Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Wasze Imiona
Vender:
Ja mam na imię Patryk co oznacz z łaciny patrycjuszowski, szlachecki, szlachetnie urodzony ;D
i Krystian co oznacza chrześcijanin, wyznawca Chrystusa
matysek676:
Mam na imie Patryk nie bardzo lubie to imie wole moje drugie imie które brzmi Przemek,trzeciego imienia nie mam bo nie byłem u bierzmowania.
Grimm:
Robert. Jakośtak przyzwyczaiłem się już do tego imienia i wydaje się być w porządku. Problemem jest jednak to, że w szkole jest kilku nauczycieli o tym nazwisku i często są dość śmieszne sytuacje.
Imię Robert, czyli "jaśniejący sławą", brzmiało u dawnych Germanów "hrod-beraht". Czasami używane są też inne odmiany tego imienia: Ruprecht lub Rupert. Imię to, bardzo popularne w Anglii, Ameryce i w Niemczech, u nas jest rzadsze, może dlatego, że trudno je zdrobnić. (czyżby: Bercio?)
PS. Dziś w radiu słyszałem jak pewna rosyjska para nazwała swojego syna. Imię brzmi Biologiczny Obiekt Rodzaju Ludzkiego. Oj będzie mieć ciężkie życie dzieciak.
McSloniu:
--- Cytat: せい の かみ w 17 Kwiecień 2009, 23:09:14 ---Przecież Kunegunda to normalne imię, zaś "Biologiczny Obiekt Rodzaju Ludzkiego" chyba już nie...
Ps. http://deser.pl/deser/1,83453,4951317.html
--- Koniec cytatu ---
Tak imię jak imię, ale szczerze nie chciałbym się tak nazywać i sadze, że ty także. Co o tego newsa co podałeś link to naprawdę trzeba być podłym aby chcieć nazwać tak swoje dziecko.
Aridan:
Mam na imie Adrian ale na podwórku mówią na mnie Adik a w szkole po nazwisku na drugie mam Mateusz :'( a trzeciego nie mam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej