Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach

kucie broni

(1/3) > >>

zdzisiu197:
O co chodzi z tym kuciem broni? chciałem wykuć broń z magicznej rudy miałem wszystkie składniki ale pisało że mam za mało umiejętności czy jakoś tak, a jak chciałem wykuć własny dwuręczny miecz to nie pokazywało się nic żadnego napisu. Aha i jeszcze jedno: jak wykuwać uriziele?

Gordian Morii:
Kucia trzeba się nauczyć. Najlepiej robić to u kowala w NO (mieszka sobie i pracuje po drugiej stronie jeziora patrząc od karczmy). On da ci młotek i za odpowiednie "datki" nauczy cię kucia różnorakich broni. Nie wiem co masz na myśli pisząc "jak wykuć uriziele". Uriziel pozostał niezmiennie jeden i nie da rady wykuć takiego miecza.

Lord_Mud:
Uriziela da się przekuć za odpowiednią sumę u argorna w NO

zdzisiu197:
nauczyłem się wykuwać bronie (stopień mistrzowski) i je ostrzyć, a w poradniku było napisane:"Dzięki opanowaniu kowalstwa w stopniu Mistrzowskim będziemy mogli także przekuć urizile w miecz 1h (najpotężniejsze ostrze 1h zadaje aż 180 obrażeń!!) - potrzebujemy do tego jedynie 25000 bryłek rudy"

Tensho:
Ja mam inny problem z kuciem broni w MT. Mam wszystkie składniki i chce wykuć np. długi miecz (mam stopień kowalstwa adept nauczył mnie Sand) gdy wybieram opcje wykucia przykładowego miecza pisze "Nie posiadasz wszystkich komponentów". Co z tym zrobić?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej