Tereny Valfden > Dział Wypraw
Po topór
Hagnar Wildschwein:
-No tak... Gadają wszyscy wokół, że cosik sie tam zalęgło to i ja sobie pomyślał, że można troche grosza przysposobić. Mówili, że coś tam kiedyś chowano, ale mi to nie w głowie... Wiecie gdzie tu jakich nabrzeżnych jaskiń szukać? Prędko mi- mówił bardziej otwarcie Domenic widząc lekkie zdziwienie na twarzach rozmówców.
Canis:
- ale konkretnie panie co tam ma być, bo tu baśni i legend wiele, a jak widać śpieszno ci, to konkretnie co wiesz wać pan, by czasu ci nie dłużyć.
Hagnar Wildschwein:
-Ano taki jeden com go spotkał w porcie tako mi rzekł, że dobrze złota posypie jako ja sprawdze co w tych jaskiniach jest... Tu na brzegu. Popytałem na szlaku i mnie gadali, że tam pono jakie strachy są i bestyje. Wiecie może, o których to jamach mi mówiono? Duże takie i głębokie są.
Canis:
- Panie, pan nie rozumiesz, co ma być w tych jaskiniach i gdzie, wybrzeże spore, a bezpośrednio jaskiń brak, bo tu gór nie ma i jako takich jaskiń brak.
Hagnar Wildschwein:
-A ja wiem co to ma być? Mnie to nie interesuje! Mawiają, że jakieś jamy w brzegu są głębokie i tam jakie składy są i starocie leżą. Jakiś ród zamożny tam pono miał jakie tajemnice pochowane głęboko bardzo, takem zasłyszał. Mówicie cny rozmówco czy coś takiego jest tutaj?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej