Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
[ROZWIÂĄZANY] Problem z otwieraniem dysków
Elrond Ñoldor:
No właśnie. Klikając na jakikolwiek dysk na komputerze wyskakuje powyższy błąd. Zaczęło się to od chwili, gdy kolega podłączył pod komputer swój odtwarzacz mp3. Był on zawirusowany. Nie dało się otworzyć dysków i wywalał trochę inny błąd. Po paru dniach zainstalowałem Kacperskiego, wirusy pousuwało i tym razem zaczął wywalać powyższy komunikat. Oczywiście dysk mogę otworzyć klikając prawym przyciskiem myszy i "otwórz". Co mam zrobić, oprócz oczywiście reinstalki wina, by można było poprawnie dyski otwierać?
Niech wypowiadają się osoby które coś wiedzą, a nie ci, którzy cieszą się gdy licznik postów przejdzie im przez kolejną setkę ;f
Tiw:
Z tego co wiem, jest to swego rodzaju wirus. Ściągnij Combofix i uruchom. Powinno pomóc, powinien on usunąć wirusa. Jeśli nie pomoże to zapytaj na jakimś forum komputerowym, np. forum.pclab.pl.
momo:
Ja to miałem przez jakiś czas, ale po czasie samo zniknęło ;] Masz na którymś dysku (z systemem) taki plik jak Program1/2/3... .RPT?
Elrond Ñoldor:
--- Cytat: momo w 07 Listopad 2008, 16:44:29 ---Ja to miałem przez jakiś czas, ale po czasie samo zniknęło ;] Masz na którymś dysku (z systemem) taki plik jak Program1/2/3... .RPT?
--- Koniec cytatu ---
Nie, nie posiadam takowych plików :/ . Jednak pamiętam, że kiedyś, przed wgrywaniem na nowo Windowsa czyli z dwa miesiące temu, miałem takie pliki :/
momo:
@up yyy... chyba że był ktoś posta zedytował
W każdym razie u mnie pomogło jak usunąłem je wszystkie oprócz pierwszego i zrobiłem scana. Ale jak ich nie masz w ogóle, to nie wiem czy to to było.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej