Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Czy to nie dziwne??
Serail:
No mówię przecież, że nie chodzi mi o to, że bohater powinien miec 300 siły, etc. Bo to jest bezsens, chodzi mi i innym o to, dlaczego w trakcie podróży z Khorinis do Ardei bezimienny stracił tyle umiejętności. Ot taka luźna dyskusja.
Isentor:
Przecież napisałem:
--- Cytuj ---Dajcie spokój to gra przecież nie będziemy jej rozpoczynać jako uber pro bohater. Więc nad czym tu rozmyślać?
--- Koniec cytatu ---
Czego byśmy się uczyli w nowej części? Walki bronią jednoręczną poziom 10?
Boba Fett:
--- Cytuj ---dlaczego w trakcie podróży z Khorinis do Ardei bezimienny stracił tyle umiejętności.
--- Koniec cytatu ---
Twórcy tłumaczyli te ubytki w umiejętnościach długą podróżą. Jak dla mnie jest to tylko w połowie strawne, gdyż ta podróż trwała tylko około miesiąca (skąd wiem? A wiem :P). Inna sprawa to zbroja i miecz - jakby wyszedł na ląd, na pewno by ubrał coś lepszego niż to co mamy na początku w trójce. Wątpię, by tak chciało mu się paradować w takim słabym pancerzyku, więc eliminuję wersję, iż nawet jego zbroja została na Esmeraldzie w chwili jej porwania.
PLShayloPL:
Jeśli nawet zapomina umiejętności, to chyba po 4-3 razie jej się nauczenie to raczej nie da się zapomnieć :p.
Co do statów to mogły by być nawet od 100000+, a za to przeciwnicy też mogli by być o 100000+ lepsi :p.
user no. 11627:
--- Cytuj ---Witam, otóż chcę się was spytać czy nie uważacie to za dziwne że w każdej części z serii Gothic nasz hero nic nie umie, to znaczy żadnych umiejętności, nie ma za wiele siły i zręczności i innych atrybutów.
--- Koniec cytatu ---
Ech.. jakbyś nie zauważył to również w wielu innych grach twórcy kierują się zasadą "od zera do bohatera". Tak na dobrą sprawę gdyby nabyte umiejętności miałyby przechodzić z jednej części gry do drugiej, to w 3 nasz hero nie miałby się już czego uczyć. A tak mozolnie wspinamy się po szczeblach kariery, a gdy już jesteśmy na szczycie mamy z tego (chyba) większą satysfakcję, niż gdybyśmy to dostali od razu.
--- Cytuj ---dlaczego w trakcie podróży z Khorinis do Ardei bezimienny stracił tyle umiejętności.
--- Koniec cytatu ---
Skleroza nie boli... :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej