Autor Wątek: Gothic 2 NK + Vista = Brak muzyki.  (Przeczytany 3773 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline flake

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Gothic 2 NK + Vista = Brak muzyki.
« dnia: 09 Listopad 2008, 18:11:34 »
Witam. Tak jak w temacie. Gothic II NK na Viście chodzi dobrze, uruchamia się bez zabawy w tryby zgodności etc. W menu muzyka działa, natomiast podczas gry już nie  :( Update, downgrade sterowników nie pomógł. Powoli zaczyna mi brakować pomysłów dlatego proszę Was o pomoc.

A o to co wujek google mi podpowiedział:
"Muzyka w Gothicu ma specyficzny format, skladajacy sie na dwa pliki rownoczesnie odtwarzane poddczas gry. Byla to technologia, ktora sie nie przyjela, wiec producenci zaprzestali jej wspierania. Tak wiec problem dotyczy zbyt nowych sterownikow dla kart dzwiekowych, lub akceleratorow. Najlepiej poszukac w sieci sterow i zrobic maly downgrade - dzwiek od tego nie zmarnieje, a bedziecie mogli normalnie grac."

Wiem, że w oczach niektórych wybrzydzam, ponieważ na początku Gothic w ogóle nie chciał działać na Viście, ale mi muzyka z Gothica się bardzo podoba i umila rozgrywkę.

Offline Uhzonks

• Kret
  • *
  • Reputacja: -2
  • Homm, Gothic, Archlord
Odp: Gothic 2 NK + Vista = Brak muzyki.
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Listopad 2008, 10:26:01 »
Proponuję odinstalowanie Visty :P Ale na serio to możesz mieć wersję NK niekompatybilną z wv, poczytaj na płycie. W tym wypadku jak zapewne wiesz nic nie pomoże, co prawda możesz pokombinować ale odradzam. Dobrze byłoby też puścić muzykę G2 z normalnego odtwarzacza a nie liczyć na "łaskawy wzrok podróżnika".

Ewentualnie polecam wycieczkę do empiku po płytę Iron Maiden np. Powerslave i problem z muzyką masz z głowy :D

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #1 dnia: 10 Listopad 2008, 10:26:01 »

Offline flake

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Listopad 2008, 17:50:32 »
Proponuję odinstalowanie Visty :P
:o :-\ :-\ :o

Mój "Noc Kruka" to wersja z Extra Klasyki Next wydanej jeszcze przed pojawieniem się Visty. No nic pozostaje Winamp. Dziwi mnie tylko, że na gram.pl żadnego patcha... No bo service pack 1.3 też nie pomógł.

A co do Iron Maiden to podziękuje  :) Do gry w Gothic to tylko In Extremo albo Korpiklaani.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #2 dnia: 10 Listopad 2008, 17:50:32 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything