Tereny Valfden > Dział Wypraw
Wyspa Goofy'ego
Canis:
Sado jesteś w podobnej wieży co Mebo, znajdź sobie co on zobaczył i będzie dobrze
Popatrzyłem na sale, w której był jeden tron, obok tronu stał drewniany manekin, na którym zawieszona była szata, na tronie leżała książka, otworzyłem ją, a tam wypisane były odpowiednie"przepisy", instrukcje jak stworzyć kilka bestii... zabrałem ją i przypiąłem do pasa.
- Wodzu, jak otworzyć drugą bramę tej sali?
- "Sandro".
Brama otworzyła się, wyszliśmy z sali i poszliśmy na przód po czym skręciliśmy w lewo, potem znowu w lewo, a potem prosto Szliśmy w milczeniu, po czym po naszej lewej stronie ukazała się kolejna nie otwarta brama...
- Tutaj będą same groby starszyzny... Czy chcesz je zwiedzać?
- Jeśli rzeczywiście są to same groby, podaj mi jedynie hasła otwierające te wrota. Te otworzysz za pomocą hasła 'Ignatius", potem idąc prosto, zobaczysz skręt w lewo, tam idąc ujrzysz bramę, otwieraną za pomocą hasła "Nimbus", natomiast jeśli pójdziesz prosto, bramę otwierać sie bezie za pomocą hasła "Clavius"...
- Dziękuję. Wyjdźmy teraz i zamknijmy te sale... znaczy ty zamknij, będę musiał ci coś powiedzieć i wyjaśnić...
Wódz wypowiadał nazwy rodów wspak, gdy tylko odpowiednie miejsca przekraczaliśmy, tak zamknął wszystkie bramy i wyszliśmy z podziemi...
//Panowie, wasze misje są niezaliczone, wracajcie.
Gordian Morii:
Elfowi znudziło się bezowocne łażenie po bambusowym zagajniku. Odwrócił się na pięcie i powrócił do kamiennego kręgu.
Rakbar Nasard:
Mebo po chwili wyszedł z wieży i skierował się w stronę kamiennego kręgu.
Sado:
Dracon upadł na kolana. Przeszyło go dziwne uczucie, jakby ktoś mówił o nim teraz "Niech ten idiota szybko wraca, bo stracimy przez niego czas". Przełknął ślinę, obrócił się, wyszedł z wieży i wzleciał wysoko w powietrze, kierując się do kamiennego kręgu.
user no. 11627:
Nilstem widząc 2 Guiralony postanowił się wycofać. Wiedział, że jeśli będzie nieostrożny usłyszą go, więc uważnie stąpał po ziemi i przemykał się między zaroślami [kamuflaż]. Wojownik kierował się w stronę kamiennego kręgu...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej