Autor Wątek: Gameplay Arcania: A Gothic Tale  (Przeczytany 19132 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Odp: Gameplay Arcania: A Gothic Tale
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Październik 2008, 23:15:46 »
Ludzie czego wy się spodziewacie po grze robionej od kilku miesięcy? Przecież to wstępne projekty do testowania świata. To nawet nie jest oficjalne publikowana wersja beta. A te wyglądają żałośnie w porównaniu do finalnej wersji gry.

Offline truebezi

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ronald Reagen
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Październik 2008, 01:01:27 »
Wejdźcie sobie na tą stronę:
 http://www.worldofgothic.de/gothic4/index.php?go=gespaltene_jungfrau_2 i popatrzcie na pierwszy i na  drugi obrazek. Czy czegoś wam on nie przypomina ? Co ciekawe tekst został wstawiony na stronie 9.X.08, a filmik na youtubie- 8.X.08.
« Ostatnia zmiana: 10 Październik 2008, 01:07:06 wysłana przez truebezi »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 10 Październik 2008, 01:01:27 »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #22 dnia: 10 Październik 2008, 09:07:39 »
Rzeczywiście, ktoś wredny mógłby rzec, że to swoisty chwyt marketingowy z tym niby to wyciekiem.

Offline Alchemistrz

• Kret
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Październik 2008, 15:55:43 »
NO nie do wiary... NIe pisz za co mogę sie wziasc a za co nie, ten twoj sarkarm jest na poziomie moich stóp koleszko, wiec dopoki mnie nie znasz osobiscie to sie nie czepiaj. Wez lepiej inaczej sformułuj swoj komentarz jezeli chcesz mi jakos "inteligentnie' dopiec dobra i wez juz nie proboj odnijac pileczki dalej bo ja Ci moge takie przyklady podac, ze tylko twoi koledzy z fora Cie poratuja.
a to prawda Beta to beta, ale to i tak słabo wypadło, ze grafa okej no i co z tego jak bedziesz pewnie plakal na forum, ze wymagania beda kosmiczne bo kod bedzie niedopracowany. Jestem rysownikiem i nawet niewidzialem artow tej bety, a bez tego nie da rady nic konkretnego popchnac, zwlaszcza jesli idzie o gre typu Gothic, a uwierz mi w poprzednich czesciach bylo tyle rysunkow, ze by sie nie zmiescily w twoim pokoju mam na mysli czesc 1 a zwlaszcza Noc Kruka. Ja wyrazam swoja  opinie ! Wg mnie ta beta nie nastraja optymistycznie i tyle. koniec kropka 

Offline Machoni92

• Kret
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Październik 2008, 22:45:02 »
Hm... Ciekawe, ile może ważyć kusza. 8 kg? Tarcza, solidna, z twardego drewna i żelaznymi okuciami, jakieś 15 kg. Do tego miecz na plecy - co najmniej 20 kg. Razem ponad 40 kg. W S.T.A.L.K.E.R. możemy udźwignąć 50 kg w plecaku, a nikt się nie czepia. :P

P.S. Dane całkowicie "na oko", bo nigdy takiego sprzętu na oczy nie widziałem, ale staram się myśleć racjonalnie. :P

Offline Nekromanta Xardas

• Kret
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Październik 2008, 23:08:45 »
O wiele bardziej wole 'przesłodzona' i 'świecącą się wszędzie' grafike z G3...
jedynie co mi się podoba to roślinność. Wyśmienicie.
reszta? hm... nie dziękuję.
paski HP i szybkiego wybierania są poprostu... szpetne.
cóż pożyjemy zobaczymy może jednak coś z tego dobrego wyjdzie...

zmienili by jeszcze nazwe ;] chociaż w Europie
bo Arcania: A Gothic Tale w ogóle nie kojarzy się z Gothiciem.
to już nie będzie Gothic tylko Arcania.

Respev

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Październik 2008, 10:17:28 »
Do tego miecz na plecy - co najmniej 20 kg.
Skąd ty takie błędne dane bierzesz? Miecz dwuręczny (czyli cięższy od jednoręcznego) waży średnio 4kg. Najcięższe tarcze ważyły nie więcej niż 6 kilo.

P.S. Dane całkowicie "na oko", bo nigdy takiego sprzętu na oczy nie widziałem, ale staram się myśleć racjonalnie.
No to niezbyt Ci to wychodzi. Myślisz, że wojownik w jednej ręce trzymał 15 kilową tarczę, a drugiej 20 kilowy miecz?
« Ostatnia zmiana: 11 Październik 2008, 10:19:51 wysłana przez Respev »

Offline Galeria_Ciastek

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Październik 2008, 11:05:04 »
Osobiście myśle, że gameplay jest prawdziwy, ale wszystko przemawia za tym, że to podróba. Najpierw musimy się uczepić słabej jakości filmiku. Nie znam się na tych sprawach, ale chyba nagrywano aparatem. Ruchy postaci, ten pasek na dole i strzelanie z łuku. To wszystko przypomina mi Gothica 3. A pamiętając screeny z Alphy to nawet grafika podobna. Trzeba się zapytać Spellbound :).

Offline Alfeim

• Magnat
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Październik 2008, 11:51:30 »
Trzeba się zapytać Spellbound :).
"We are all a little bit shocked about it, but what can you do? Nothing. I think JoWooD will give an official statement sooner or later."
Jakby to był fake, to by zaprzeczyli od razu. Czyli wysuwa się myśl, że to na pewno nie fake.

@ truebezi, wrzucisz cytat? Jestem głupi, ślepy i nie mogę go znaleźć :<
« Ostatnia zmiana: 11 Październik 2008, 21:40:04 wysłana przez Alfeim »

Offline Alchemistrz

• Kret
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Październik 2008, 21:03:47 »
Skoro mowa o uzbrojeniu, koleszka, który nosił taką tarczę, która nie ograniczała w wiekszym stopniu jego mobilności w walce wazyła naprawdę róznie. W zalezności od epok materiały sie zmieniały i waga uzbrojenia tez. Po 20 kg to ważyła zbroja, ale nie ta pełna płytowa.. A miecze są ciężkie i 1-reczne to max do 8 kg, pamietajmy, ze kiedys na polu bitwy walczyli sami wojownicy podobni do Pudzianowskiego, wiec mógł machac sobie takim mieczykiem.... XD Tarcza napewno była cięzsza, jesli ktos sobie ja okól żelazem i wyprofilował, hełmy to max 2,5 kg ale i tak to męczyło strasznie bo niedawno widziałem na wyspie Wolin pokaz Wojów i wszyscy wracali z prezentacjii spoceni jak myszy... :P:P

Offline truebezi

• Kret
  • *
  • Ronald Reagen
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Październik 2008, 22:13:34 »
Alfeim proszę bardzo tak w całości się ten cytat przedstawia, jest on w dziale news pod datą 10.08.08 r. ( godzina wstawienia 1:05 ) tytuł brzmi tak : [ Inofficial] Gothic 4 Ingame Video appeared  http://www.worldofgothic.com/  :

"Someone secretly filmed a presentation of Gothic 4 at the Games Convention 2008, which took place behind closed doors. Now you can watch these scenes, that show the first ingame scenes of Gothic 4, at YouTube. Interesting things are the light effects, weather effects and the ranged combat with a bow.

The content of the video was not meant for a publication, because this version contains many elements, which are far from final. This regards details of the ranged combat and the complete interface, for example. Also the graphic is still under development "
« Ostatnia zmiana: 11 Październik 2008, 22:17:48 wysłana przez truebezi »

Offline Alfeim

• Magnat
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Październik 2008, 22:21:11 »
Wysuwa się jedno pytanie: Czemu Jowood nie zażądał usunięcia wideo z yt, skoro ma takie prawo? ÂŚmierdzi mi tu tanim chwytem marketingowym.

Offline truebezi

• Kret
  • *
  • Ronald Reagen
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Październik 2008, 22:47:20 »
Wysuwa się jedno pytanie: Czemu Jowood nie zażądał usunięcia wideo z yt, skoro ma takie prawo? ÂŚmierdzi mi tu tanim chwytem marketingowym.

W pełni się z tobą zgadzam, wszystko to dziwnie " pachnie ". Z drugiej strony teraz żądanie usunięcia i tak nic nie da, bo zainteresowani tzn. gracze już go obejrzeli, a filmik jest prawdziwy.

Offline bemol05

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Październik 2008, 16:33:46 »
Jest już oficjalne potwierdzenie - gameplay jest prawdziwy

Offline Berdemer

• Kret
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Październik 2008, 17:02:41 »
Dziękuję Ci, za tę cenną informację, która znajduje się już na naszej stronie od wczoraj.

Offline truebezi

• Kret
  • *
  • Ronald Reagen
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Październik 2008, 22:24:28 »
Dziękuję Ci, za tę cenną informację, która znajduje się już na naszej stronie od wczoraj.

Ja o prawdziwości gameplaya pisał już  11.X.08,  podawałem linka: http://www.worldofgothic.com/
gdzie przyznawano że jest to " orginał ".

Offline Berdemer

• Kret
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Październik 2008, 23:55:33 »
Ja o prawdziwości gameplaya pisał już  11.X.08,  podawałem linka: http://www.worldofgothic.com/
gdzie przyznawano że jest to " orginał ".
Proszę Pana, Panie trubezi, toż to była ironia a nie prawdziwe podziękowania. bemol05 powiedział nam to, co było wiadome już prawie od tygodnia.

Offline truebezi

• Kret
  • *
  • Ronald Reagen
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Październik 2008, 01:42:34 »
No co ty, a ja myślałem że mu naprawdę dziękujesz,  popatrz jak się można pomylić :-X. A tak już na poważnie gdzie jest powiedziane, że i ja nie ironizowałem, ustosunkowując się do twojej wypowiedzi i Bemola. Tyle w temacie. 8)
« Ostatnia zmiana: 17 Październik 2008, 16:48:54 wysłana przez truebezi »

Offline Ci@cho

• Myśliwy
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Grudzień 2008, 20:16:33 »
Co do gameplaya to boje sie ze spellbound bardziej dopracuje grafike niz fabule:(
Pozyjemy zobaczymy

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #38 dnia: 20 Grudzień 2008, 20:16:33 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything