Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

amulety zwiekszające siłę i zręczność

(1/2) > >>

Jacko:
Słyszałem, że jest amulet +15 do siły i że można go znaleźć na początku gry.

Czy istnieje podobny amulet dodający do zręczności?

Gdzie je można znaleźć?

Airyx:
Jedyny taki amulet jaki znam jest w kanałach pod Khorinis i jest z nim związany quest dla gildii złodziei - otwarcie skrzyni mistrza zamków. Amulet ten dodaje jednak +10 do siły a nie +15 (w Gothic II dodawał +15, ale w dodatku o 5 mniej), z tego co pamiętam. O jego odpowiedniku dla zręczności nie słyszałem.

Robben:
Najemnik Dar może ci dać amulet zręczności, ale musisz dla niego wykonać zadanie dostępne od IV rozdziału, które będzie polegało na przyniesieniu orkowego pierścienia dla niego (musisz być jednak tylko magiem lub najemnikiem. Dla paladyna nie jest to zadanie dostępne). Jeśli jednak jesteś paladynem, to po oczyszczeniu kapliczek (zadanie dostępne od III rozdziału) dla Ulthara z klasztoru, dostaniesz od niego amulet podnoszący siłę i zręczność, chociaż nie jestem tego pewny na 100%. A amulet siły można też kupić od kupca Erola albo znaleźć w GD na bagnie przy pniu (tam, gdzie jest siedziba smoka, ale można amulet zabrać nie zwracając na siebie jego uwagi).

McSloniu:
Tak. Ten amulet niedaleko bagiennego Smoka, to jest w drodze do niego, na pniu drzewianym, czy w pniu... ale z średniej odległości jest zauważalny. Mając wytrsowanego Ognika nie mamy problemu.

Drago159:
Najłatwiej jest poprostu kupić ;/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej