Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Bajki waszego dzieciństwa
Altair:
Ja doskonale pamiętam Muminki. Urzekały mnie te hipopotamowe postacie, ich przygody itp. Najbardziej chyba lubiłem Włóczykija, zawsze marzyłem tak wędrować, bez żadnych zmartwień. Jak wszyscy, ale to wszyscy bałem się Buki. Kiedy tylko pojawiła się, po kryjomu chowałem się pod biurko czy pod łóżko . Nie mogło też zabraknąć Gumisiów, które skakały tam i siam, czy Smerfów (zawsze śmiałem się z Gargamela... nie wiem dlaczego).
Patty:
Ja lubiłem oglądać jak byłem mały następujące bajki:
1. Smerfy- takie niebieskie skrzaty. Wtedy się nie przyczepiałem do tego, że Smerfetka jest sama na kilkadziesiąt smerfów.
2.Kasztaniaki- wesołe kasztany z wykałaczkami, bardzo mi się to podobało.
3. Krecik- Zabawny, zawsze lubiłem napisy po czesku. Miał super szpadel, przez jakiś czas sam chciałem taki mieć.
4. ÂŚwiat Według Ludwiczka- miał zawsze genialne teksty, szczególnie jego tata. Andy miał fajne prezenty pod choinkę. Dostawał węgiel.
Dementor:
No cóż, ja zawsze lubiłem:
-Gumisie-super bajka, taki średniowieczny klimat
-Smerfy-coś jak Gumisie, walka dobra ze złem
-Pokemony-heheh, to było coś
-Tabaluga-też lubiłem tego małego smoka, jak byłem mały to nawet śpiewałem piosenkę z początku
Robben:
Wymienię bajki, które mnie najbardziej wciągały w dzieciństwie, a są to:
- Kapitan planeta: jakoś zawsze lubiałem te sztuczki z pierścieniami :)
- Zorro: lubiałem, jak Zorro pokonywał różnych zbirów :P
- Tom i Jerry: każdy odcinek tej bajki, był niesamowity :-\
- Maska: ahh... film nawet niema się co równać z bajką
- Smerfy: też mi się podobały te ludziki
To by było na tyle.
Pierwsze oglądałem te bajki na ,,Carton Network'', a później przerzuciłem się na ,,Bajkowe Kino'' na TVN. To było tak dawno, a ja pamiętam, jak by to było wczoraj.
L.E.N.I.N:
Ja za młodu byłem uzależniony jak Grison ale nie od skrzatów tylko od Kaczora Donalda.Chwaliłem tą bajkę nade wszystko i rzadko się zdarzało że przepuściłem jakąś bajke gdy miałem 6-7 lat to nawet kupowałem gazety kaczora ale to było daaaaaaaawno temu tera mam lat 13 i nie zjamuję się już takimi bzdetami wolę pooglądać Fakty czy wiadomości żeby się czegoś dowiedzieć bo we wrześniu ide do gimnazjum a tam jest WOS i wiadomości mi się przydadzą a nie jak mój brat kupuję gazetę w kiosku i czytam na przerwie :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej