Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

GIMP vs Photoshop

(1/3) > >>

rdr.:
Chyba tłumaczyć o co chodzi nie muszę. Chodzi o to, który program jest waszym zdaniem lepszy.
GIMP jest w miarę prostym w obsłudze programem graficznym, a Photoshop jest bardzo funkcjonalny.
Mimo to większość użytkowników woli Photoshopa, który jest programem płatnym. GIMP jest natomiast darmowy. W swych wiadomościach uzasadnijcie swój wybór.

Pozdrawiam.

Isentor:
Winner is photoshop.

Plusy:
- dużo funkcji
- wiele możliwości
- estetyczny wygląd

Minusy:
- mało polskich wersji
- brak darmowych wersji

Jak widać photo zwyciężył, według mnie jest ogólnie lepszy od gimpa.

Deft:
Moim zdaniem lepszy jest photoshop a dlaczego? Bo ma więcej funkcji i w ogóle jest lepszy. Właściwie to gimpa miałem może z 10 minut na kompie ale wydało mi się, że on jest trudniejszy i jakiś niewygodny w używaniu po za tym wydaje mi się, że photoshop ma fajniejszą nazwę.

tH.:
Dla mnie sam program Photoshop mógłby się nawet nazywać stodoła z farbą. Nie obchodzi mnie nazwa programu. Liczy się to, że jest funkcjonalny.

Wg. mnie same porównanie obydwu aplikacji nie ma najmniejszego sensu. Gimp jest programem darmowym a co za tym idzie gorszym. Przecież nikt by nie wydawał najlepszej aplikacji do grafiki 2D za darmo.

Ps: niektórzy sądzę, że Gimp jest lepszy gdyż działa on na różnych dystrybucjach Linuxa w przeciwieństwie do Photoshopa. Gówno prawda, że tak powiem. Nie wiem z kąd takie durne informacje. Do jednej z dystrybucji Linuxa (Mandrivy) została wydana płatna(?) łatka dzięki której większość gier i programów (w tym Photoshop) działa bez problemu.

Seth:
Mhm a ja napisze że dla mnie najlpeszy jest GIMP gdyż nie wymaga wielkich umiejętności do obsługi  i dla mnie on wystarczy raz prubowałem Photoshopa ,ale dla mnie to za trudne, więc wole GIMPA.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej