Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wyspa Goofy'ego

<< < (2/17) > >>

Canis:
- Czekając na Nilstema, może wyjaśnię sprawę... zwiedzimy pewną wyspę... o której czytałem... ale i obraz widziałem, także nie ma problemów z dostaniem się, problem w tym, ze musimy sprawdzić, czy jest w ogóle przez innych znana, czy dzika i niezamieszkała... może kogoś zdziwi czemu uczniów nie zaciągnąłem tu grożąc, że nie będę ich uczył, proste, chcę by serce było bezpieczne i chronione przed magami... chciałem was, którzy nie znacie teleportacji i inaczej się tu nie dostaniecie, bowiem nie znacie miejsca na mapie... mam nadzieję, że wszyscy rozumieją, ze to z powodów ostrożności... Kolejna sprawa, podejrzewam, że bezie zasiedlona, skoro ja odkryto a pismo mówi o niewolnikach sprowadzanych wówczas stamtąd dla Victora, to możliwe jest, że nie wyginęli, a skoro żyli tam, na pewno mają obiekty pochówku czy grobowce jakieś, kult religijny, nie wiem. Takie są moje założenia i  jeśli się sprawdzą, a budynki ich sakralne jakieś będą dostatecznie dobre, wówczas wykorzystam tę wyspę do swoich celów... mam nadzieję, ze nikt nie będzie miał oporów przed wytępieniem istot rozumnych, jeśli takie są?

Powiedziałem do kompanii lekko uciszonym głosem.

Rakbar Nasard:
- Jeżeli znajdzie się pretekst... a zawsze się znajduje, to oczywiście nie będę miał nic przeciwko. Mmm - zaczął po chwili -, pewnie znowu do buszu idziemy. Tak tam cicho i spokojnie, wręcz idealnie na masakrę.

user no. 11627:
Nilstem zjawił się w umówionym miejscu
- Przepraszam za spóźnienie, miałem jeszcze kilka spraw do załatwienia...
___
Obrazek:

Noszony ekwipunek:

1. Broń:

Nazwa broni: Mistrzowski ÂŁuk
Zasięg: 200 metrów
Rodzaj: łuk
Poziom wykonania: IV
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.

2. Broń:

brak

3. Broń:

Nazwa broni: Claymore Valfden 3
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Typ: oburęczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 45 sztuk żelaza o zasięgu 1,2 metra, ważący 6kg.

4. Broń:

brak

Zbroja:

Nazwa odzienia: Stalowa Zbroja Armii
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 10
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 200 sztuk stali

Inny ekwipunek:

94x strzała z żelaza
wytrzymałość: 5
ostrość: 6
ciężar: 6

70x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

10x zatruta strzała (trucizna topielców) z żelaza
wytrzymałość: 5
ostrość: 6
ciężar: 6

7x wybuchowa strzała

Umiejętności:

* walka bronią jednoręczną
* walka bronią oburęczną
* walka brońmi miotanymi

Specjalizacje:

* walka mieczem IV
* walka łukiem IV
* walka sztyletem I

Ataki:

Broniami jednoręcznymi:

* Klasyczne pchnięcie
* Blok górny
Broniami oburęcznymi:

* Uderzenie klasyczne
* Pchnięcie
* Parowanie
Broniami miotanymi:

* Celny strzał
* Strzał 3 pociskami
* Potężny strzał

Zaklęcia:

brak

Atrybuty wyuczane:

+ Kondycja
+ Hart ciała
+ Pozyskiwanie:

* Skór+ Skrytobójstwo
+ Kamuflaż
+ Pierwsza pomoc
+ Wytrzymałość na ból
+ Zakładanie pułapek
+ Rozbrajanie pułapek
+ Szczęście

Atrybuty rasowe:

- śmiertelność
- krótkowieczność

Pas:

* 5x piwo

Canis:
- Przewcie nic się nie stało.

Panowie, wyciągnijcie dłonie przed siebie kładąc je na dłoni kolegi, krzyżując je jakby, co tez uczyniliśmy, po czym na koniec ja dotknąłem i skupiłem się na obrazie i znanym opisie terenu. Po chwili używając Teleportacji przeniosłem nas w konkretne miejsce, na wyspę Goofy'ego, gdy pojawiliśmy się, otaczał nas szary dym który szybko się rozwiał.

Staliśmy na plaży, słychać było szum morza... oceanu za naszymi plecami, a przyjemna, chłodna bryza biła w nasze odzienia... przed nami ciągnęła się kamienna dróżka, wyłożona różnobarwnymi kamieniami, ale będąca bardzo gładka, jedyny mankament był taki, że była częściowo porośnięta, jak gdyby nieużywana przez długi czas...

Rozległ się dziwny gwizd, lecz po chwili ucichł. droga prowadziła przez las, po bokach drogi stały wysokie drzewa w oddali widać było niewielki szczyt góry...

- No chodźmy panowie badać wyspę... Sado, mam nadzieję, że twoje wyostrzone zmysły się nam przydadzą...

Począłem iść wzdłuż drogi a zarazem w kierunku z którego dochodził dziwny dźwięk, jakby gwizd...

Rakbar Nasard:
- Droga jest, całkiem porządna, zatem ludzie tu… byli., a może i są? – myślał.
Szedł rozglądając się na boki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej