Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
Problem z optymalizacją Gothica 3
(1/1)
misiek001:
Witam. Chciałbym wiedzieć, co zrobić, żeby Gothic 3 chodził szybciej. Jakie programy ściągnąć, co zmienić w ustawieniach systemowych, jakie tweaki użyć i ustawienia zmienić w grafice. Próbowałem wielu metod, ale niewiele to dawało. Mam patcha 1.6 i sprzęt: Celeron 3.2, GeForce 7900 512ram, 2gb ramu ddr
Baith:
ÂŚwietna rada, nie ma co... pogratulować. Nawet zmiana kompa może nie pomóc po prostu G3 ma skopany silnik i tyle, wierz mi u mnie na sporo lepszym kompie również mam problemy ze stabilnością, tnie się tylko w miastach co prawda ale za to wszedzie jest uciążliwe doczytywanie, gra wiesz się nawet na 5 sekund i nastepuje to dosyc czesto. Z twoim kompem powienienes grac na maksa, ale jak pisalem ze stabilnoscia nigdy nie bedzie dobrze. Nawet ne wiem czy powory za 4 tys by sobie radziły. Plkik Ini tweaki etc... to nie wiele daje.
Respev:
--- Cytuj ---Nawet zmiana kompa może nie pomóc po prostu G3 ma skopany silnik i tyle
--- Koniec cytatu ---
Fakt, lepiej nic nie robić, tylko gadać bzdury, że skopany silnik? Jakim cudem on ma liczyć na normalną płynność, skoro ma badziewnego Celerona nadającego się do biura a nie do gier?
--- Cytuj ---Z twoim kompem powienienes grac na maksa
--- Koniec cytatu ---
Haha... Uwierz, że ja na podobnej konfiguracji, tylko, że z C2D na pokładzie podkręconym na 3,2GHz i gra nie chodziła zbyt dobrze na najwyższych detalach, a co dopiero na Celeronie, wydajnością zbliżonym do Pentium IV 2GHz...
Poza tym pytanie brzmiało "Co zrobić, żeby Gothic 3 działał szybciej?". No to co ma zrobić? Nie wymieniać komputera? Gra sama mu przyśpieszy w działaniu?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej