Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Wymagania.

(1/6) > >>

Sajan:
Na oficjalnej stronie Arcania-A Gothic Tale podano minimalne wymagania,a prezentują się tak:
    * Operating System: Microsoft® Windows® XP / Vista
    * Direct X Version: DirectX 9.0c or higher
    * Hard Disk Space: 10 GB + 600 MB virtual memory
    * DVD Drive: 6x DVD ROM Drive
    * Processor: Intel Pentium 4 3.2 GHZ, AMD Athlon 3500+
    * RAM: 1 GB (Windows® XP), 1,5 GB (Windows® Vista)
    * Graphics Accelerator: ATI 1800XT, Shader Model 3, 256 MB
      Nvidia 6800, Shader Model 3, 256 MB
    * Sound Card: DirectX 8.1 compatible sound card
Duże czy małe jak dla was?Dla mnie osobiście małe :)
A Wy?Jak sądzicie?

Oktawian August:
Te wymagania są małe i dobrze bo więcej osób zagra w Arcania: A Gothic Tale.

rysmen1:
U mnie GIV na minimalnych wymaganiach na 100% się uruchomi, ale dla mnie "minimalne" to za mało. Szkoda wydawać 100 zł na grę, którą uruchomisz tylko na min. wymaganiach(nie po to twórcy tyle się napracowali).
Ostateczne wymagania gry zapowiadają się bardzo ciekawie. Obecnie gra jest w fazie beta, więc cały czas jest poprawiana, optymalizowana, itd, itd. Jeżeli doliczyć do tego jeszcze ponad pół roku (bo premiera jest zapowiedziana na przełom 09/10) dalszej pracy twórców nad nią, to wymagania powinny się zmniejszyć.

truebezi:
Nie spodziewałem się, że tak szybko zostaną podane wymagania. No cóż miła niespodzianka, po okresie posuchy w tym temacie. Jeśli chodzi o podane przez producenta minimalne wymagania to są naprawdę na przyzwoitym poziomie, tym bardziej, że Arcania wyjdzie najprawdopodobniej w pierwszej połowie 2010 r.

stefan666:
Miłe zaskoczenie, że zostały podane tak wcześnie. Swoją drogą nie są aż tak wysokie :

--- Cytuj ---    * Operating System: Microsoft® Windows® XP / Vista
    * Direct X Version: DirectX 9.0c or higher
    * Hard Disk Space: 10 GB + 600 MB virtual memory
    * DVD Drive: 6x DVD ROM Drive
    * Processor: Intel Pentium 4 3.2 GHZ, AMD Athlon 3500+
    * RAM: 1 GB (Windows® XP), 1,5 GB (Windows® Vista)
    * Graphics Accelerator: ATI 1800XT, Shader Model 3, 256 MB
      Nvidia 6800, Shader Model 3, 256 MB
    * Sound Card: DirectX 8.1 compatible sound card
--- Koniec cytatu ---
Mój Komputer je spełnia. Dobrze że nie jest to coś w stylu GTA IV, po za tym Grafika Arcani dość ładnie się prezentuje, gorzej może być z innymi rzeczami. Powiem szczerze, że znajduje coraz więcej TAK żeby w to zagrać.

--- Cytuj ---To jakie wymagania podali to jedno, a jakich gra naprawdę będzie wymagać drugie. Jeśli zwalą optymalizacje gracz leży i kwiczy.
--- Koniec cytatu ---
Miejmy nadzieję że to nie będzie Gothic 3 ZB, bo to oznacza koniec serii, zresztą i tak to pewnie ostatnia część.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej