Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
U którego mistrza
Medivth:
Najczęściej gram magiem, a przy tym zatrudniam się jako Czeladnik u Constantina. Nie dlatego, że jest najlepszy, po prostu ta podklasa pasuje mi do maga. A jeżeli mam powiedzieć, gdzie się najlepiej zatrudnić, to powiem, że u Harada. U niego zawsze można dobrze zarobić, szczególnie w Noc Kruka. Zbieram sobie stalowe pręty, a następnie uczę się tworzyć miecz El Bastardo, za który można uzyskać sporo sztuk złota, nieźle zarobić...
Pozdrawiam, Medivth
ROAREKODWIERTAREK:
--- Cytat: Cesc ---U którego z czeladników jest najlepsza praca?
Najlepsza praca jest u Bospera.
U Bospera, dorabiam jako myśliwy. Nic za to nie płace, chodze zabijam potwory i mam skórki, potem idę i sprzedaje. A więc, tracimy tylko Punkty Nauki na skórowaniu bestii. Ale sami przy znajcie bestie zabijamy więc od razu mamy skórki z nich i nawet sporo zarabiamy. Ja zawsze jestem u niego bowiem to jest najbardziej opłacalne ze wszystkich dodatkowych zarobków.
U Alchemika się nie opłaca-bo sprzedajemy mu ciemne grzyby, a 50 Ciemnych Grzybów + 10 manna, czyli tracimy tylko łatwe i darmowe źródło manny... U Harada spędzasz dużo czasu na wykuciu miecza, u Bospera - i tak bestie zabijesz prędzej czy później, więc nie tracisz czasu.
--- Koniec cytatu ---
Najlepszy i tak jest Bosper, wszyscy wiedxą czemu
DJEndriu:
ja zawsze u Harada robiłem :P kilka razy u Bospera tez no i u niego chyba najbardziej się oplaca :P
Serail:
Ja lubię pracować u Bospera jeżeli jestem wojownikiem za skóre wilka dostaję 10szt. złota, a za cieniostwora 250. Ale jeżeli jestem magiem pracuję u Constantiono za ciemny grzyb dostajemy 10 sztuk złota a za mięso kopacza 30 sztuk złota (na tym można się naprawdę wzbogacić)
boss5577:
Ja zawsze byłem u Bospera bo się w miare zarabiało i się expa zbierało.Ale potem kolega mi powiedzial ze u Harada za jeden miecz dostaje się 100 gold więc chcialem u Harada spróbować ale przestałem grać więc nie wiem
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej