Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Piaskownica, Jasiu i Drzwi

<< < (3/3)

Gordian Morii:
"Niegodne wiersze, godne rzucenia w ogień..."- tak zacząłbym ocenę twojego utworu. Obydwaj wiemy jaka jest dalsza treść tego fragmentu Quo Vadis więc nie będę się niepotrzebnie rozpisywał. A teraz ocena. Gdyby ten wiersz napisał Ainur czy nawet ja sam bylibyśmy pod wrażeniem własnego kunsztu i poetyckiej natury, ale TY? Jak na Ciebie wiersz jest co najmniej przeciętny twoje metafory są niezbyt skryte a epitety nie dość kunsztownie dobrane, twoja piaskownica jest zbyt słabo drewniana a piasek nie dosyć sypki. Liczę na coś więcej. Na coś co zwali mnie na kolana i nie pozwoli przez długi okres czasu powstać z tej niewygodnej pozycji. Rychu apeluję do Ciebie napisz lepszy wiersz bo cię na to stać!

EDIT: Nie zdążyłem "wpisać" się pod ostatni wiersz Rycha więc piszę tutaj. Wydaje mi się że nikt tutaj na tym forum nie rozumie czym jest właściwie sprawa z Rychem. Ja uważam to za kolejną formę rozrywki przygotowaną przez "xy" aby rozruszać jakoś nasze a tutaj ogólne poruszenie i podziały:D Ludu apeluję trochę więcej myślenia i patrzenia na życie przez palce można przynajmniej wtedy ujrzeć to co naprawdę autor chciał pokazać i co robione jest na serio a co dla "śmiechu".:)

Demonical Monk:

--- Cytuj ---Była sobie piaskownica
Drewniana, a w środku piasek
Brudny i czysty piasek
A w piaskownicy Jasiu
Jasiu bawił sie w piaskownicy
Lubił zabawę w piaskownicy
Kiedyś wyszedł z piaskownicy
I biegł w stronę drzwi
Jasiu biegł i biegł
A gdy sie nabiegł to zatrzymał sie
I uderzył w drzwi i wywrócił sie