Autor Wątek: Uzależnienie od Kompa  (Przeczytany 18777 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Leviatan

• Gość
Uzależnienie od Kompa
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Listopad 2007, 21:07:46 »
No cóż, jestem uzależniony od komputera. Ostatnio chciałem się ograniczyć, przeznaczając czas na czytanie książek, ćwiczenia fizyczne, itd. Na komputerze głównie siedzę na forach dyskusyjnych, ale też całkiem sporo gram. Nie wiem, jak się oduzależnić, ale póki nie zaniedbuję nauki i próbuję mieć samokontrolę nie ma największych powodów, żeby zrywać z tym nieco szkodliwym acz bardzo przyjemnym nałogiem .

Offline Doman

• Myśliwy
  • Reputacja: 0
Odp: Uzależnienie od Kompa
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Sierpień 2008, 10:02:58 »
Jeśli chodzi o mnie, to nie uważam się za uzależnionego od kompa, chodź często mam go włączonego. Jak jestem na kompie, to zagram w coś raz na 3 dni i to niecałe 30 minut, a zazwyczaj rozmawiam z ludźmi i staram się o brudną robotę (niektórzy wiedzą o co mi chodzi). Jeśli ktoś zadzwoni do mnie z pytaniem "czy wyjdę" to prawie zawsze odpowiadam że tak. Jednak dość rzadko to się zdarza (że mnie zaproszą), bo znając tych co mnie zapraszają na dwór, zaraz wyjmą piłkę i zaczną grać w nogę, za 10 minut się zmęczą, siądą na huśtawkę, zaczną pier*olić o największych pier*ołach jakie świat widział, a za 15 minut pójdą do domu, tak więc ja wspaniałomyślnie zacznę im gadać, jacy to są świetni że 10 minut nie wytrzymają w piłkę itd. Czyli podsumowując - w domu nie mam nic do roboty, tak więc często siedzę przed kompem, słucham muzyki, gadam z ludźmi i odwalam brudną robotę, a jeśli mam coś innego ciekawego do roboty, to gaszę kompa i to robie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 09 Sierpień 2008, 10:02:58 »

Offline Enzo

• Magnat
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Sierpień 2008, 17:37:14 »
Czy jestem uzależniony od komputera? Niektórzy mówią mi, że tak ja twierdzę zupełnie inaczej. W wakacje przed komputerem nie siedział bym chyba w ogóle gdybym nie miał internetu(no może czasem wpadł bym pograć w jakąś zakurzoną już gierkę z szafy. W ukochane wakacje siedzę przed kompem około 3 godz. dziennie, bo a to gdzieś wyjadę, a ten czas naprawdę wolę spędzać ze znajomymi lub ze swoją drugą połówką niż w samotności przed kompem. W rok szkolny maks. 1,5 godziny przed kompem nie chodzi oto, że się tak dużo uczę, ale nie mam po prostu czasu na tego typu przyjemności. Fakt faktem jest to, że tydzień, dwa potrafię wytrzymać bez kompa, ale później już mi się za nim tęskni.

Pozdrawiam

Offline Patty

• Weteran
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #23 dnia: 16 Sierpień 2008, 13:19:23 »
Ja podobnie jak Pawel_ADP, w dni robocze nie gram. W weekendy odpalam kompa, żeby sobie pograć albo posiedzieć w necie. Jakoś mnie to nie boli, ponieważ dużo czasu spędzam przy książkach, żeby mieć albo wysoką średnią, albo dla samej przyjemności. Tak więc z pewnością nie jestem uzależniony.

Offline diego123

• Kret
  • *
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #24 dnia: 02 Styczeń 2009, 16:49:00 »
Ja chyba jestem. Zwykle jak mam nauki sporo to prawie nie siedzę. Teraz jak jest przerwa, to 4-5 odzin. Redkord to 8.

Offline Czaroxxx

• Magnat
  • Reputacja: -4
  • Wóda, dziwki i lasery
« Odpowiedź #25 dnia: 02 Styczeń 2009, 17:06:37 »
Ja nie jestem uzależniony od kompa. Dziennie siedzie po 13-14 godzin.

Offline Kirgo32

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
  • "Nawet piekło ma swoich bohaterów."
« Odpowiedź #26 dnia: 02 Styczeń 2009, 22:01:49 »
Czasy się zmieniają, czas który przeznaczam na siedzenie przed monitorem też, więc pozwolę sobie napisać kolejnego posta w tym że temacie.

Przed komputerem zazwyczaj w dni nauki szkolnej siedzę jakieś 2 godziny, może trochę więcej. W weekendy czy inne wolne dni ok. 3-5 godzin. W gry komputerowe ostatnimi czasy zasadniczo nie gram, ale gdy już złapię fajną grę to potrafię siedzieć grając w nią sporo dłużej niż normalnie. Niestety ale chyba jestem uzależniony od komputera, albo inaczej...jestem uzależniony od internetu. W gry komputerowe grać nie muszę, muzyki słuchać nie muszę, filmów nie muszę oglądać, ale czuję konieczność zaglądnięcia na ulubione strony przynajmniej raz dziennie (rzadko się zdarza żebym tego nie zrobił w ciągu dnia).

Oktawian August

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Czerwiec 2009, 19:14:36 »
Ja nie jestem uzależniony od kompa ,ale potrafię długo siedzieć gdzieś tak 4-5 godzin.

Offline Beregond

• Kret
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Lipiec 2009, 22:27:51 »
Ehh... Nie pilnowałem się. Wyszedłem z nałogu, miałem 3 miesiące zajebistego spokoju, a teraz znowu, już chyba tydzień siedzę całe dnie przy kompie. :/
Jako, że już jestem przy końcu Gothic 2 Noc Kruka, w dworze Irdorath, to przejdę to i znowu podejmę takie działanie jak kiedyś - pozbycie się gier z domu. Wtedy mi to pomogło i  aż sam się sobie dziwiłem, że mam takie chęci do życia. Na szczęście mam już sprawdzony i dobry sposób na wyjście z nałogu, więc jeszcze raz z niego skorzystam i już nie wrócę do manii. ;)

Offline frizz

• Kret
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Wrzesień 2009, 21:52:45 »
Ja... hmm... chyba jestem uzalezniony :P
Przed kompem potrafie spedzic w "dni robocze" do 3h, ale w weekendy to do 7-8h. W wakacje bylo jeszcze gorzej - od 8.30 do 15, pozniej na rowerek do 18-19 i znowu do 23 :P Wniosek nasuwa sie sam :(

Offline Lees

• Myśliwy
  • Reputacja: 60
  • "Boga nie ma w domu, wyjechał na wakacje do Vegas"
« Odpowiedź #30 dnia: 03 Październik 2009, 23:11:19 »
W wakacje przed kompem spędziłem dużo czasu, tydzień nie wychodziłem z domu(Od rana do wieczora "Bleach"). Przed kompem siedzę przeważnie większość dnia, chyba że zagram w piłkę godzinkę czy dwie. Dla tych co chcą skończyć z nałogiem polecam nie oglądać anime bo mogą wciągnąć.

Offline viko77

• Kret
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 09 Październik 2009, 20:14:36 »
 Jak widzę posty niektórych to aż się dziwie, skąd biorą się tacy ludzie.
 Komputer został stworzony przez ludzi dla ludzi, to że 25% korzystających z komputera nie potrafi ogarnąć sprawy prawidłowo, to już nie wina "stwórców" komputera, tylko ludzi.
 Powiedzcie, jak bardzo trzeba być zdesperowanym żeby siedzieć cały dzień i nie spotkać się ze znajomymi ?
8-10 h przy komputerze, gdzie tu sens? Nie potraficie się oderwać od głupich gier? Zróbcie coś pożytecznego, rozwijajcie talent jakiś w sobie a nie 3/4 dnia przed PC.
 Osobiście korzystam kiedy potrzebuję, czyli muzyka, filmy i internet, dawniej gry ale obecnie staram się grać na PC w tylko jeden niezwykły tytuł ;)
 Myślę że dziennie w normalnie dni siedzę przy PeCecie z góra 2h, jednak praktycznie przez cały dzień piec mój chodzi, bo zawsze albo coś sciągam albo ktoś inny chcę skorzystać.

Offline Beregond

• Kret
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Czerwiec 2010, 13:14:02 »
Na chwilę obecną mogę z całą pewnością (i satysfakcją) stwierdzić, że już nie jestem uzależniony od komputera (w przeciwieństwie do tego, co było 3 lata temu).
Aktualnie komputer służy mi do pozyskiwania informacji z internetu na interesujące mnie tematy, komunikacji z ludźmi poprzez GG, słuchania muzyki. Granie zajmuje mi może niewiele ponad 2 godziny... na miesiąc. Uprzednio będąc w nałogu potrafiłem spędzić przy tym po 8 godzin dziennie. Jestem zadowolony, że udało mi się odstawić ten nałóg. Bez niego jest o wiele lepiej w życiu.

Offline Akijl

• Kret
  • *
  • Reputacja: 41
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Kwiecień 2011, 08:38:46 »
ja gram 7 h tygodniowo.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #33 dnia: 30 Kwiecień 2011, 08:38:46 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18