Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

Początki magiem bitewnym

<< < (2/2)

Cookie Monster:

--- Cytat: Cookie Monster w 08 Lipiec 2009, 19:41:50 ---Nie chce mi sie teraz pisać nowego planu, ale napewno jak najszybciej go zrobie w oparciu o nie picie el. DEX. Proponuje ci samemu napisać sobie taki planik, gwaratuje, że gra sie o wiele łatwiej.

--- Koniec cytatu ---

Naprawde w tej chwili nie bardzo chce mi sie to pisać. Po prostu zajrzyj do poradnika "Fenomen maga bitewnego" i przeczytaj wszystkie moje posty z tego tematu. Dzięki temu wyodrębnisz najważniejsze info w co trzeba zainwestować najszybciej (np. otwieranie zamków), a z czym można poczekać (np. kradzież kieszonkowa). Warto również zajrzeć do planu, który napisałem kilka postów wcześniej.

--- Cytat: adana4 w 08 Lipiec 2009, 21:39:12 ---chmmm dobra . Ogólnie nie chce dobijać zręczności do betty tylko do miecza mistrzowskiego który wymaga 60 zręczności .I tu mój błąd ponieważ napisałem w moim poprzednim poście 90 zręczność . Przepraszam mój błąd .Dobra to w co zainwestować pierwsze 15 lvl

--- Koniec cytatu ---

Jeżeli o to chodzi to czysta matematyka. 60, czyli szukana liczba DEX - 24, czyli liczba goblinich jagód = 36. Tyle więc musisz zdobyć. W jaki sposób? 10 ---> 20 ---> 29 ---> 34 ---> 35 + bonus u Renagaru za nie wydanie go straży (złodziejski gest). Przeznaczysz na to 3 poziomy, a miecz mistrzowski będziesz mogł nosić dopiero w II rozdziale. W koću w I goblinich jagód jest tylko 12. Do tego czasu wykonaj tyle zadań ile trzeba przed przystąpieniem do magów ognia. Czyli: pobij wszystkich najemników (warto nawet pomimo grzywny, którą musimy zapłacić u Lee), wykonaj od nich zadania, zostań czeladnikiem i wykonaj jak najwięcej zadan pobocznych. Po zostaniu magiem i zorganizowaniu różdżki urządź polowanie na wszystkie potwory z pomoca szkieletów goblinów.
W późniejszych rozdziałach jedz goblinie jagody i przeczytaj tabliczki DEX - może nawet zdobędziesz tyle ile potrzeba na Betty.

Aha i jak już zrobisz ten plan to daj posta. Może jeszcze coś pokombinujemy?

adana4:
Kombinować możemy zawsze .eeeeee ale w tamtym temacie nie ma żadnych twoich postów .Dobra zrobiłem taki wstępny plan ale nie wiem co dalej
pierwsze 20 PN (będziemy je mieli jeszcze przed miastem khorinis ) rozdzielamy tak zdejmowanie skór 5 PN(bosper) , 10 PN zręczność (lares ) i 5 PN broń jednoręczna (wolfgar) ,następny cały lvl w broń jednoręczną .Teraz musimy sobie skądś skombinować pałasz (wymagane 20 zręczności i dodaje 5 do broni jednoręcznej i zostajemy wtedy wojownikiem tej że broni ) następne lvl to nie za bardzo wiem w co doradzisz może

Cookie Monster:
No dobra... Ja ułożyłem coś takiego w opraciu o stary plan z użyciem el. DEX:

1   Skr. i Skóry
2   Zr. +10   
3   Włamywanie
4   B. Jedn. +10
5   B. Jedn. +9
6   B. Jedn. +5 oraz Paz. i Serca
7   Zr. +9
8   Zr. +6 oraz Język farmerów
9   Mana +10
10   O. Strz., I krąg
11   Mana +7
12   Sz. Gob., Es. Ek. El. M.
13   Mana +8
14   Mana +5
15   Język wojowników

Uwagi:
1. Wpłać datki Daronowi.
2. Nie wpłacaj pieniędzy na posążek przed zdobyciem 94 many.
4. Eliksiru ducha naucz się u Neorasa.
5. Neoras będzie robił mikstury szybkości.
7. Złodziejski gest u Rengaru w 8 poziomie, potem tabliczki i jagody.
8. Wypij Piwa Coragona po 94 many, Boska Moc Gwiazd też.
9. Bonus u Wulfgara w 6 poziomie, nie oddawaj tabliczek Vatrasowi.
10. 1 H tabliczki po 6 poziomie, tabliczki many po 94 many.
11. Po zdobyciu 15 poziomu:
 dobij do co najmniej 94 many, naucz się języka kapłanów i kradzieży kieszonkowej

Ufff... dobra, myśle, że tyle powinno Ci wystarczyć, ale jakby co to pisz.

Wariant II:
Dobijasz do 41 DEX, idziesz do Renagaru i masz 42 DEX. Teraz wypijasz 2 el. DEX, które znajdziesz:
1. W gnieździe polnych bestii, gdzie wybieramy sie z Festerem.
2. Wchodzisz na namiot u bandytów za farma Sekoba, przechodzisz po kłodzie, idziesz kawałek półką skalną i znajdujesz przy trupie.
Teraz masz już 48 DEX. Zjadasz 12 goblinich jagód i masz już 60 DEX, możesz nosić miecz mistrzowski już w I rozdziale. Jeszcze dzisiaj zmodyfikuje plan, który napisałem jeśli chcesz.

Aneuthanasia:

--- Cytat: Cookie Monster w 08 Lipiec 2009, 14:21:26 ---pamiętaj że Betty jest DWURÊCZNÂĄ)

--- Koniec cytatu ---
=].
Jest jednoręczna, tak samo jak El Bastardo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej