Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
U którego mistrza
bolek3007:
U Bospera zabijasz zwierzęta i masz skóry , które sprzedajesz.
U Harada wyrabiasz miecze ( nawet sporą sumkę daje ,bo 100 SZ ).
U Thorbena nie można być czeladnikiem.
U Constantina sprzedajesz grzyby ( daje za jednego 10 SZ ) nie opłaca się być , bo 50 grzybów +10 mana.
U Mateo nei byłem i nie wiem czy można u niego być.
Laki13:
@bolek3007
U Mattea nie można zostać czeladnikiem. Ale znowu, żeby zarabiać u Harada to trzeb kupować pręty i młot bodajże, ale nie wiem czy on młota, jak zostajesz jego czeladnikiem to czy Ci go nie daje za darmo. Jednak trzeba kupować pręty
Natasha:
Na początku bywałam czeladnikiem u Bospera.Jednak kiedyś chciałam spróbować czegoś innego-zostałam czeladnikiem u Harada.Zarabia się kupe kasy mimo to iż trzeba przeznaczyć trochę pkt.umiejętności,to jednak nic...Kasa ważniejsza!Za kasę kupisz broń a dzięki lepszej broni zaraz podskoczy poziom.Nie wielka strata.
Kamilo246:
No cóz uwazam ze najlepszymi czeladnikami sa harad i bosper. Bosper jest dobry bo kupuje skory po wysokiej cenie i latwo zostac jego uczniem czyli u niego pracować, harad bo kupuje miecze po wysokiej cenie ale niestety nielatwo zostac jego pracownikiem.
user no. 11627:
Moim zdaniem najlepszym czeladnikiem jest Bosper, możemy u niego sprzedać skóry których właścicieli (czyli zwierzęta) możemy znaleźć wszędzie. Można u niego szybko się wzbogacić, szczególnie na początku gry.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej