Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gildie

<< < (4/5) > >>

Eternith:
Ja też sądzę, że brak możliwości dołączenia do jakiejś gildii to wada gry.
Idiotyczne jest chodzenie w zbroi Buntownika, posiadanie 40 punktów reputacji u nich i fakt, że wciąż można swobodnie poruszać się między orkami... Idąc np. w okolice Gothy oczekuję, że orkowie stojący tam rzucą się na mnie widząc "kolejnego rebelianta". A tu co? Nic. Nawet można zmienić frakcję w środku gry.

--- Cytuj ---A ja myślę że bardzo dobrze że nie ma możliwości dołączenia. Przypuśćmy dołączamy do paladynów i co? Do roboty! Król wyznacza nam zadanie pilnuj tej bramy i co stoisz, pilnujesz i koniec bo zostałeś paladynem więc musisz wykonywać swoje obowiązki.
--- Koniec cytatu ---

Wcale nie. W poprzednich Gothikach wstępowanie do gildii nie było tak rozwiązane. Po prostu wstęp do jakiegoś stronnictwa dawał Ci określone przywileje i zamykał określone drogi, ale nie zmuszał do stania w jednym miejscu. Wciąż podążało się głównym nurtem wątku fabularnego, aby pod koniec gry być szanowanym paladynem/łowcą smoków/arcymagiem z określonym statusem życiowym i poglądami na temat świata.

Julian:
A ja myśle ,że brak możliwości dokładnego wejścia do gildi to plus ponieważ nie jesteśmy ograniczeni tylko do robienia misji ,które są przynależne do Gilidi np w GII wstąpiłęś do Paladynów ,nie mogłeś robić misji dla Magów i odwrotnie ,a tak "jesteś" u buntowników i tak możesz robić misję dla orków więc ten pomysł z gildiami to traf w dziesiątke

Oktawian August:
Szkoda że w G3 nie można wstąpić do gildii,ale zrobili za to reputacje co świadczy ze jak mamy więcej reputacji u Buntowników to wiadomo że będziemy trzymać stronę Buntowników a jak Orków to wiadomo że Orków itd.

I chciałbym żeby w następnych częściach Serii Gothic można było wstąpić do gildii bo jest super.

Laki13:
Ja wolałbym żebyśmy mieli dwie opcje do wyboru tzn: można dołączyć do danej gildii, albo nie dołączać i działać w pojedynkę.

Tensho:
Ja myślę że to właśnie jest zrobione bardzo dobrze! Dzięki temu mamy równy dostęp do umiejętności każdej z klas i nie jesteśmy niczym hamowani np. jesteś magiem to nie nauczę cie walki mieczem 2 ręcznym itp. itd.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej