Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Karta Graficzna - DDR
Patty:
Mianowicie. Szukam karty graficznej na wejścia DDR, koniecznie obsługująca shader model 3.0. Takowej nie mogę znaleźć, a bardzo potrzebuję. Cena nie gra roli. Również czy to Geforce, Radeon, cokolwiek.
Sam mam radeona 9600 pro, 256 mb, ale ma shadery 2.0, a mi są potrzebne 3.0.
Isentor:
Wejścia DDR? Ja tam znam tylko AGP i PCI jeśli chodzi o karty graficzne.
Gordian Morii:
Nie wiem czy o to ci chodzi ale sprawdź sobie czy karta GeForce 6600 256MB DDR/128bit AGP x8 odpowiada twoim wytycznym. Jeżeli tak to cena z tego co właśnie na necie sprawdziłem to ok 175 zł więc nie jest to wcale droga karta a poza tym to nie jestem pewien czy czasami nie wszystkie nowe GeForce'y nie będą odpowiednie co do twoich wymagań.
Patty:
Karta graficzna musi się zgadzać nie tylko ze złączem np. AGP, musi się zgadzać również ze złączami pamięci Ram np. DDR(co jest dosyć przestarzałą technologią, w tej chwili używa się DDR2, a nawet GDDR3).
Gordian, wielkie dzięki za kartę, pasi mi ona. I fakt, niedroga.
Ode mnie(Vide Brat Nifa ;]): Dzięki ziomal za kartę! Mam jeszcze jedną małą prośbę: Mianowicie, że lubię mieć alternatywę, to gdybyś mógł znaleźć jeszcze jedną tego typu :), ja szukam po googlach i nic nie mogę znaleźć. Jeszcze raz dzięki.
Berdemer:
Polecam Geforce 7600GS. 6600GT to karta bardzo słaba.
--- Cytuj ---musi się zgadzać również ze złączami pamięci Ram np. DDR(co jest dosyć przestarzałą technologią, w tej chwili używa się DDR2, a nawet GDDR3).
--- Koniec cytatu ---
Nie istnieje coś takiego jak pamięć ram GDDR3. GDDR3 to rodzaj pamięci karty graficznej, a nie ram i współpracuje ze wszystkimi złączami AGP.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej