Autor Wątek: Ulubiony Potwór  (Przeczytany 30384 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nwpjarek

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Styczeń 2007, 18:15:36 »
Mi najbardziej podobaję się te stwory:

Czarny Troll-potężna i silna bestia może sprawić wiele problemów na małym lvl(dlatego go lubię bo lubię się trudzić).
Cieniostwór-też potężna bestia  i jest szybka ale jak ma się dobry lvl to jest łatwiutki.
Szkielet Mag-jakoś mi się podoba może z wyglądu.
Smoczy Zębacz-jak go zobaczyłem to już go polubiłem budzi we mnie mały starch.
Demon-podoba mi się jego wygląd ale aż tak trudny nie jest.
« Ostatnia zmiana: 20 Styczeń 2007, 10:07:18 wysłana przez nwpjarek »

Offline Sir_William

• Magnat
  • Reputacja: 3
  • I tak w koło, Macieju...
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Styczeń 2007, 21:12:23 »
Największy respekt na początku gry, wzbudzały we mnie kretoszczury i ścierwojady. Fakt faktem, że cała przygoda przed nami, jednak takich "stresów" podczas walki nie odczuwałem od zarania dziejów. Późniejszymi czasy (niby to przypadkiem  ) wkroczyłem na tereny orków. Kiedy zobaczyłem te bestie i siłę z jaką posługują się swoją bronią "(...)kolana ugięły się pode mną". Teraz, jako doświadczony gracz w Gothic i pogromca wszelkiego plugastwa jakie rozchodziło się po ziemiach, jakimi przyszło kroczyć bohaterowi serii mogę przedstawić aktualną listę zwierząt, jakie wzbudzają we mnie grozę po dziś dzień:

• Cieniostwór
  • Ork
  • Trolle (wszelakiej maści)
  • Zębacze
  • Topielce
  • Pełzacze
  • Wilki
  • Gobliny
  • ÂŚcierwojady
  • Kretoszczury
[/b]

Forum Tawerny Gothic

Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Styczeń 2007, 21:12:23 »

Offline Visor

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 23
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Styczeń 2007, 19:38:38 »
Smoczy zębacz - Jest to mój ulubiony potwór. Nie jest łatwym przeciwnikiem ale walka z nim się opłaca. Jest warty troszkę expa a trofea zdobyte na nim można sprzedać za niezłą sumkę.

Wilk - z względu na to ze lubię to zwierze w prawdziwym swiecie  .

Czarny troll - Po prostu wyzwanie (o ile nie wykorzystasz jakieś sztuczki).

Pełzacz - Pamiętam że pierwszy raz jak grałem w Gothica to się ich bałem  . Więc wylądował tu za wygląd.

Offline piotr271992

• Kret
  • *
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Styczeń 2007, 14:45:28 »
U mnie sprawa wygląda tak:
1.Trool-potężna bestia ale troche za wolna, no i ładnie wygląda
2.Ogry- są dopiero w trzeciej części gry ale są silne i żyją w stadach od 2 do 5 sztuk. jedyne co mi się w nich nie podoba to ubiór,zwykła szmata, nazwa broni,ogrowy morngenstern, oraz jej opis ,,To nie jest prawdziwy morngenstern ale spróbuj to wytłumaczyć zwykłemu ogrowi"
3.ÂŚcierwojed był obecny w każdej części gry i co go spotkam to zawsze czuje jakiś sętyment zabijając go.
Oprócz tego szczegulnie lubie zębacze, krogulce, topielce, błotne węże, śniącego, strażników świątynnych i wiele innych.       Pozdro.

Offline Wrath

• Magnat
  • Devils never cry
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #24 dnia: 02 Luty 2007, 18:42:38 »
Moje ulubione potwory:
1.Czarny troll za wygląd i że jest jedyny i niepowtarzalny dostaje się za niego wiele exp a pokonać go nie łatwo.
2. ÂŚcierwojad do tego potworka mam sentyment jest on od zawsze w serii i strasznie wrzeszczy.  
3. Szkielet mag dość trudny bo lata i przywołuje szkielety a i fajnie wygląda (nóg zapomniał  )
4. Pełzacz strasznie się go na samym początku bałem a jak zapomniałem pochodni albo czaru światła no to masakra.

To są moje ulubione potworki. Sam Gothic oprócz kilku typowych potworów (szkielety, golemy) dodał kilka swoich (ścierwojad, pełzacz) i dodało to trochę do tego że Gothic to taki niezwykły RPG.
« Ostatnia zmiana: 02 Luty 2007, 18:43:05 wysłana przez Thrall »

Offline Kirgo32

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
  • "Nawet piekło ma swoich bohaterów."
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Luty 2007, 16:39:34 »
Ja najbardziej lubie Cieniostwora.Jest duży jak na średnio mocnego potwora.Barrdzooo fajnie wygląda!!!I wogóle nie wiem dlaczego go lubie.Drugim ulubionym (a w zasadzie ulubionymi potworami)są Smoki.Fajne i bardzo mocne a na dodatek gadające stworzenia.

Offline WaldeK

• Kret
  • *
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Luty 2007, 16:45:32 »
Moim ulubionym potworem jest Smok. A to dlatego, że prawie w każdej grze (nawet i gothicu) gdzie spotkamy smoka to jest z nim związane jakieś ciekawe zadanie i przeważnie znajduje się przy nim jakieś ciekawe i rzadkie przedmioty. ÂŚcierwojady w GI i GII mi się też podobają a szczegulnie to ich pianie gdy mają zamiar kogoś zaatakować

Offline Darkon

• Magnat
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Luty 2007, 19:38:20 »
A oto i moje ulubione stworzenia w grze :)
  • Ogr - Nie balem sie zadnego npc, ale ten wystraszyl mnie nie na zarty. Po wyzwoleniu Cape Dun poszedlem do chaty Uruka, poczytalem - Prastara wiedza, usiadlem na tronie dla zabawy - i nie wiem nawet skad - jakby wyrosl z ziemi - pojawil sie ogr, wstalem z tronu, powalil mnie pierwszym ciosem, sprobowalem sie obronic, nic, zaatakowalem - ubylo mu moze pare hp zycia, a ja zaplaiclem za to smiercia ostatnim morderczym ciosem :P  
  • Ork (Ork, Ork zwiadowca, Ork myśliwy, Ork Szaman,Ork wojownik, Ork elita, Elitarny Wojownik, Wojownik, Zwiadowca, Herszt, Szaman, Przywódca, Oryginalne imiona - glownie pod takimi nazwami spotykalismy nazwy tych npc w Gothic I - III) - Zielonoskorych ktorych spotkalismy na Khorinis, spotkalismy w kiepskich lachach i jako nierozumne małe grupki. Kiedy podchodzilo sie do takiego - ten bez gadania wysiekal cie (czyt. pozbawil kończyn). W Gothic III, na kontynencie spotkalem ich juz jako znany heros. Choc z latwoscia moglem ich zabic, nie z taka jaka zabijalem orkow w poprzednich czesciach - kiedy zamiast probowac parowac ciosy, atakowac precyzyjnie - siepali tylko z rykiem na twarzy bez przerwy w ta i w ta(co zreszta w Gothic III jest ich wada - takich zabijam latwo, gorzej mi idzie z agresorami ktorzy tylko siepaja od jednej do drugiej strony :P), to moge z nimi pogadac, sa okupancami, a nie zabijaja kazdego czlowieka, wspolpracuja z niektorymi ludzmi (choc niekazdemu z Orkow sie to podoba), trenuja, praktykuja rozne rzemiosla (kowalstwo np.) - sa inteligentni, co spodobalo mi sie u nich. Oprocz tego sa niezbedna cecha Gothica ;p

Oprocz tego wymienilbym wiele fajnych potworków, ale nie wywarly na mnie takiego na prawde wrazenia;p
« Ostatnia zmiana: 07 Luty 2007, 19:43:05 wysłana przez ÂŁukasz_1 »

Offline Reynevan

• Kret
  • *
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #28 dnia: 07 Luty 2007, 23:00:11 »
Moimi ulubionymi potworami są:

lodowy golem - Mało potworów w GIINK sprawiło mi szczególnie dużo problem. Ten golem był jednym z nich. Dla pojedyńczego wojownika para tych istot może być barierą nie do pokonania. Czuję przed nim (i jego bryłą lodu  ) respect, a poza tym fajowo wygląda.

kretoszczur - może to nie jest jakiś super mocarz, ale był jednym z pierwszych potworów na jakie się natykamy w tym świecie, więc postanowilem go wpisać. (A tak na marginesie zawsze zastanawiałem się jak mogło dość do połączenia kreta i szczura; dziwne )

Offline Tkoron

• Magnat
  • Reputacja: 440
  • Frideric Gravis
    • Karta postaci

Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Luty 2007, 13:52:34 »
Moimi ulubionymi potworami są:

-Smoki wielkie wspaniałe potwory. O nie przeciętnej inteligęci.

-Cieniostwór Fajne bydle.

-Czarny Troll Bardzo trudny potwór sprawił mi nielichy problem.

Brak uzasadnienia, mało treściwy post...ostrzeżenie słowne - Arkhan.[/color]
« Ostatnia zmiana: 08 Luty 2007, 15:43:49 wysłana przez Arkhan »

Offline Pawelck91

• Kopacz
  • **
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Luty 2007, 15:03:41 »
Moimi ulubionymi potworami są ;

cieniostwór, smoczy zębacz, smoki, poszukiwacze oraz orkowie.

Jeszcze mógłbym wypisać przeróżne stwory, ale chyba te są najfajniejsze. Pozdrawiam.

Brak uzasadnienia...ostrzeżenie słowne - Arkhan.[/color]
« Ostatnia zmiana: 08 Luty 2007, 15:43:11 wysłana przez Arkhan »

Offline Markus

• Kret
  • *
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Luty 2007, 17:16:48 »
Moje ulubione stworki i przeciwnicy z gothica
1.Zombie i słudzy Kruka fajna animacja jak giną te niebieskie światło wydostające od korpusu i te ryki w Gothic 3 to spartolono.
2.Potwór jak przerośnięty zębacz w G3 albo jak T-rex w wersji mini masakra na początku bez dobrej zbroji i broni .
3.Pełzacz jak zwykle w Gothic w tróce go odstawili i budzi respekt.
4.Cieniostwór w Gothic 3 to on normalnie wymiata jak chodzi o grafe.
5.Orki uwielbiam ich wyrąbywać jak każdy kto lubi exp za free.

To moje Top 5 potworków z Gothica.

Offline Anaconda

• Myśliwy
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #32 dnia: 08 Luty 2007, 17:28:03 »
Moje ulubione potwory... hmmm dość ciężki wybór :)
No ale spróbuję posegregować:

1. Chrząszcz :D Uwielbiam tego stworka w każdej części gry, po prostu maskotka serii!
2. ÂŚcierwojad, ale tylko z Gothica i Gothica 2 ( i NK). Charakterystyczny wygląd i te ryki jego, kolejna maskotka serii Gothic :)
3. Szkielety (szczególnie z Gothic 3) no bo fajnie wyglądają, i jakoś tak w ogóle lubię je tłuc i patrzeć jak się rozlatują...
4. Demony (z każdej części, mimo drastycznych zmian) wyglądają ciekawie, plus są silne. No i ten demon z wieży Xardasa... mam sentyment do niego ;)
5. Zombie i pochodne z Gothica, Gothica 2 i NK. Podoba mi się ich animacja śmierci. Dziwne i trochę straszne, ale lubię słuchać tego jęku :)

No wyłuskałem te 5 moich ulubionych potworów, pewnie bym coś po dłuższym zastanowieniu zmienił... no ale na razie wystarczy ;)

Offline P!onek

• Kret
  • *
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Luty 2007, 18:57:24 »
U mnie sprawa wygląda następująco:

Krwiopijce - Trochę denerwujące ale zawsze kojarzyły mi się z serią Gothica
Chrząszcz - Dosłownie symbol Gothica  :D
Wąż bagienny (czy jak mu tam, z G1) - Uwielbiałem rozwalać te bestie. A szczególnie lubiłem sobie siedzieć w tym domku na bagnie i je rozwalać z niego :)

No, to chyba wszystko :]

Offline Legolas

• Myśliwy
  • Reputacja: 51
    • Karta postaci

Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Luty 2007, 09:17:31 »
Ja bardzo lubie Cieniostwory. Potężne, wielkie bestie które zabijają po kilku strzałach ze swojej wielkiej łapy :D:D Poza tym lubie golemy szczegolnie kamiennego i magicznego trudno jest je zabić a poza tym takie fajne grubiutkie silne przede wszystkim stworzonka :D:D. No i oczywiście Czarny Troll takzę ogromna bestia silna itp zastanawiam sie tylko kto by wygrał Czarny Troll czy Magiczny Golem walka była by wyrównana.

Offline Niro

• Magnat
  • Reputacja: 1
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Luty 2007, 18:57:37 »
Cieniostwór - wielka bestia król lasów, dużo rzeczy się z niego zbiera przebywa w bardzo mrocznych miejscach.

ÂŚcierwojady - lubię je za nazwę i za to ich kokokokokoko. Takie fajne stwory, przypominają trochę takie poczwary jakie się widzi na tych wszystkich filmach. W G3 bardziej przypomina ptatka Dodo (:D) niż kurę.

Troll - jeden z fajniejszych potworów. Wieli i silny, a w G3 jest tak fajnie 'przymulony'.

Offline MAG IMBA

• Kret
  • *
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Luty 2007, 20:19:22 »
1.SMOK niechodzi mi o tych bossow z 2 tylko o te smoki z gothic3
2.OGR fajne dosc silne zwieze z gothic3 maja fajna bron te morgenszterny dobre obrzaenia wymagane 500 sily
3.GARGULEC fajnie wyglaga dosc silny
4.DEMON czarna skrzydlata bestja jak sie go przywola to milo patrzec ja rozwala orkow

WSZYSTKIE TE STWOZENIA POCHODZA Z GOTHIC3 CHOCIAZ DEMON POJAWIL SIE JUZ W WCZESNIEJSZYCH CZESCIACH TEJ GRY

Jeśli nie poprawisz swojej pisowni i w dalszym ciągu będziesz spamował, zostaniesz po raz kolejny ukarany warnem. [Arthas]
« Ostatnia zmiana: 24 Luty 2007, 18:06:19 wysłana przez Arthas »

Offline dragonsblack

• Kret
  • *
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #37 dnia: 08 Marzec 2007, 14:13:02 »
Moje ulubione potwory to:
Książe demonów-wygląda trochę jak smok.
ÂŚcierwojad-maskotka gothica wydaje fajne dźwięki.
Cieniostwór-fajnie wygląda i jest silny.
Ale najlepsze są smoki z gothica 2 najfajniejszy jest smok ożywieniec.

\\Rajca: Trzeba Ci przyznać irracjonalniy talent do argumentowania. Chyba rozumiesz, że chodzi mi o skąpą wypowiedź.
« Ostatnia zmiana: 10 Marzec 2007, 07:39:13 wysłana przez Rajca »

Offline Anmarius

• Magnat
  • Reputacja: 2
  • Kanter Strajk
Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Marzec 2007, 22:30:06 »
Witam ! Moim ulubionym potworem jest tylko i wyłącznie troll. ÂŚmiesznie wygląda, a szczególnie w gothic 1 i 2. A gdy go atakujemy, to czasem biedak się plącze i wokoło do nas się obraca, a my go nawalamy    Idzie też za niego dużo xp i czasem jest trudny do zabicia... Pozdrawiam...

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Kwiecień 2007, 20:12:01 »
Oto moje ulubione stworki

1. Cieniostwór: Silny szybki nigdy nie udało mi się przed nim zwiac.
2. ÂŚcierwojad: Wydaje śmieszny ryk może w walce jest bezużyteczny ale stworek ciekawy
3. Polny pełzacz: Ciekawie wygląda i wtapia się w tło chyba dlatego nazywa się polnym pełzaczem

Forum Tawerny Gothic

Ulubiony Potwór
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Kwiecień 2007, 20:12:01 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18