Strefa pomocy > Gothic

Walka mieczem - naprawdę niezbędna?

(1/3) > >>

Jacko:
Moim ulubionym stylem gry jest walka łukiem - wlaśnie skończyłem G II łucznikiem, i G I chcę przejść też grając tą bronią.

Jednak w jakimś poradniku, chyba autorstwa N3Burgener, wyczytałem że twórcy gry nie byli zbyt łaskawi dla ÂŁuczników i Kuszników, bo na pewnym etapie gry potrzebna jest wlaka bronią jedno-, czy dwu-ręczną, żeby w ogóle posunąć się z fabułą do przodu.

Możecie mi wyjaśnić, o co w tym chodzi?

Czy powinienem oszczędzić punkty nauki na bronie do walki w zwarciu i na siłę?

Nie chciałbym utknąć przed końcem gry i zaczynać od nowa...

Pozdrawiam!

stefan666:
Tak ponieważ przed końcem gry musisz używać miecza Uriziela bez niego nie pokonasz przeciwników, razem trzeba na to wydać ok. 30 punktów doś. Na mistrz walką jednoręczna a potem 70 na Mistrz walką broni dwuręcznej.  Czyli razem 10 poziomów oczywiście możesz mieć tylko adepta broni dwuręcznej ale to odradzam. Jakieś pytania

Jacko:
A ten miecz ma jakieś wymagania jezeli chodzi o siłę?

I podobno Lee może wyuczyć dwuręcznej bez inwestowania w jednoręczną - czy to prawda?

Z punktu widzenia pkt nauki (ich ilości możliwej do zdobycia w grze), można mimo wszystko rozwijać zręczność i łuk?

Robben:

--- Cytat: Jacko w 20 Grudzień 2008, 18:07:41 ---A ten miecz ma jakieś wymagania jezeli chodzi o siłę?

--- Koniec cytatu ---
Siła: 30, Obrażenia 90.

--- Cytuj ---I podobno Lee może wyuczyć dwuręcznej bez inwestowania w jednoręczną - czy to prawda?

--- Koniec cytatu ---
Prawda

--- Cytuj ---Z punktu widzenia pkt nauki (ich ilości możliwej do zdobycia w grze), można mimo wszystko rozwijać zręczność i łuk?

--- Koniec cytatu ---
Można, jednak zręczności na maksa nie rozwiniesz, jeśli będziesz rozwijał siłę.

Jacko:
Dzięki, ale mam jeszcze kilka pytań:

Ten miecz, to jest potrzebny na jakąś większą część gry, czy na sam koniec - czyli, czy mogę spokojnie grać łukiem / kuszą i potem na koniec dać w 2h i siłę do 30?

Maksymalny pułap dla siły i zręczności (to, co można nauczyć się u nauczycieli) jest 100?

Nie można rozwijać siły i zręczności do 100 jednocześnie? Nauka jednego, blokuje jakoś naukę drugiego?

Kusze nie wymagają siły?

Thanx za pomoc...i za wyrozumiałość...;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej