Strefa dyskusji > Gry z serii Gothic
Gothic 3 Edycja Rozszerzona(v. 1.70) - temat ogólny
velkow:
Jak na pierwsze godziny gry jest dużo lepiej. Rażącą pomyłką w tym patchu jest czcionka. Nie wiem czy próbowano zwiększyć klimat ghotic'a, ale to chyba im nie wyszło. Razi w oczy również to, iż tło w menu jest kompletnie nie udane wraz z tym napisem, że jest to edycja rozszerzona. Więcej na ten temat napiszę, jak pogram trochę dłużej. :-)
McSloniu:
--- Cytat: velkow w 23 Marzec 2009, 15:42:25 ---Jak na pierwsze godziny gry jest dużo lepiej. Rażącą pomyłką w tym patchu jest czcionka. Nie wiem czy próbowano zwiększyć klimat ghotic'a, ale to chyba im nie wyszło. Razi w oczy również to, iż tło w menu jest kompletnie nie udane wraz z tym napisem, że jest to edycja rozszerzona. Więcej na ten temat napiszę, jak pogram trochę dłużej. :-)
--- Koniec cytatu ---
Nie zgodzę się. Dla mnie nowe menu i czcionka są bardzo ładne. Jednak każdy ma swój gust.
velkow:
--- Cytat: McSłoniu w 23 Marzec 2009, 16:28:26 ---Nie zgodzę się. Dla mnie nowe menu i czcionka są bardzo ładne. Jednak każdy ma swój gust.
--- Koniec cytatu ---
Masz rację, ale może to wywodzić się z rozdzielczości. Ja mam 1280x1024, gdzie owa czcionka nie spełnia wymogów. Natomiast na większej rozdzielczości być może jest lepiej. Bynajmniej o guście się nie dyskutuje.
krasik20:
Przede wszystkim sciagnalem tego patcha ze wzgledu na poprawiony system walki, chcialem sie chociaz troche potrudzic z walkami na arenie - nie rozczarowalem sie. Na arenie czy chocby walka 1 na 2 z ludzmy jest trudniejsza i nie wystarczy klikac lpm i ppm. Blokowanie przeciwnikow jest przemyslane tak jak ich ataki...
No coz pomyslec cud miod i buleczki, ale kiedy przyszlo do uwolnienia juz Cape Dun, szkoda gadac. Chyba nie umiem grać, bo kiedy 2 orkow wyskakuje naraz i co chwile siecze combosami oraz co chwile blokuje to nie mam szans (szczegolnie jesli po 2-3 mocniejszych hitach leze). Mysle, ze zbyt duza ilosc przeciwnikow na raz oraz lepszy SI razem nie wspolpracuje... (oczywiscie to moje odczucia i byc moze tylko ja nie umiem grac ;o)
McSloniu:
--- Cytat: velkow w 23 Marzec 2009, 17:59:07 ---
--- Cytat: McSłoniu w 23 Marzec 2009, 16:28:26 ---Nie zgodzę się. Dla mnie nowe menu i czcionka są bardzo ładne. Jednak każdy ma swój gust.
--- Koniec cytatu ---
Masz rację, ale może to wywodzić się z rozdzielczości. Ja mam 1280x1024, gdzie owa czcionka nie spełnia wymogów. Natomiast na większej rozdzielczości być może jest lepiej. Bynajmniej o guście się nie dyskutuje.
--- Koniec cytatu ---
I tutaj się zgadzam, ja gram w rozdzielczości 1680 x 1050. Oczywiście można podmienić czcionkę na starą. Ale menu chyba nie da się przywrócić.
--- Cytat: krasik20 w 23 Marzec 2009, 19:45:48 ---Przede wszystkim sciagnalem tego patcha ze wzgledu na poprawiony system walki, chcialem sie chociaz troche potrudzic z walkami na arenie - nie rozczarowalem sie. Na arenie czy chocby walka 1 na 2 z ludzmy jest trudniejsza i nie wystarczy klikac lpm i ppm. Blokowanie przeciwnikow jest przemyslane tak jak ich ataki...
No coz pomyslec cud miod i buleczki, ale kiedy przyszlo do uwolnienia juz Cape Dun, szkoda gadac. Chyba nie umiem grać, bo kiedy 2 orkow wyskakuje naraz i co chwile siecze combosami oraz co chwile blokuje to nie mam szans (szczegolnie jesli po 2-3 mocniejszych hitach leze). Mysle, ze zbyt duza ilosc przeciwnikow na raz oraz lepszy SI razem nie wspolpracuje... (oczywiscie to moje odczucia i byc moze tylko ja nie umiem grac ;o)
--- Koniec cytatu ---
Dlatego jest możliwość wyłączenia/włączenia tej opcji. Jak masz problem z Cape Dun to wskocz na daszek latarni i z łuku pozbądź się wszystkich strzelców i mocniejszych przeciwników, potem idź po Wenzela i oczyść resztę wioski.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej