Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
nazwa
mony28:
Dlaczego właśnie ta gra nazywa się gothic??
Amonef:
No nie wiem długo by rozważać ale często dominuje mroczna, tajemnicza atmosfera i twórcy chcieli nawiązać do charakteru gry. Moim zdaniem trafili w dziesiątkę i wielu poprze moją wypowiedź a ty mony dlaczego nie wypowiesz się o tym chcę znać twoje zdanie jak cię to tak ciekawi i w ogóle inni co o tym sądzą.
[Wątpię czy to muzyka czy architektura. Klimat i charakter]
mony28:
gdzieś kiedys na jakims forum przeczytałem ze podobno chodziło im o gotycką arhitekture ale w grze nie występują gotyckie budowle.
A drugie rozwiązanie to to ze może chodziło im o muzyke gothic.
Gordian Morii:
A z czym kojarzy ci się gotyk? Jak dla mnie to czasy rycerzy zamków, walk z domniemanymi smokami, wiekami wojen i innymi podobnymi. Jak dla mnie jest to nazwa jak najbardziej trafiona ze względu na ten swój taki mroczny klimat coś takiego jak wieczorem wejdziesz do takie starej gotyckiej świątyni :) Zobacz sobie np na zamek w GD i jego wieże są właśnie stylizowane na styl gotycki(wysokie strzeliste, poza tym zamki budowane z cegieł nie kamienia) a co do muzyki to nie wiem czy to co leci w gothicu to właśnie muzyka gotów
McSloniu:
Ja kiedyś słyszałem że Gothic to po niemiecku wojownik, ale sprawdziłem i to nie prawda. Popieram to że trafili w dziesiątke. Gothic...hmmm
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej