Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
"Mondre głowy"
Metztli:
Szczerze? Mi jest takich trochę żal... bo mam wrażenie że poprzez popisywanie się, udawanie dorosłych i bluzganie leczą swoje dziecięce kompleksy. Może nie mają co robić, rodzice się nimi nie interesują, mają problemy. Ale w żaden sposób nie usprawiedliwiam `mondralek` i tym podobnych wytworów. Ale tak jak napisał Don, nie ma co z nimi walczyć bo to nie ma najmniejszego sensu i szans na powodzenie. Najwyżej można takie persony ignorować.
Grison:
--- Cytuj ---Powiem krótko: Chebdolić ich ;). Nie ma co walczyć z wiatrakami (uber pro aluzja do Don Kichota), zawsze znajdzie się jakiś "mondrala" który i tak będzie dyskutował i próbował udowodnić że "Jest tylko jedna prawda i to moja prawda bo moja prawda jest bardziej mojsza niż twoja twojsza".
--- Koniec cytatu ---
Ależ jest sens walczyć ;] Masz racje, że ZAWSZE znajdzie się taki "mondrala", bo jest ich pełno. Każda dyskusja na pierwszym lepszym portalu poruszającym jakikolwiek temat posiada takiego geniusza, a nawet kilku - w większości przypadków kilku jeśli chodzi o ścisłość. I wtedy robi się tam wspomniany przeze mnie chlewik. Każdy każdemu coś tłumaczy w swoim niezwykle wyszukanym stylu, a gdy skończą się ładne słówka posłyszane zapewne od pani w szkółce niedzielnej, wtedy zaczyna się obrzucanie błotem. Bardzo bawią mnie sytuacje, gdy do dyskusji wpada jakaś mądrzejsza osoba zmywając wszystkim główki przytoczonymi argumentami nie obrażając przy tym nikogo. Co na to "Mądre głowy" ? Są okazy tak głupie, że będą nadal ośmieszać się rzucając k*urwami i c*ujami ale są także takie, które udadzą wielce obrażonych i zrezygnują z dyskusji maskując kapitulacje. W obu przypadkach dobro triumfuje ;p
--- Cytat: Don Corleone w 27 Listopad 2008, 23:33:12 ---A jeśli chodzi o "Sw33tbrokacikowe panny" to nie widze problemu, wystarczy ignorować, niech żyją w swym słodkim, różowym świecie, to samo się tyczy tych "Dupnych Pań".
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Metztli w 27 Listopad 2008, 23:41:25 ---Ale tak jak napisał Don, nie ma co z nimi walczyć bo to nie ma najmniejszego sensu i szans na powodzenie. Najwyżej można takie persony ignorować.
--- Koniec cytatu ---
Ich nie da sie zignorować. Chociażby gdy plują na "Władcę Pierścieni" lub "Ojca Chrzestnego" ubóstwiając tym samym "High Scholl Musical" i "Camp Rock" o.O Niektóre osoby po prostu nie wytrzymują.
--- Cytat: Metztli w 27 Listopad 2008, 23:41:25 ---Szczerze? Mi jest takich trochę żal... bo mam wrażenie że poprzez popisywanie się, udawanie dorosłych i bluzganie leczą swoje dziecięce kompleksy. Może nie mają co robić, rodzice się nimi nie interesują, mają problemy.
--- Koniec cytatu ---
Ależ mi nie chodzi tylko o osoby nastoletnie, którym nie do końca rozwinął się mózg, a szczególnie ośrodek odpowiedzialny za racjonalne myślenie. "Mondre głowy" to również osoby po 20-stce, 30-stce, czy nawet 40-stce i starsze o.O co szczególnie mnie załamuje. Bo o ile "Sw33t panny" i "cfaniackih cfanikuf" jeszcze jakoś można wytłumaczyć, o tyle już nie da się przetrawić starszych ludzi. Bo nic nie denerwuje bardziej niż scena gdy do komputera siądzie 50-cio letnia Bożena i zacznie na jakimś onecie czy wp głosić co ją ksiądz na religii nauczył będąc w przekonaniu, że jej wiedza to jedyny prawdziwy dogmat.
MooN:
Na naszym forum też są "mondre glufki". Wystarczy zajrzeć do tematu "Dyskusje Teologizne", gdzie "Zaprzysiężony Związek Socjalistycznych Partii Ateistycznych" (w skrócie Ateiści lub ZZSPA) próbują udowodnić, że Boga nie ma, a księża katoliccy to zdziercy z babć jeżdżący ferrari (;)). No ale żarty żartami. Takie "mondre glufki" jak w np mojej klasie są denerwujące. A najbardziej mnie wkórza, gdy pewne wymalowane i nie mające dla nikogo żadnego szacunku panienki (swoją drogą wielkie fanki "przebojów" takich jak High Scholl Musical czy Camp Rock) uznają za wstyd siedzenie obok lub naprzeciwko mnie, czy też rozmowa za mną, zaś najgorsze to gdy jednej przypadkiem dotknę (dzisiaj np, gdy przeciskałem się na korytarzu przecisnąłem się akurat obok jednej z nich i po chwili usłyszałem: "Fuj!"). Albo na przedmiocie zwanym "sztuka" ta "mondra glufka" wyciągnęła pilnik i zajmowała się poznokciami nawet nie wyjmując książek czy zeszytu, podczas gdy nauczycielka się produkowała...
--- Cytuj ---Ich nie da sie zignorować. Chociażby gdy plują na "Władcę Pierścieni" lub "Ojca Chrzestnego" ubóstwiając tym samym "High Scholl Musical" i "Camp Rock"
--- Koniec cytatu ---
Faktycznie ich nie da się zignorować. Pół biedy, gdy są fankami jednego z tych filmów uznając nieco pozostałe (np moja, trochę przemądrzała siostra). Mam trochę pecha, bo za każdym razem, gdy leci Camp Rock moja siostra go ogląda blokując przy tym telewizor i pozostałe filmy!
--- Cytuj ---rzucając k*urwami
--- Koniec cytatu ---
Lub też używając ich zamiast części zdania. Np ku*wa na miejscu przecinka lub kropki (np "I wtedy powiedziałem że ku*wa coś tam ku*wa coś tam i coś tam ku*wa).
Szarleǰ:
No...
Niektórym ludziom wydaję się po prostu, że jeśli udało im się ukończyć 4 klasę podstawówki z piątką z polskiego, są mądrzy i ruszają na podbój świata. Niestety często pierwszym ich celem są fora internetowe. Mi to specjalnie nie przeszkadza, bo można się z nich pośmiać, ale do czasu, kiedy nie zaczynają robić z siebie głupszych niż są. Taka jest prawda i tego się nie ukryje, tylko ile można dyskutować na jeden temat :-[
No a co wyższej wypowiedzi wypowiedzi, która niebywale mnie rozśmieszyła, to:
--- Cytuj ---(np "I wtedy powiedziałem że ku*wa coś tam ku*wa coś tam i coś tam ku*wa).
--- Koniec cytatu ---
To żeś chłopie zarzucił przykładem nie ma co.
--- Cytuj ---Mam trochę pecha, bo za każdym razem, gdy leci Camp Rock moja siostra go ogląda blokując przy tym telewizor i pozostałe filmy!
--- Koniec cytatu ---
O chryste, jakie to straszne! Powinieneś ją wygnać z domu, kupić sobie czipsy i pepsi, po czym siedzieć i oglądać to co ty chcesz, bo przecież tylko twoje ulubione filmy są mądre, a wszystkie inne nie!
--- Cytuj ---uznają za wstyd siedzenie obok lub naprzeciwko mnie, czy też rozmowa za mną, zaś najgorsze to gdy jednej przypadkiem dotknę (dzisiaj np, gdy przeciskałem się na korytarzu przecisnąłem się akurat obok jednej z nich i po chwili usłyszałem: "Fuj!").
--- Koniec cytatu ---
To kolego widzę, że się cieszysz wspaniałą reputacją w szkole. Gratuluje, nie chciałbym cię zobaczyć, skoro nawet kiedy cie dotykają mówią fuj. Z mamą jest ta sama sytuacja?
--- Cytuj ---Ich nie da sie zignorować. Chociażby gdy plują na "Władcę Pierścieni" lub "Ojca Chrzestnego" ubóstwiając tym samym "High Scholl Musical" i "Camp Rock" o.O Niektóre osoby po prostu nie wytrzymują.
--- Koniec cytatu ---
Jednego nie rozumiem. Skoro połowa z was mówi, że trzeba ignorować i się z nimi nie zadaje, to gdzie wy cholera słyszycie, gdy w swoim gronie przyjaciół obrzucają błotem tego przykładowego "władce pierścieni"? Bo nie wiem jak można ignorować i w tym samym czasie z nimi konwersować.
Grison:
--- Cytat: Peanut w 29 Listopad 2008, 00:28:22 ---Jednego nie rozumiem. Skoro połowa z was mówi, że trzeba ignorować i się z nimi nie zadaje, to gdzie wy cholera słyszycie, gdy w swoim gronie przyjaciół obrzucają błotem tego przykładowego "władce pierścieni"? Bo nie wiem jak można ignorować i w tym samym czasie z nimi konwersować.
--- Koniec cytatu ---
Jakbyś, nie zauważył Peanutku ;* zacytowany przez ciebie fragment napisałem ja. A o ile sobie przypominam to nigdzie nie rzekłem, że trzeba ich ignorować, wręcz przeciwnie. Do tego jestem niemal pewien, że nie przeczytałeś całego tematu lub przejrzałeś go "po łebkach" stąd teraz to nieporozumienie ;p
Podałeś mój przykład, że obrzucają "Władcę Pierścieni"... Gdzie to słyszymy? Ja nigdzie, pisze jedynie o tym co widzę w internecie. No, może niekiedy słyszało się jak ktoś psioczył na jakieś dzieło ale to było dawno temu i nie prawda ;p Wystarczy spojrzeć na komentarze do tego i innych filmów na FW.pl czy okolicznościowe tematy na Onecie czy innym portalu ( jestem pewien, ze na innym też się da takowe coś zobaczyć ;] ). Sądzę, że nie będziesz musiał długo szukać aby zobaczyć coś w stylu "mój brat to ogląda i ja go nie rozumiem.. to głupi film i daje mu ocene 1 !!1". Tak też piszą roożowe dziewczynki zaraz po tym jak ocenią swój kochany HSM3 i wykorzystają maksymalną liczbę znaków w komentarzu na dziubaski ( :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:* ... ) pisząc o tym kolesiu pięknym jak dziewczynka i ładnie uśmiechającym się do kamery. No może przesadziłem ;] Nawet obrońcy dobrych filmów czy muzyki często pokazują swój poziom. Ktoś w kilku składnych zdaniach wypowie sie niepochlebnie o jakimś filmie lub zespole muzycznym, który mi osobiście sie bardzo podoba, a już sypie sie na niego grad uwag. Coś w rodzaju "idź oglądać muminki jak ci sie nie podoba" o.O
Wcale nie twierdzę, że przeciwna linia frontu walki z "roożami" zachowuje sie inaczej. Wielu jest takich jak to wcześniej określiłem "cfaniackih cfaniakuf", którzy mając się za krytyków kina. Wpadają do działów takiego "Camp Rock" i jadą ostro po religii wszelakich dziewcząt. Często ich komenty są na podobnym poziomie czyli "głópie h*ujstwo nie wjem jak to morzna oglądać". Jak widać zero wzajemnego szacunku.
Skoro już się tu rozgadałem to powiem jeszcze, że na takim "Sw33t Brokaciku" jest podobnie. Podejrzewam, że połowa tamtejszych userów to chłopcy rejestrujący się tam aby porzucać k*rwami w "roożowe laski" uważając tym samym, że mają więcej oleju w głowie niż one.
--- Cytat: MooN w 28 Listopad 2008, 21:39:48 ---A najbardziej mnie wkórza, gdy pewne wymalowane i nie mające dla nikogo żadnego szacunku panienki (swoją drogą wielkie fanki "przebojów" takich jak High Scholl Musical czy Camp Rock) uznają za wstyd siedzenie obok lub naprzeciwko mnie, czy też rozmowa za mną, zaś najgorsze to gdy jednej przypadkiem dotknę (dzisiaj np, gdy przeciskałem się na korytarzu przecisnąłem się akurat obok jednej z nich i po chwili usłyszałem: "Fuj!").
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jak wyglądasz tak wiec sie nie wypowiadam ^^. Nie no, w szkole to nie zauważam aż tak owego "syndromu". To pewnie dlatego, że tam każdy się mądrzy i już nie zwracam na to uwagi ;p Poza tym opisywałem tu przypadki internetowe zgodnie z zasadą --> Normalna osoba --> Forum --> Anonimowość --> Totalny Idiota ;] Widzę za to w szkole "Zespół Obrażonej Księżniczki" kiedy to panna jest przekonana, że to ona jest ta NAJ i każdy kto stanie jej na drodze, za głośno mówi, gdy obok niej przechodzi lub po prostu zabiera za dużo powietrza podczas wdechu jest traktowany jak intruz, jak wrzód na zdrowym organizmie jej doskonałego, wyimaginowanego w chorej główce królestwa.
Zabawne jest patrzenie wtedy na taką osobę. Wygląda ona mniej więcej tak: bezbłędna minka wyrażająca niewypowiedzianą pogardę, czasami jeszcze jakieś bogate zdanie (w końcu ma ona 3-4 z polskiego). Brakuje jeszcze tylko zatkania uszu i tupania z całej siły w podłogę krzycząc: "to moja ostatnia linia obrony".
A to co mnie ostatnio zarazem rozbawiło i poirytowało ;]
Dyskusja o Camp Rock ^^
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej