Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Filmy
Szarleǰ:
Mam dość dużo filmów które z chęcią oglądam. Niestety nie są zbyt często pokazywane w TV bez cyfrowego polsatu itp. a szkoda. No więc zaczne wymieniać:
Piraci z Karaibów - Zarówno część pierwsza jak i druga były świetne. Niektóre momenty przyprawiały mnie o ból brzucha (ze śmiechu :P). Poza tym, gra tam kilku moich ulubionych aktorów, między innymi
Orlando Bloom, Johnny Depp. Bardzo dobry film.
Matrix - Z bólem serca muszę się przyznać, iż oglądałem tylko jedną część, jednak bardzo mi przypadła do gustu. Jest bardzo dobra i szybka akcja. Jeden z najlepszych filmów i myślę że każdemu fanowi SF ten film by się spodobał bardziej niż jakikolwiek inny.
LOTR - ÂŚwietna saga. Uwielbiam każdą część zarówno książki jak i filmu. Jest to świetny film, ma dużo efektów. Poznałem kilku świetnych aktorów, a i polubiłem tych filmowych bohaterów. No wprost uwielbiam :).
Polecam każdemu.
Obcy - Podobała mi się każda część, chociażby z tego powodu, że aktorzy świetnie grali. Film ma bardzo dobrą fabułe. Akcja jest bardzo dobra, dość szybka. Bardzo ciekawe były momenty spotkania ludzi z obcymi. Czasem niektórych mi było wręcz żal.
Piła - Również oglądałem tylko pierwszą część, jednak tak spodobał mi się ten film, że mógłbym oglądac na okrągło. Jest on horrorem dość straszynm, jednak nie miałem gęsiej skórki na plecach, gdy go obejżałem. Nie wiem w jakim stopniu jest straszna część druga, jednak niezależnie od tego, chciałbym ją obejżeć, jeśli nadarzy się taka okazja.
6 Zmysł - Bardzo dobry film. Oglądałem chyba dwa, lub trzy razy. Bruce Willis świetnie odegrał swoją rolę. Dość straszny, szczególnie momenty, w których ten chłopak widział duchy.
Piękny Umysł - Jeden z najlepszych filmów jaki oglądałem. Jest to horror, jednak chyba bardziej psychologiczny. Spodobał mi się on, chociażby dlatego że odróżnia się od wszyskich horrorów. Film obejżałem conajmniej trzy razy.
Sekretne Okno - I znów Johny Depp. W tym filmie szczególnie podobały mi się momenty niejasności. Johny Depp, tym razem odegrał rolę świetnego pisarza. Spodobało mi się to i muszę powiedzieć, że im więcej takich filmów tym lepiej. Polecam gorąca każdy film z Johnym Deppem, a tym właśnie Sekretne Okno.
Faceci w Czerni - Chyba najlepsza komedia jaką oglądałem. Nie podobała mi się już 2 część, jednak 1 jest wręcz boska. Polecam każdemu fanowi komedii, bo naprawde, w filmie jest zawarta niezła dawka humora i można się śmiać "do rozpuku" ;].
Predator - Obie części są prześwietne. Bardzo dobra akcja, aktorzy też dobrzy. Myślę, że film jest jednym z najlepszych jakie oglądałem. Polecam gorąco.
Amity Vill - Jeden z najlepszych horrorów jakie oglądałem. Dilm jest dość straszny i ma bardzo ciekawą fabułę. Na samą myśl o nim mam dreszcze, choć szczerze powiedziawsze nie jest tak straszny. Zwyczajnie jestem wrażliwy na horrory ;].
Bad Boys - Ahh... mógłbym oglądać bez ustanku. Jest to tak świetny film, że chyba nigdy mi się nie znudzi. Niektóre momenty, podobnie jak z Piratami przyprawiały mnie o ból brzucha. Ten film jest świetny, niezależnie od tego pod jakim kontem na to spojżeć. Warto obejżeć część pierwszą, jak i drógą, ponieważ różnią się jedynie fabułą, lecz humor jest na równym poziomie. Woosah... to było genialne ^^.
Leon Zawodowiec - Ten film bardzo mnie urzekł. Jest interesujący. Można powiedzie, iż jest dość wzruszający, lecz są też momenty dość śmieszne. Film znów polecam każdemu, kto interesuje się tego typu kinem.
Było jeszcze kilka bardzo ciekawych filmów, jednak nie jestem w stanie wszystkich zapamiętać. Wszystkie wyżej wymienione jeszcze raz gorąco polecam i myślę, że każdemu się spodobają.
Pozdrawiam.
Grison:
Władca Pierścieni(trylogia)- Za wspaniałe sceny bitew, obsadę i piękną muzykę.
Matrix(trylogia)- Sądzę, że ten film był sporym kamieniem milowym w całym świecie filmu. Dlaczego? Kto widział film ten wie.
Troja- Uwielbiam filmy z takimi scenami walki. No i ta obsada coś pięknego. Film ogłądałęm chyba z 6 razy.
AvP- Nie wiem dlaczego ale mi się spodobał. Autorzy fajnie oddali stosunek predatora do głównej bohaterki.
Gwiezdne Wojny(saga)- te filmy trzeba poprostu obejżeć i tyle.
Piraci z Karaibów(saga)- Fajna historia i obsada. Miodzio...
Piła(trylogia)- Nie lubie horrorów i żadko je oglądam ale te są naprawde... interesujące.
Hostel- Nieźle zakręcony film o niebanalnej fabule. Troche chory ale taki też jest jego reżyser Quentin Tarantino.
Faceci w Czerni- Po prostu kocham Willa Smitha.
Ja Robot- Ten sam powód co powyżej.
Forest Gump- Film z pozoru o niczym, ale tak naprawde jest wielki.
Ostatni Samuraj- Uwielbiam Toma Crusa(chociaż w prawdziwym życiu już nie jest taki fajny). Oprócz tego w filmie są naprawde ciekawe dialogi i relacje między bohaterami. No i te bitwy. Coś pięknego...
Król Arthur- Film przybliża prawdziwą postać Arthura, która nie wygląda już tak baśniowo i romantycznie jak książki o nim i inne filmy.
Blade(trylogia)- Ciekawe przedstawienie świata wampirów, którzy nie są już wytworami szatana i nie boją się krzyża, święconej wody i tego typu bajkowych bzdetów.
Underworld(saga)- Tak samo jak powyżej, a do tego Kate Backinsale. Uhhhhh.....
Van Helsing- Dobry film a przedewszystkim ciekawy. Lubie Hugha Jackmana.
Ridick(saga)- Vin Disel i to powinno wystarczyć.
Sekretne Okno- Johny Depp to wspaniały aktor. No i poprostu lubie takie zagmatwane filmy.
Siła Strachu- Lubie Roberta de Niro. A fabula podobna i zagmatwana tak jak powyżej... czyli fajna.
Braveheart- Interesujące Bitwy i mistrzowsko grający Mel Gibson.
Królestwo Niebieskie- Doskonała gra Orlando Blooma. No i reżyseria Ridlaya Scotta. Ten pan to ma talent.
Gladiator-Jeden z najleprzych na tej liście. Niezapomniana rola Rusella Crowa.
Szybcy i wściekli(saga)- ryczące silniki i błyszczące fury. Kocham to.
Legolas:
Więc tak:
-Matrix Trylogia - pierwsza część ma ten swój unikalny wdźięk i chodzi mi tu o to że nie ma tam aż tylu efektów specjalnych co w części 2 oraz 3. Ale i tak wszystki części są świetne.
-Blade Trylogia - Blade mi sie podoba bo fajnie sie bije ma fajne bronie i w ogóle nawet fajne teksty.
-Szybcy i Wściekli wszystki części - tunningowane fury, piękne dziewczyny i ostra jazda :D:D:D:D:D:D A na serio to głównie samochody są świetne
-Władca Pierścieni Trylogia - świetny film a zwłaszcza podobały mi sie momenty w których był jakieś walki po prostu super.
DODO:
Od małego interesowałem się horrorami. Mając 7 lat obejrzałem swój pierwszy horror który wspominam z łezką w oku do dnia dzisiejszego. Jedno muszę przyznać. Stare filmy spod tego gatunku są o wiele lepiej wykonane od współczesnych. Niby świat poszedł na przód, ale nie podoba mi się współczesne przedstawienie horroru, który krąży wokół jednego celu " Jak najwięcej krwi". Nie myślcie, że ograniczam się jedynie do horrorów. Lubię pośmiać się przy dobrej komedii, obejrzeć film S-F, lub z podniecenia nie móc odejść od telewizora, ponieważ leci jakiś fajny film sensacyjny. Nie lubię tylko dramatu, filmów romantycznych oraz filmów erotycznych.
Nie obijając się podam teraz kilka tytułów z każdego gatunku.
Horrory
Koszmar z Ulicy Wiązów: Mój pierwszy horror, który oglądałem. Wyróżnia się bardzo fajnym wykonaniem oraz pomysłami.
Residen Evil: Mało który film z zombi jest wykonany na takim poziomie jak ten. Wszystkoe toczy się w cieniu tajemnicy co nasyca oglądającego jeszcze większym podnieceniem. Niektórzy sądzą, że jest to obrzydliwy film lecz ja nie widzę w nic takiego.
Residen Evil 2: Podobnie jak jedynka ma u mnie wysokie noty ze względu na wykonanie. Dodatkowo dochodzi tu szybka akcja. Jedynym minusem w tym filmie są nadludzkie moce dwójki bohaterów.
Silent Hill: Jest to jeden z tych filmów, które trzymają w napięciu aż do ostatniej minuty. Oglądając naprawdę zastanawiałem się co się stało z tą dziewczynką. Nowoczesne wykonanie tylko podsyca atmosferę. Film stoi na bardzo wysokim poziomie choć niektórzy twierdzą, że jest to najgorszy film zrobiony na podstawie gry.
Underword: Głównego plusa dam bohaterce. Zagrała ona doskonale swą rolę. Co do samej fabuły to nie jest ona aż tak zaskakująca. Odwieczna walka między wilkołakami a wampirami stoi już na porządku dziennym. Akcja z biegiem czasu nabiera tempa co powoduje, że ogląda się to naprawdę fajnie. Mnie najbardziej zaskoczyła końcówka. Nie sądziłem, że główny wampir jest zdolny do takich rzeczy. Pod duży plus trzeba dodać również klimat.
Underworld 2: Podobnie jak w pierwszej części duże brawa należą się Kate Beckinsale. Doskonale wczuła się w rolę dzięki czemu film zyskał autentyczność. Jednakże druga część straciła klimat jedynki. Reżyser skupił się zdradzie wśród wampirów. W ciągu całego filmu pojawił się tylko jeden wilkołak co było dużym minusem.
The Desent ( Zejście): Był to jeden z nielicznych filmów, które oglądałem z nieukrywaną frajdą. Szczególnie spodobał mi się motyw z golumami. Bardzo dobre wykonanie.Z całego filmu nie podobała mi się tylko śmierć dziecka. Zawsze uważałem, że reżyserzy powinni omijać dzieci z daleka a szczególnie w tego typu filmach.
Sensacje
Troja: Wielka epicka wojna w mieście nie do zdobycia. Ekranizacja legendy która wciąż żyje. Film wywarł na mnie ogromne wrażenie ze względu na jego wykonanie oraz pierwszorzędną obsadę. Oglądając ten film czułem jakbym sam brał udział w tej wojnie. Wszystko zostało pokazane naprawdę realistycznie a co ważniejsze z pomysłem.
Matrix: Saga która zachwyciła nas głównie efektownymi walkami. Osobiście uważam, że w pierwszej części był najlepszy klimat. W drugiej najlepsze efekty walk. Natomiast trzecia wyszła im pół na pół. Wspaniałe przedstawienie świata. Do tej pory zadziwia mnie pomysłowość braci Wachowskich.
Ostatni Samuraj Jest to jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem. ÂŁączy szybką akcję, doskonałą fabułą, świetne wykonanie oraz dramatyzm. Za każdym razem, gdy oglądam ten film czuję się tak samo. Uważam, że jest to film godny polecenia każdemu ze względu na jego treści oraz wykonanie.
V jak Vendetta: Tak samo jak wyżej. Jest to jeden z lepszych filmów, które oglądałem. Bardzo dobre wykonanie oraz tajemniczość sprawiają, że nie można oderwać się sprzed telewizora. Na prawdę polecam ten film każdemu.
Gladiator: Film o zdradzie i poświęceniu, który wbija nas w fotele. Ma pierwszorzędne wykonanie oraz obsadę. Pokazuje nam jak łatwo można się stoczyć przez złych ludzi. Człowiek który był generałem armii nagle staje się niewolnikiem. Do tej pory oglądam ten film z ogromnym zainteresowaniem. Tak samo jak dwa poprzednie ten film również polecam każdemu.
Van Helsing Bardzo fajna ekranizacja. Opowiada nam o legendarnym łowcy potworów. Widać, że bardzo starali się tworząc ten film. Wspaniałe efekty oraz scenografia wbijają widza w fotel. Fabuła może i nie jest najwyższych lotów jednak nadrabiają to komizmem sytuacji. Film jest bardzo sympatyczny oraz warty obejrzenia.
Władca Pierścieni: Byłoby hańbą ominąć tak wspaniałą trylogię. Wszystkie trzy części są zrobione naprawdę na wysokim poziomie. Aktorzy wczuli się w swe role co daje pozytywny efekt dla całej produkcji. Znakomite efekty specjalne które potrafią trzymać widza w napięciu. Bardzo mało odstąpień od fabuły książki powoduje, że film staje się znakomitą recenzją. Nie mam nic do zarzucenia reżyserowi. Wszyscy ludzie którzy pracowali przy tej [produkcji odwalili kawał dobrej roboty.
Komedie
American Pie: Jest to film z którego można się naprawdę zdrowo pośmiać. Cały film jest nasycony różnymi śmiesznymi sytuacjami co powoduje, że nie można wstać z krzesła do samego końca.
Straszny Film: Podobnie jak w poprzednim filmie. Wszystkie części obfitują w zabawne sytuacje, które tradycyjnie kończą się kompromitacją postaci. Zapewniam, że nie oderwiecie się przed końcem filmu.
aleks194:
Trochę ich jest, ale sprubuję wyłonić tylko najlepsze
1. Wszystkie części Star wars - Co tu mówić super efekty dobra fabuła.
2. Trylogia Władcy Pierścienia - Dużo dodają efekt, świetna gra aktorów bardzo realistyczne
3. Harry potter i Czara ognia - Nie trzeba tłumaczyć nic dodać nic ując wyszło idealnie
4. Za Szybcy Za wściekli - fajne bryki
5. Ven Helsing to Horror Fantasy czy komedia, ale nie spoko
6. Stawka większa niż życia - porucznik Kloss , no co fajne bo czarnobiałe
7. Costantine - Najciekawsze były bronie Costantine
\\Rajca- zdaje mi się, że Reinmar Cię na PW upominał. Ja robię to też ostatni raz. Twoje posty, choć niby nie krótkie nie niosą zbytniej treści. A uzasadnienia są skąpe. nalegam- popraw się.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej