Autor Wątek: Co zrobić aby postacie nie znikały??  (Przeczytany 6922 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PLShayloPL

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
Co zrobić aby postacie nie znikały??
« dnia: 24 Grudzień 2008, 13:33:38 »
Witam pisałem ten temat dawno lecz nikt nie pomógł może za 2x ktoś pomoże

A więc mam takie pytanie (oczywiście szukałem tego lecz nie mogłem znaleść) więc chcę zrobić filmik G2NK (jaki to nie ważne) znam kody na postacie i inne typy lecz mój problem polega na tym że po wpisaniu koda na postać ustawieniu jej daniu mu all co jest potrzebne i jakiegoś z play ani to np. jak się oddalam dosyć daleko to ona znika, jak i inne.

Moje pytanie jest proste czy jest jakiś kod który umożliwia zapisanie (nie chodzi mi o import i export) bądź nie znikanie postaci (a postać to załóżmy insert FH) z gry, bądź co bądź jakiś program do robienia postaci, lecz jeśli ktoś poda mi program to prosił bym również o skonstruowanie poradnika lub podanie linka do tego że poradnika danego programu.

Offline Tkoron

• Magnat
  • Reputacja: 440
  • Frideric Gravis
    • Karta postaci

Odp: Co zrobić aby postacie nie znikały??
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Grudzień 2008, 16:51:17 »
1. Fajny poradnik jest tu http://www.monastyrforum.cba.pl/viewtopic.php?t=160 ale jest dość skomplikowany.

2.Przypuszczam że NPC-ty ci nie znikają tylko idą na miejsce gdzie mają iść ( tzn ich "plan dnia" opisany w skryptach) obejściem tego może być (podobno) wzywanie tych NPC-tów na innych planszach tzn Hagena w Górniczej Dolinie, ale sam tego nie sprawdzałem.
Innym sposobem jest przyzwanie właśnie FH który po przemodelowaniu będzie fajnym statecznym NPC-tem

Forum Tawerny Gothic

Odp: Co zrobić aby postacie nie znikały??
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Grudzień 2008, 16:51:17 »

Offline PLShayloPL

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
Odp: Co zrobić aby postacie nie znikały?
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Grudzień 2008, 18:52:58 »

bądź nie znikanie postaci (a postać to załóżmy insert FH)

Innym sposobem jest przyzwanie właśnie FH który po przemodelowaniu będzie fajnym statecznym NPC-tem

Napisałem że postać załóżmy to FH załóżmy chciałem napisać że zawsze i nie ważne czy jest ona w GD czy w Khornis czy gdzieś indziej i tak znika jak i inni.

A i w tym poradniku jak ten facet pisał gdzie to się znajduję "Work/Data/Scripts/Content//Story/NPC" to od folderu content nie mam już folderów dalej mam tylko jakieś 2 pliki
« Ostatnia zmiana: 24 Grudzień 2008, 19:46:42 wysłana przez mt17 »

Offline xanatos

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
  • Lubie cole :) Gram w Gothica :D
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Luty 2009, 18:54:50 »
Chyba trzeba kliknąć jakiś F- (przy czym - to cyfra bądź liczba).

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #3 dnia: 01 Luty 2009, 18:54:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18