Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
U którego mistrza
jf:
Ile wilków musisz zabić żeby mieć powiedzmy 50 tys zł? Czy jest tyle bestii w całej grze żeby uzbierać tyle złota?
velkow:
--- Cytat: Thomas Magnum P.I. w 27 Marzec 2009, 15:30:55 ---Ile wilków musisz zabić żeby mieć powiedzmy 50 tys zł? Czy jest tyle bestii w całej grze żeby uzbierać tyle złota?
--- Koniec cytatu ---
Powiem Ci tyle, że jesteś strasznie materialny. Na początku łatwiej jest i ekonomiczniej zostać czeladnikiem u Bospera. Co więcej, z czasem ma się tyle pieniędzy, że nie potrzeba stać przy kowadle, bo po co? Po części masz rację, ale ogólnie, na mój gust, lepiej jest zostać pomocnikiem Bospera.
Bomba:
Magnum to powiedz lepiej skąd naraz weźmiesz tyle prętów? będziesz musiał chyba obleciec całą mape zeby spotkac się z kupcami, chociaz wątpie że w grze jest aż tak ich dużo, a Bosper nie skupuje tylko skór wilków. Kupuje skóry z owiec, wargów, trolii i cieniostworów.
Roger:
gdy mamy mozliwosc bycia czeladnikiem powinnismy miec powyzej 100 sztuk zltoa czyli u Harada zarobimy powyzej 1000, ktory pozwoli na inwestycje w rozne strony
Bosper przydaje sie potem, jednak wraz z rozdzialami tez przybywa stali i po prostu przeliczmy to...
chociaz nie, ja juz przeliczylem ilosc besii w grze w kazdym rozdziale 1-5 i cene za ich wszystkie futra oraz ilosc stali i wychodzi ze u Harada zarobimy najwiecej... owszem skor ma sie potem dosc ale mozna nawet wtedy isc z nimi do Bospera i mysle ze takie polaczenie - praca u Harada, skory dla Bospera daje najwiekszy z mozliwych zyskow materialnych, umjejetnosciowych, expowych itd. ;)
jf:
Adrastos! Idziesz do Benneta. Gdy kuje przy kowadle to do niego zagadujesz i kupujesz 2 pręty które posiada oraz kończysz rozmowę. Gdy szanowny pan Bennet zacznie znowu kuć, znowu zaczynasz z nim rozmowę, a on znów ma 2 pręty. Jak ktoś się nudzi, albo potrzebuje pieniążków to robi tak. Ja tak miałem 100 szt. złota i kupiłem 10 prętów z czego w GII miałem 1000. szt złota, a w NK to około 2500 szt. złota. I tekst "bo Bosper lepiej płaci" jest bez sensu, skoro u Bospera wyciągniesz tyle złota, ile będzie stworków ze skórkami, a od Harada możesz nieskończenie wiele złota...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej