Tereny Valfden > Dział Wypraw
Wyspa Goofy'ego
Canis:
Doszliśmy do wioski, już przed bramą ujrzeliśmy odzianych w srebrne bronie i zbroje wojowników i wojowniczki. Za nimi stał wódz wioski i tyłem wioski chciał wymknąć się wraz z córką, jedną maureńską kobietą i mężczyzna... jesteśmy 200 metrów od wioski.
- Towarzysze... czy jest ktoś chętny, aby pozbyć się wodza wioski? chodzi o to, by nie był w stanie mówić, pisać pokazywać... może niekoniecznie zabić... jak sie chce zresztą, ktoś chętny?
// Piszcie czy zabijacie czy nie, czy jak i piszcie statystyki: ile jest przeciwników oraz własne statystyki...
24 x Strażnik
8 x xStrażniczka
24 x Strażnik
Uzbrojony w:
1. Nazwa broni: miecz
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: IV
Opis: Wykuty z 45 sztuk stali o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg
Nazwa broni: łuk
Zasięg: 200 metrów
Rodzaj: łuk
Poziom wykonania: IV
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.
100x Strzała z ÂŻelaza
wytrzymałość: 5
ostrość: 6
ciężar: 6
Odziany w:
Nazwa odzienia: Zbroja
Rodzaj: zbroja
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk srebra.
Umiejętności:
- walka bronią jednoręczną
- walka brońmi miotanymi
Specjalizacje:
- walka mieczem IV
- walka łukiem IV
Ataki:
Ataki do walki brońmi miotanymi
- Strzał 2 pociskami
- Potężny strzał
- Strzał 3 pociskami
- Celny strzał
Ataki do walki bronią jednoręczną
- Klasyczne pchnięcie .
- Blok górny
- Blok z odbiciem
- Pchnięcie
- Pchnięcie w tył
- Potężny cios
Atrybuty wyuczane:
Wytrzymałość na ból
Kondycja
Hard ciała
8 xStrażniczka
Uzbrojony w:
1. Nazwa broni: miecz
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 40 sztuk stali o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg
Nazwa broni: łuk
Zasięg: 150 metrów
100x Strzała z ÂŻelaza
wytrzymałość: 5
ostrość: 6
ciężar: 6
Odziany w:
Nazwa odzienia: Zbroja
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk srebra.
Umiejętności:
- walka bronią jednoręczną
- walka brońmi miotanymi
Specjalizacje:
- walka mieczem III
- walka łukiem III
Ataki:
Ataki do walki brońmi miotanymi
- Strzał 2 pociskami
- Potężny strzał
- Strzał 3 pociskami
- Celny strzał
Ataki do walki bronią jednoręczną
- Klasyczne pchnięcie .
- Blok górny
- Blok z odbiciem
- Pchnięcie
- Pchnięcie w tył
- Potężny cios
Atrybuty wyuczane:
Wytrzymałość na ból
Kondycja
Hard ciała
Rakbar Nasard:
Mebo skrył się za krzakami i drzewem. Wyjął z kołczanu 6 nasączonych naftą strzał. Każdą wbił w ziemię, drugim [nieostrym] końcem. Dotknął następnie ręką runy ognia, przypiętej do pasa.
- Heshar!
Wytworzyła się w ręce mała kula Ognia. Przybliżył ją do strzał, które po styknięciu się z ogniem zaczęły płonąc. Po chwili ognisty pocisk zniknął.
Na początek przygotował łuk [Cicha ÂŚmierć] i dwie strzały z ziemi. Napiął cięciwę i wypuścił pociski, wprost na drewniane, poryte słomą domy [Walka łukiem V, Strzał 2 Pociskami]. Kolejne - tym razem dwie - pary wystrzelił w ludzi stojących przy bramie [Walka łukiem V, Strzał 2 Pociskami].
I tak, w ukryciu, obserwował skutek ataku [Kamuflaż].
Zobaczył, jak pierwsza para zagłębia się w słomie, pokrywającej dom. Ogień błyskawicznie rozprzestrzenił się, a dom zamienił się w wielkie ognisko.
Atak, skierowany ku wojownikom, w połowie się powiódł. Z pierwszej pary celna okazała się tylko jedna strzała, która trafiła w gardło mężczyzny, dodatkowo paląc ciało - jeden trup.
Druga para okazała się bardziej celna. Jeden pocisk uderzył w kirys wojowniczki, poważnie uszkadzając zbroje i ciało, acz nie przebijając go śmiertelnie. Ostatni już pocisk uderzył w tą samą kobietę, dobijając ją.
--- Kod: ---23 x Strażnik
7 x xStrażniczka
--- Koniec kodu ---
Noszony ekwipunek:
1. Zireael
Nazwa broni: Zireael
Poziom wykonania: V
Opis: Wykuty z 105 sztuk srebra o zasięgu 0,9 metra, ważący 5kg. Ponadto oręż mistrzowski.
2. Cicha ÂŚmierć
Nazwa broni: Cicha ÂŚmierć
Zasięg: 280 metrów
Cena: 750 sztuk złota.
94x strzała nasączona naftą
95x strzała ze stali
wytrzymałość - 10
ostrość - 12
ciężar - 5
3. Brak
4. Pocałunek ÂŚmierci
Nazwa: Pocałunek ÂŚmierci
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 15
Rodzaj: sztylet
Opis: Wykuty z 70 sztuk mithrilu o zasięgu 0, 35 metra, i ważący 8 kg.
• Niezniszczalna Powłoka
Nazwa odzienia: Niezniszczalna Powłoka
Ciężar: 8kg
Opis: Wykuta z 250 sztuk mithrilu, ponadto zbroja mistrzowska i pobłogosławiona (Rahter).
Pas:
• 5x Mocne Piwo
• 16 pazurów Alluadora
• 2x Heshar - Runę Ognia
• 2x Elshru - Runę Wody
• 2x Huxuesh - Runa Powietrza
• 2x Eshanish - Runa Ziemi
Canis:
ÂŚpię.
- ZZZZZzzzzzzzzzzZZZzzz...
--- Cytuj ---23 x Strażnik
7 x xStrażniczka
--- Koniec cytatu ---
Rakbar Nasard:
Po chwili wyjął kolejne – dwa - pociski, lecz już zwykłe. Napiął cięciwę i wypuścił pociski, celując w najbliższych ludzi [Walka łukiem V, Strzał 2 Pociskami]. Taki atak powtórzył jeszcze dwa razy. Para strzał uderzyła w oddział wojowników. Pierwsza strzała nie trafiła; druga przebiła ramię mężczyzny; trzecia – o dziwo - uderzyła w twarz umięśnionej, krótko-ściętej kobiety, zagłębiając się ponad 7 centymetrów powodując natychmiastową śmierć; czwarta zboczyła całkowicie z zamierzonego toru i przypadkowo uderzyła w inny cel – mężczyznę wcześniej rannego. Dwie ostatnie uderzyły w jeden cel – krzyczącą kobietę, raniąc ją w brzuch powodując śmierć.
Gdy zobaczył jak ostatnia ofiara ataku upada na ziemie, zobaczył kilka wojowników napinających cięciwy ze strzałami. Padł na ziemię, za drzewem nasłuchując nadlatujących strzał.
--- Kod: ---22 x Strażnik
5 x xStrażniczka
--- Koniec kodu ---
Noszony ekwipunek:
1. Zireael
Nazwa broni: Zireael
Opis: Wykuty z 105 sztuk srebra o zasięgu 0,9 metra, ważący 5kg. Ponadto oręż mistrzowski.
2. Cicha ÂŚmierć
Nazwa broni: Cicha ÂŚmierć
Zasięg: 280 metrów
94x strzała nasączona naftą
89x strzała ze stali
wytrzymałość - 10
ostrość - 12
ciężar - 5
3. Brak
4. Pocałunek ÂŚmierci
Nazwa: Pocałunek ÂŚmierci
Ostrość: 15
Opis: Wykuty z 70 sztuk mithrilu o zasięgu 0, 35 metra, i ważący 8 kg.
• Niezniszczalna Powłoka
Nazwa odzienia: Niezniszczalna Powłoka
Ciężar: 8kg
Opis: Wykuta z 250 sztuk mithrilu, ponadto zbroja mistrzowska i pobłogosławiona (Rahter).
Pas:
• 5x Mocne Piwo
• 16 pazurów Alluadora
• 2x Heshar - Runę Ognia
• 2x Elshru - Runę Wody
• 2x Huxuesh - Runa Powietrza
• 2x Eshanish - Runa Ziemi
Canis:
Obudziłem się w ferworze walki, wstałem i kumulowałem przez pewien czas energię magiczną, a właściwie do czasu aż oprzytomniałem. Gdy uznałem po dość długim czasie, że jestem gotów do walki, zacząłem wypowiadać inkantacje zaklęć i je realizować. Zacząłem od Aury lisza.
- Ashush Huash, Grish Izxuash!
Energia wydobyła z wyciągniętej uprzednio dłoni, w której energię do tego zaklęcia kumulowałem, wydobyła się w postaci zielonkawego dymu, który omiótł moje ciało przybierając formę bariery przed atakami
Wykonałem zaklęcie w odpowiednim czasie ponieważ po wytworzeniu się bariery zaczęły lecieć w moją stronę strzały z łuków przeciwników, lecz te odbijały się od bariery wbijając w ziemię, lub pękając przy uderzeniu.
Szedłem więc w stronę oddziału wrogów, a strzały odbijały się ode mnie, kumulowałem wiec w drugiej dłoni energię potrzebną do zaklęcia Gradu piorunów. Gdy byłem już o wiele bliżej na odległość 100 metrów od przeciwników znacząco przyspieszyłem kroku i wypowiedziałem inkantację zaklęcia.
- Ishuashru, Iaishosh Huush Aroshel!
w wyciągniętej drugiej dłoni pojawiła się złotawy podłużny pocisk, wokół którego błyskały delikatnie wyładowania elektryczne. Strzała pomknęła w niebiosa, a ja szedłem dalej, po kilkudziesięciu sekundach zaczęło grzmieć, niebo zasunęło się ciemnymi chmurami, szczególnie nad wrogim oddziałem. Z nieba zaczęły spadać pioruny, spadło 7 promieni uderzając w 7 różnych wojowników, którzy błyskawicznie padali martwi.
Gdy grad piorunów trwał, złożyłem ręce na klatce piersiowej i dalej szedłem w kierunku oddziału wroga, w tym czasie kumulowałem energię do wykonania zaklęcia krzyku umarłych, zaklęcia obszarowego, jednocześnie skupiając swoją koncentrację do wykonania teleportacji w wolne miejsce wytworzone dzięki gradowi piorunów. gdy stan energii był odpowiedni i byłem dostatecznie blisko wypowiedziałem inkantację zaklęcia, jednocześnie używając atrybutu teleportacji do przeniesienia siebie w wyznaczone miejsce w centrum oddziału.
- Iphuxuyship, Ush Anashhu Gryshiltu!
Pojawiłem się miedzy oddziałem i rozłożyłem ramiona pomagając tym wydobyć się energii z ciała, z dłoni i częściowo z klatki piersiowej, ta energia otoczyła moje ciało tworząc zielonkawą dymną falę, która zaczęła błyskawicznie rozprzestrzeniać się promieniście od mojego ciała, wojownicy zdekoncentrowani faktem nie byli w stanie dostatecznie szybko zareagować, energia uderzając w ich ciała zabijała ich, i tak zginęło 10 osób.
Użyłem atrybutu teleportacji, żeby wrócić do towarzyszy.
--- Cytuj ---5 x Strażnik
5 x Strażniczka
--- Koniec cytatu ---
Noszony Ekwipunek:
1.Nazwa broni: Kostur ÂŚmierci
Typ: Oburęczny
Rodzaj: Kostur
Opis: Wykuty ze 110 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.
2.
3.
4.Nazwa broni: Jaszczurzy Sztylet
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Opis: Wykuty z 30 sztuk żelaza o zasięgu 0,2 metra, ważący 6kg.
Nazwa odzienia: Szata nekromanty
Rodzaj: szata
Wytrzymałość: 1
Ciężar: 1
Opis: Uszyta z 250 sztuk Gelrothu, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć. Ponadto zatrzymuje naturalną temperaturę ciała niezależnie od temperatury otoczenia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej