Tereny Valfden > Dział Wypraw
Powiązania magii z karą
Foltest:
- Przykro mi z powodu jej śmierci, ale muszę już lecieć. - Wampir przemienił się w nietoperza, wzbił się nad wioskę i poleciał w stronę zachodu. Foltest leciał sobie, leciał i dla odmiany leciał, aż zauważył w dole jakąś wioskę, wylądował przed nią i przemienił się w Wampira. Wszedł do wioski, podszedł do jednego wieśniaka i spytał: Witaj mości panie, mam do was pytanie. Czy możecie powiedzieć czy jest tu jakiś człek, który mógłby znać elfiego maga ?
Devristus Morii:
- Ja? Ja nic nie wiem doprawdy, nie wiem - wieśniak powiedział szybko i uciekł. Ty zaś spojrzałeś na wioskę i i wyczułeś zaduch, żałobną atmosferę. Ruszyłeś do przodu i dotarłeś do rynku. Rozglądając się dostrzegłeś samotną postać siedzącą na ławce...
Foltest:
Foltest podszedł do ławki i z ciepłym uśmiechem się spytał: Mogę się dosiąść ?? Czemu siedzisz sam ??
Devristus Morii:
Proszę. Samotność to coś co w tym mieście może utrzymać Cię przy sprawnych zmysłach. A ty co tu robisz? - rzekł Staruszek.
Foltest:
Foltest usiadł obok staruszka i powiedział: Ja ?? Ja jestem tu w imieniu nie jakiego elfiego maga Deorna, szukam jego przyjaciela, nie wiesz może kto to jest ?? Bo Deorn ma problem i chciałby żebym spotkał się z jego przyjacielem, który mi ma pomóż.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej