Cóż ja byłem czeladnikiem tylko u kowala i myśliwego:]
Bosper - Z tego co pamietam uczy cie za darmo na poczatku z questem dla niego - i to bez pd :] Płaci niezle choc niebem to to nie jest - za najlepsza skore trolla placi bodajze jakies 500 zł.
Harad - Kowal, jest dumny jesli pojdziesz w jego slady i staniesz po stronie ludzi walczac z orkami - straz miejska/paladyn. Może nie jest zbyt rozmowny ale placi dobrze, za pierwsze miecze placi o wiele lepiej niz za skory wilka czy dzika (pewnie jeszcze paru mniejszych zwierzat), a potem jeszcze lepiej. Ale jest u niego wielka wada - zbyt dużo strat - Na każdy nowy miecz musisz sie uczyc, coraz bardziej oplacalne - coraz wiecej PD, przez co czasami nie starcza zeby zrobic dobra postac.
Constantinio - Nie bylem u niego, ale jest strasznie zgorzknialym mistrzem. Karci nas, i nazywa zoltodziobem ^^' Nie wiem ile placi za grzybki ale cos watpie zeby bylo to bardzo oplacalne. Choc moze z iloscia grzybkow, ktora mozesz uzbierac w grze (szczegolnie z dodatkiem, choc wiem ze nie ten dzial
) moze ci sie nawet oplacic. Choc lepiej uzbierac wspomniane 50 grzybków i dostać fajny bonus do many - 10 pkt. many przydaje sie bardzo dla maga, a nawet dla paladyna (jego czary) i łowcy smokow (temu czasami przyda sie potezne zaklecie jak deszcz ognia zeby pokonac np. smoki)