerów. Co w tym złego, że jeden mężczyzna pożąda drugiego?
Ja: Czyli jest Pan za całkowitym "wyzwoleniem" jeśli mogę to tak nazwać, homoseksualistów?
H: A czy my jesteśmy gdzieś zamknięci, że Pan mówi o wyzwoleniu? Wyzywacie od gejów, pedałów, skini na nas polują jak na zwierzynę a my przecież też jesteśmy ludźmi!
Ja: Czyli Pan nie ma nic przeciwko homoseksualizmowi?
H: Absolutnie nic.

Po dosłownie kilku sekundach podszedł do niego facet z dwoma lodami z automatu. Złapało mnie
obrzydzenie i musiałem wypić piwo w Pubie.

Grupa: Yuppies

Yuppies wcale nie jest tak ciężko spotkać. Wystarczy znaleźć na ulicy młodego jegomościa z teczką, który w pogoni za własnymi interesami nie ma czasu nawet się odlać. Zaczepiałem dokładnie dwunastu (!) przedstawicieli i tylko jeden był w stanie mi odpowiedzieć. Zapewne tylko dlatego, że musiał spocząć zmęczony na ławce przy fontannie.

Yuppie: Homoseksualiści są odłamem społeczeństwa, którego trzeba się jak najszybciej pozbyć. Nie mogę znieść widoku idących pod rączkę kobiet czy mężczyzn tej samej płci.
Ja: Padło dziś stwierdzenie: choroba psychiczna, na określenie homoseksualistów. Zgadza się Pan z tym?
Y: Jak najbardziej. Są to ludzie pozbawieni miłości w dzieciństwie, co odbija się teraz na ich psychice. Gdyby rodzice bardziej przykładali się do wychowania takich dzieci, może wyrośliby na normalnych ludzi.
Ja: Czy preferuje Pan miłość ojcowską w okresie dzieciństwa czy matczyną?
Y: Może gdyby ojciec kochał ich bardziej za młodu, to nie potrzebowaliby miłości faceta w dorosłości.

Po czym Yuppie uciekł mi. A chciałem zadać mu jeszcze jedno, kontrowersyjne pytanie :P

Grupa: Moherowe Berety

Jako, że w kościele nie byłem już od ponad trzech miesięcy postanowiłem tam zajrzeć. WIadomo, że jeśli szukać Moherów to tylko w takim wielkim stadzie jakim jest Msza święta. Po krótkim infie, które uzyskałem telefonicznie od babci dowiedziałem się, że msza kończy się punktualnie o 12:20. Na moje nieszczęście była własnie 12:30 :/ Mimo tego udałem się w stronę kościoła. Ku mojej uciesze Mohery nie zakończyły rytuału tak wcześnie. Poczekałem więc kilka chwil i moim oczom ukazał się starczy pan opuszczający kościół. Podszedłem więc do niego.

Moher: Ja za stary jestem na to (śmiech).
Ja: Czyli nie zastanawiał się Pan nad tym?
M: Wie Pan. Pedał zawsze będzie pedał! I ja tego nie zmienie.

Po czym pospiesznie odszedł. Postanowiłem poczekać na kobietę skłonną do rozmowy.

Ja: Co myśli Pani na temat homoseksualizmu?
Moher: ÂŚwinia! Za pracę się lepiej weź!
Ja: Chciałem tylko zapytać co myśli pani na temat ich odmienności seksualnej.
Moher: Odejdź od kościoła heretyku jeden! Zboczeniec!

Postanowiłem pośpiesznie się wycofać :P

Tak więc ankieta numer 2 dobiegła końca. Piszcie i wyrażajcie swoje opinie i niech Kapitan Planeta ode złego was strzeże! Ave!

Na marginesie. Pojawiają się wątpliwości co do autentyczności tych ankiet. Jeśli ktoś będzie sobie życzył, mogę udostępnić nagranie z przeprowadzania ankiety. Niestety nagrania z ankiet 1 i 2 poszły w las, ale nagranie z ankiety 3 udostepnie z wielką chęcią :) "Błogosławieni Ci, którzy nie widzieli a uwierzyli" ^^

Asgarhan:

--- Cytat: Rohgard w 03 Sierpień 2009, 14:36:26 ---
Na marginesie. Pojawiają się wątpliwości co do autentyczności tych ankiet. Jeśli ktoś będzie sobie życzył, mogę udostępnić nagranie z przeprowadzania ankiety. Niestety nagrania z ankiet 1 i 2 poszły w las, ale nagranie z ankiety 3 udostepnie z wielką chęcią :) "Błogosławieni Ci, którzy nie widzieli a uwierzyli" ^^

--- Koniec cytatu ---

heh Remos, do mnie chyba pijesz :P Nie to, że nie wierzyłem w autentyczność ankiet, tylko nie wiedziałem, czy tobie na serio chce się bawić w takie rzeczy, czy wymyślasz odpowiedzi na podstawie własnej wyobraźni ;)

Do tematu: bardzo fajny pomysł, na TG unikatowy ;) Musisz poświęcać temu dużo czasu, duży + za wytrwałość i powodzenia życzę :) Jak już ktoś proponował: zapytaj o preferencje polityczne ;] Pozdro ;)

PS. I tak wiesz, że co nie zrobisz to ja cię będę wspierał ;] Za stare, dobre czasy :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej