Autor Wątek: Pedro  (Przeczytany 11306 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawel Najemnik z Farmy

• Magnat
  • Reputacja: -6
Odp: Pedro
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Lipiec 2008, 10:07:09 »
Dobra niech będzie że bląd w tłumaczeniu, ale jak wytłumaczycie to że poszukiwacz ominą jakimś cudem maga który się modli w kapliczce koło drogi do Klasztoru

Offline milten ak

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Sierpień 2008, 18:38:22 »
Ale jest jeszcze jedna rzecz . Jeżeli to on miałby być magiem to czemu nie brał udziału w próbie ognia ?? Może to chodzi o coś podobnego z gildią złodziei żeby szybciej zostać strażnikiem bez tytułu mieszkańca .

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 21 Sierpień 2008, 18:38:22 »

Offline Robben

• Magnat
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Sierpień 2008, 13:26:46 »
Dobra niech będzie że bląd w tłumaczeniu, ale jak wytłumaczycie to że poszukiwacz ominą jakimś cudem maga który się modli w kapliczce koło drogi do Klasztoru
Przecież poszukiwacze Isgarotha nie atakują - i na odwrót. Dlatego poszukiwacz bez problemu ominą go i dostał się do Pedra. Poza tym Isgaroth się na okrągło modli i nie wie, co się wokół niego dzieje, więc tym bardziej poszukiwacz mógł go ominąć.

Co do tematu, to nie wiem czemu Pyrokar rzucił taki bezsensowny tekst: ,,Jeden z naszych braci, kandydat do zaszczytnego tytułu arcymaga ognia, okazał się szpiegiem nieprzyjaciela. Mówię o Pedrze'', ale prawdę mówiąc mnie wku*wił. Pewnie błąd w tłumaczeniu, no bo czemu niby ten dureń ma z rangi nowicjusz wskakiwać do rangi arcymaga? Czym się niby wyróżniał? Gościu stoi ciągle przed klasztorem, nic nie robi, a w próbie ognia nie bierze nawet udziału. Drugi tekst Pyrokara mnie też rozśmieszył: ,,Pedro powalił na ziemię kilku nowicjuszy i zniknął w porannej mgle''. Taki z niego paker, co go nie powstrzymali nowicjusze, a tym bardziej magowie? Wątpię. Takiego chłystka :P to by każdy stłuk. Chyba, że koleś miał po prostu sporego farta i udało mu się zbiec.   
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpień 2008, 13:18:27 wysłana przez Roben »

Offline Pawel Najemnik z Farmy

• Magnat
  • Reputacja: -6
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Sierpień 2008, 16:37:48 »
Jak mi wiadomo magowie ognia znają czar zamarźnięcia który unieruchamia go. Wątpie żebu udało mu się uciec z podziemi przez drzwi które są zamknięte. Ale cóż piranii się nie chciało  się myśleć więc tak napisali. Ale fajny jest wpis wtedy. Trochę zacytuje "ÂŚwietnie, mogłem się domyślić że ci idioci coś spartolą" lub coś takiego.

Offline Biblu$

• Kret
  • *
  • Poprostu biblus
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Sierpień 2008, 12:57:18 »
Roben , gdy przeczytalem co napisales oswieciles mnie troche i zmienilem tok myslenia o tej calej sprawie bo pod uwage niewzialem tego ze powalil nowicjuszy !  mam podzielne zdanie na ten temat  po 1 mozna tutaj calymi wiekami gdybac !  po 2 pogdybam troche tutaj tj. wczoraj gdy wlaczylem laptopa i g2 szedlem na jakies polowanie arcymagiem na jakies zombi trole itd. po drodze kolo kapliczki gdize modli sie isgaroth zobaczylem martwego poszukiwacza ! uwiezcie mi ! nigdy go niezabijalem tam , mysle ze mozliwe bylo ze poszukiwacz chcial pomuc mu w uczieczce bo przeciez taki 1 poszukiwacz powalil by paru nowicjuszy i co za tym idzie oczyscic mu droge uczieczki ale poprostu uwazam ze ten mag zniszczyl tego poszukiwacza wszystko jest mozliwe , a ogolnie mysle o tej sprawie tak - ze to jest 1 wielkie zle przetlumaczenie tekstu ! niegdybajcie juz wiecej to jest na 90% zle przetlumaczenie tekstu

Offline Zombik625

• Kret
  • *
  • M&A fan
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Sierpień 2008, 23:38:23 »
Cd Project źle przetłumaczyło tekst, Piraniom nie chciało się wymyślić czegoś bardziej z sensem, albo innos jeden wie co to mogło jeszcze być.

Offline Magnus Dux Wolly

• Kret
  • *
  • Leży mi na sercu dobro tego forum.
« Odpowiedź #26 dnia: 13 Grudzień 2008, 14:32:24 »
Nie lubię Pedro.Jak go spotykam na dworze Irdorath to morduję chłopaka.

Offline komario

• Kret
  • *
  • NIE UÂŻYWAJ KODÓW kody są jak narkotyk
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Grudzień 2008, 15:35:08 »
ja mam do przedstawienia dwie opcje.
1. Może to pomyłka w tłumaczeniu w co wątpie.
2. Innos stworzył bezimiennego, który był wybrańcem. Innos mógł przwidzieć, że bezimienny będzie szukać oka. Kiedy Beliar dowiedział się o tym, że bezimienny szuka oka wtedy Beliar mógł opętać Pedro żeby on ukradł oko.
Pyrokar mógł to powiedziać dlatego, że Pedro był ulubieńcem magów i tyle

Offline Huor

• Kret
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Grudzień 2008, 17:19:36 »
A moim zdaniem po prostu przejęzyczenie w tłumaczeniu. Zamiast arcy maga miało być tam maga.

Offline Rescoe

• Kret
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Grudzień 2008, 20:09:34 »
Ale jeżeli nowicjusze pobiegli za Pedrem(tak mówi nam Pyrokar) to przecież można się domyśleć,że mogli by jakoś wołać Isgarotha,albo ten Poszukiwacz mógł ich jakoś zabić,opętać czy coś,a to widać,że Ci nowicjusze,którzy gonili Pedra zginęli dopiero w dalszej drodze,więc to jest trochę dziwne...I w ogóle jak Pedro miał już te Oko to dlaczego nie dał je napotkanemu Poszukiwaczowi(który znajdował się bardzo blisko Klasztoru)tylko męczył się,żeby dojść z tym do kamiennego kręgu.
« Ostatnia zmiana: 16 Grudzień 2008, 20:15:28 wysłana przez Rescoe »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #29 dnia: 16 Grudzień 2008, 20:09:34 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything