Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

Zwoje przemian

(1/1)

Nordale:
Witam, mam problem, a mianowicie gdzie w NK mogę kupić zwoje przemian ??  (jestem w 2 rozdziale). Bo za chiny nie mogę znaleźć kupca, który sprzedaje, a Zuris ich nie sprzedaje (w normalnym Gothicu 2 można było u niego kupić...), bym nie prosił o podanie gdyby nie to, ze jak przechodzę przez przełęcz i jak używam mikstury szybkości (mam 8 poziom, przez amulety i czynniki mam ok. 280 pkt. trafień) i jak przechodzę kolo smoczego zębacza to on mnie bierze na 1 hita   . A tak poza tym gdzie mogę zdobyć lub kupić zwój przemiany w smoczego zębacza, bo wyczytałem ze jak jesteśmy w niego przemienieni to możemy szybko wbić dużo expa  

Arkhan:

--- Cytuj ---i jak przechodzę kolo smoczego zębacza to on mnie bierze na 1 hita
--- Koniec cytatu ---

Lol, ja wcale się nie dziwię, bo wyobraź sobie że on ma 200 siły, 200 zręczności i 400 PÂŻ! W drugim rozdziale wiele nie zwojujesz, najlepiej jest "ciągnąć" tego zębacza do dwóch strzegących przełęczy paladynów, oni się nim zajmą  . Postaraj się uderzyć wtedy kiedy będzie miał mało życia aby pkt EXP przypadły tobie.

Co do zwojów, to nie podałeś jaką gildią grasz. No ale cóź, w II rozdziale mało kto sprzedaje jakieś poważniejsze czary w Przemianę danego stworka. Aczkolwiek, w górniczej dolinie płynąc jeziorem cały czas do końca natkniesz się na grupę około 12 ścierwojadów, w krzakach powinien leżeć przemiana w ścierwojada. Zeskakując do tego samego jeziorka i nurkując, można zauważyć podziemny tunel gdzie znajdziesz przemianę w smoczego zębacza i sakwę ze 100 szt złota. Przemianę w smoczego z, można w późniejszych rozdziałach kupić u Cronosa bądź innego z magów wody w Jarkendarze, i chyba u Zurisa w IV rozdziale :P.

Z wyrazami szacunku...

Simon:
Zwoje przemiany ma do sprzedania alchemik Ignaz z biednej dzielnicy Khorinis (za Bosperem w lewo). Niestety te najlepsze ma tylko po jednej sztuce (smoczy zębacz, ognisty jaszczur). Fajne zwoje, ułatwiające życie na początku gry ma mimo wszystko też Zuris (np. przywołania demona).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej