Strefa moddingu gier Gothic > Modding i game development
Zbroje Do Gothica 2
Miszczu199696:
... Słuchajcie... Mam prośbę ogromną... bardzo bym chciał miec zbroje z gothica 1 w gothicu 2 albo na odwrót .. ale co sie biore do roboty zawsze cos nie wyjdzie, albo czegos braknie( nie bedzie )
Czy bylby ktos kto moglby to zrobic ? i wyslac mi takowego "moda",Szczegółowy poradnik z linkami i screenami czy cos w tym stylu?.
Wiem co se myslicie ... jakis frajer chce miec zbroje i innych prosi sam se zrobic nie moze? gotowa robote chce miec itp ...
Prosze o wyrozumialosc poniewaz wiem ze wiekszosc z was to potrafi a ja mimo poradnikow mam obie lewe rece do tego ;/
EDIT:
1.Kopiujemy pliki .3ds z folderu: gothic/_work/data/meshes/items/armor i wklejamy je do GothicII/_work/data/meshes/items/armor .
2.Następnie kopiujemy pliki .asc z folderu gothic/_work/data/anims do GothicII/_work/data/anims.
3.Kolejnym krokiem jest skopiowanie skryptów, a wiecwchodzimy do pliku gothic/_work/data/scripts/Content/items/armor.d i kopiujemy jego zawartośc do pliku GothicII/_work/data/scripts/Content/items/IT_Armor.d
4.Następnie wypakujemy programem GothicVDFS zawartośc textures.vdf (gothic/data) i tekstury wklejamy do gothicII/_work/data/tekstures.
5.Uruchamiamy Starter z opcją replease script.
6.Wpisujemy kod na zbroje (kody są takie jak w g1) i pojawia się nam nasza zbroja.
Próbowałem Wielokrotnie z Tym poradnikiem jednak iz nigdy mi z kilku przyczyn nie wyszło...
jest ktos kto by mogl zajac sie zrobieniem tego i wyslac mi na e-mail gotowie pliki ? ... ja... niezbyt umiem... zielony jestem
Ci@cho:
Proszę mod ze zbrojami z G1 do G2 http://gothicmods.info/index.php?option=com_content&view=article&id=142&Itemid=277
Miszczu199696:
;/ niemiecka wersja ;/
nie da sie grac , sprawdzalem zmienia wszystkie napisy na niemiecki ;/
a nie da sie zrobic zeby w tym modzie znow wszystko po Pl bylo?
ja se z niemieckim w ogole nie radze...
Serail:
Miszczu, do modowania Gothica - a dokładniej wyciągania tekstur, w tym zbroi - masz Gomana. ÂŚciągasz programik, szukasz interesujących cię teksturek i je wyciągasz. Mając te pliki możesz sobie zrobić z nimi co chcesz, nawet podmienić je w Gothicu 1... A teraz proszę o plusowego reputka. ;*
Czaroxxx:
Mu chyba nie chodzi o same tekstury ale o tekstury i modele. Może pale głupa ale z tego co powiedziałeś to w gomanie można tylko zmienić tekstury...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej