Autor Wątek: Pytanie i mag  (Przeczytany 6220 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline perox

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Pytanie i mag
« dnia: 18 Luty 2009, 13:25:51 »
1. Czy da się w jakiś sposób zwiększyć te procenty przy broniach w statystykach prócz nauki u nauczycieli? Jeśli tak, to w jaki sposób i co to da?

2. Chciałbym zagrać magiem (kiedyś już przeszedłem Gothica wojem), lecz nie wiem za bardzo jak rozdawać punkty.  czy ktoś mógłby mi powiedzieć z grubsza w co dodawać i opisać dokładnie, w co dodawać w I rozdziale? (ma to być mag "bitewny", czyli nie walczący samą magią). Najpierw zostanę magie ognia, później wody a na końcu może nekro
« Ostatnia zmiana: 18 Luty 2009, 14:51:16 wysłana przez perox »

Offline Robben

• Magnat
  • Reputacja: 97
Odp: Pytanie i mag
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Luty 2009, 13:52:27 »
1. Czy da się w jakiś sposób zwiększyć te procenty przy broniach w statystykach? Jeśli tak, to w jaki sposób i co to da?
Tak, trzeba znaleźć odpowiedniego nauczyciela i wydać u niego zdobyte punkty nauki, a twoja biegłość w posługiwaniu się daną bronią się zwiększy (czyli poznasz nowe ciosy i będziesz zadawał większe obrażenia).
2. Chciałbym zagrać magiem (kiedyś już przeszedłem Gothica wojem), lecz nie wiem za bardzo jak rozdawać punkty.  czy ktoś mógłby mi powiedzieć z grubsza w co dodawać i opisać dokładnie, w co dodawać w I rozdziale? (ma to być mag "bitewny", czyli nie walczący samą magią). Najpierw zostanę magie ognia, później wody a na końcu może nekro
Rozwiń siłę do 30 oraz broń jednoręczną na poziom adept, a resztę punktów nauki inwestuj w manę i co rozdział inwestuj także w krąg magi. Później jak będziesz chciał, to możesz jeszcze zwiększyć twoją walkę bronią jednoręczną, czy też siłę.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #1 dnia: 18 Luty 2009, 13:52:27 »

Offline Rodriquez

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Luty 2009, 18:40:43 »
Jeśli chodzi o maga, to bardzo lubię tę postać i myślę, że co nieco mogę ci podpowiedzieć...

W Gothic 1 łatwo spożytkować punkty. Niestety, aby dojść do jakiegoś poziomu musisz mieć w I rozdziale conajmniej 10lvl. Mag bitewny kojarzy się z walką i na dystans i w zwarciu, więc radzę ci najpierw rozwinąć 1/4 umiejętności wojownika, najlepiej siłę 40-50 i koniecznie broń jednoręczą przynajmniej na poziomie adept.
Gdy już osiągniesz już całkiem dobrą postać, a powinno się to stać na ok. 5lvlu, to musisz zacząć wydawać punkty na manę do minimum 60. Jest to najgorsze, ale przyda ci się. Warto inwestować teraz, by potem już od II rozdziału można było być potężnym magiem. Najświadomiej będzie pójść do obozu na bagnie i użyć czaru Sen na uczniu Baal Cadara. Wtedy ten stanie się twoim mistrzem i zacznie cię nauczać magii kręgów. Wystarczy ci I krąg, jeżeli masz czas to lepiej dobij do II kręgu.
Kupujesz parę przydatnych run, które pomogą ci przetrwać do II rozdziału. Wtedy w drugim rozdziale najlepiej douczyć się do IV kręgu i dalej poczekaj do czwartego rozdziału. Kup sobie koniecznie Kulę Ognia, jakiś czar uzdrawiający i parę innych, jak Ognista Strzała albo przyzywania. Oczywiście nie zapominaj o częstym dodawaniu many, a staniesz się potężnym magiem już w II rozdziale! A i właśnie w tym rozdziale możesz nim zostać (mówię o magii ognia)

PS. Najlepiej jak posiądzesz jak najwcześniej V krąg. Wtedy możesz używać czar Zniszczenie Ożywieńca, a jak udasz się z tym czarem do Wieży Mgieł to spokojnie trzy levele ci przejdą.

Mam nadzieję, że pomogłem. To moja praca :)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #2 dnia: 18 Luty 2009, 18:40:43 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything