Autor Wątek: Wojna - Zielone Równiny  (Przeczytany 52004 razy)

Description:

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Odp: Wojna - Zielone Równiny
« Odpowiedź #240 dnia: 14 Październik 2008, 13:57:21 »
- Trza znowu coś zabić - powiedział i poszybował w kierunku dwóch Drzewców które teraz były otaczane przez orków.
- Bij! Zabij! - krzyczał w ich kierunku. Sam wyciągnął miecz i wylądował przy ich stopach. Drzewce zabijały każdego kto podszedł za blisko. Niedobitki kończyli z przebitymi gardłami od Elrondowego miecza. Elf nagle poczuł ból. Usłyszał trzask i odwrócił się. Jeden z orków właśnie szybował w powietrzu uderzony przez Drzewca. Z boku, tuż pod zbroją zaczęła z wolna wypływać krew. Spojrzał przed siebie. W oddali majaczał pagórek gdzie stał Isentor i kierował wojskiem. Wydawało mu się to dosyć bezpiecznym miejscem.Przeteleportował się na nie. Ukląkł i ściągnął korpus zbroi.
- Izhuesh Ruarishesh, Gresh Ilxuesh Arishesh - powiedział dotykając głębokiej rany. Z tej przestała lecieć krew i zaczynała sie goić. Została długa blizna. Założył z trudem zbroję. Rana pomimo że była już zagojona nadal bolała.

Zabici Orkowie 2007/7000    
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek ÂŻołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek ÂŁucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000

Offline user no. 11627

• Magnat
  • Reputacja: 0
  • Formula one fan
« Odpowiedź #241 dnia: 14 Październik 2008, 14:02:41 »
Nilstem spostrzegł grupkę orków walczącą z kilkoma żołnierzami. Złapał za swój łuk (Krycz 3) i przymierzył w jednego. Po chwili celowania wypuścił strzałę, która trafiła bestię prosto w głowę. Ork padł martwy. Wojownik naciągnął kolejną strzałę i wymierzył w następnego orka. Stał przez chwilę w bezruchu, skupiając się na swym celu. Oddał strzał trafiając bestię w nogę. Ork odwrócił się i spostrzegł Nilstema, który naciągał już kolejną strzałę na łuk. Bestia chwyciła za swój topór i ruszyła w stronę wojownika. Nilstem czekał jeszcze przez chwilę, aż bestia podbiegnie odpowiednio blisko. Wypuścił strzałę trafiając orka w płuco. Bestia szła coraz wolniej próbując wyciągnąć strzałę. Oddychała coraz trudniej, aż w końcu zatrzymała się i runęła na ziemię.  Nilstem chwycił za miecz (Claymore Valfden 3) i podbiegł do orka. Bestia nadal żyła, choć straciła już sporo krwi. Wojownik postanowił ulżyć orkowi w cierpieniu, wbijając swój miecz prosto w jego serce. Bestia była martwa. Nilstem wytarł swój zakrwawiony miecz o trawę i ruszył w kierunku kolejnej grupki przeciwnika.

(pozostało mi 88 strzał)

Zabici Orkowie 2009/7000   
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #241 dnia: 14 Październik 2008, 14:02:41 »

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #242 dnia: 14 Październik 2008, 14:06:25 »
Dev skupił energię magiczną w dłoniach i wypowiedział:
- Ishuash Ru, Iaishosh Huush aroshel!
-Ishuash Ru, Iaishosh Huush aroshel!
W jego dłoniach pojawiły się kulki energii, które pomknęły nad wojska orków. Z nieba zaczęły bić pioruny.

Ogólnie czary zabiły: 38 orki ;]

[Grad Piorunów, Zabójcze Pnącza, Zgubne Uderzenie, Wysysanie Życia]

Zabici Orkowie 2030/7000  [znalazłem błąd w moim poście w liczeniu, więc go tu poprawiam]  
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek Żołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek Łucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 14:10:37 wysłana przez Devristus »

Offline Chabacik

• Magnat
  • Reputacja: 83
  • Nie wierz w cuda - polegaj na nich!
« Odpowiedź #243 dnia: 14 Październik 2008, 14:09:05 »
Elveon spostrzegł w oddali rannego Elronda. Nie zwlekając mag teleportował się elfa i wyciągną z kieszeni niewielki flakonik.
-Proszę Elrondzie, to mała mikstura lecznicza, powinna uśmierzyć ból...

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #244 dnia: 14 Październik 2008, 14:09:23 »
- 20 orków, na wprost. 100 metrów przed nami. Spokojnie celujcie, ja zwabię tę grupę w naszym kierunku. - powiedział Sado, wypuszczając strzałę w kierunku 20 osobowego oddziału poborowych. Strzała ledwo trafiła w nogę orka, jednak to podziałało. Cały grupa obróciła się i zaczęła bieg w stronę łuczników. - Czekajcie... niech podejdą jeszcze trochę - powiedział Sado, także napinając cięciwę. Orkowie byli coraz bliżej, 50 metrów, 40... tak, tyle wystarczy! Strzała Sado pomknęła w ich kierunku, zabijając jednego z orków. 40 innych strzał podążyło za jego przykładem, faszerując swoich wrogów pociskami.
- Kolejni z głowy...

Zabici Orkowie 2063/7000  
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #245 dnia: 14 Październik 2008, 14:20:02 »
- Dziękuję Elveonie - powiedział i wypił zawartość. Po chwili ból ustał.
- Za dużo dziś z magią przesadzam. Proste czary przestają już dobrze funkcjonować. Muszę odpocząć. Jeszcze raz dziękuję.

Zabici Orkowie 2063/7000 
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #246 dnia: 14 Październik 2008, 14:23:34 »
Gunses przemienił sie w nietoperza i poleciał na polane z której Czarodzieje ciskali magicznymi formułami na prawo i lewo niszcząc wrogów. Gunses zbliżył się do nich, wylądował, przemienił się w Wampira i rzekł:
- Witam, drogą Nekromancję oraz Czarodziejów! Przepięknie kładziecie Orków. Cóż za potęga - lekko sarkastycznie. Następnie Gunses zdjął łuk z pleców, załadował dwiema strzałami, wymierzył, naciągną cięci mocniej. Wszystko to trwało 10s. Po tym czasie Wampir posłał strzały do dwóch orków, znajdujących się nieopodal. Strzały dotarły celu. Uderzyły w serca orkom, pozbawiając ich życia.

(Przemian w nietoperza; Krycz 3; Walka łukiem - V; Strzał 2 pociskami; Celny strzał; Potężny strzał.

Zabici Orkowie 2065/7000 
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #247 dnia: 14 Październik 2008, 14:26:52 »
Teleportowałem się do ELronda.
- Cześć. Widzę, że też odpoczywasz. Cóż dziś przecholowaliśmy z magią, ale dzięki temu wiele orków zginęło.

Zabici Orkowie 2065/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Canis

• Gość
« Odpowiedź #248 dnia: 14 Październik 2008, 14:31:11 »
stałem za gunsesem wyjąłem kostur z ziemi i walnąłem kryształem w głowę Gunsesa, dość lekko, ale, żeby odczuł, ten błyskawicznie sie obrócił.
- Nieładnie tak drwić Gunsesku, nieładnie... - Powiedziałem patrząc na luk w dłoni Gunsesa.
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 14:37:53 wysłana przez Canis »

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #249 dnia: 14 Październik 2008, 14:34:21 »
"Nie podoba mi się to. Idzie nam dobrze... za dobrze. Atakują samymi małymi oddziałami, tak że ledwo do nas docierają."
- Kolejny oddział. 25 orków na prawo. Jakieś 60 metrów, zmierza ciągle w prawą stronę. Celujcie uważnie, cel się porusza w inną stronę niż chcielibyśmy. - wrzasnął Dracon, naciągając cięciwę. Strzałą przeszyła prowadzącego orka. Reszta grupa nagle się obróciła i zaczęła rozglądać za sprawcą zabójstwa, jednak w mig zalała ich fala czterdziestu strzał. Z całego incydentu wyszli cało jedynie czterej orkowie. Sado ponownie napiął cięciwę i wypuścił strzałę, dobijając jednego z nich. Kilka sekund po jego strzale, poleciała kolejna, już o wiele mniejsza salwa, dobijając żywą trójkę.

Zabici Orkowie 2090/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #250 dnia: 14 Październik 2008, 14:41:11 »
- Tak, bardzo dużo. Taka ilość może nawet zabić. - powiedział z sarkazmem. - No ale jakby nie patrzeć, pełno trupów. Można powiedzieć że jeden na drugiem. Jedyne co mnie tu wkurza to ten odór spalonej skóry...

Zabici Orkowie 2090/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #251 dnia: 14 Październik 2008, 14:41:59 »
- Poczekaj, aż zobaczysz prawdziwą moc Magii! - Powiedział Gunses do Nekromanty - A teraz patrz i ucz się! - Gunses podszedł lekko do przodu, Sięgną do pasa i wyciągną przedmiot unosząc go wysoko w górę w lewej dłoni. Zaczął krzyczeć do orków:
- Orkowie, teraz poczujecie prawdziwą Moc. Oto trzymam w ręku Kamień Runiczny Ognia i nie zawaham się go użyć! - Gunses zaśmiał się z cicha wyobrażając sobie jak idiotycznie musi to wyglądać. Do Wampira zaczął biec Ork. Cadacus wykrzykną:
- Heshar! - W dłoni Wampira pojawiła się Kula Ognia. Po przybraniu odpowiedniej wielkości Gunses rzucił nią w głowę Orka, który był już 5m od Nieśmiertelnego. Kula eksplodowała, oślepiając, ogłuszając orka i podpalając go. Gunses szybko schował wyczerpaną runę i zdjął łuk. Załadował go i strzelił w palącego się orka. Strzała wbiła sie w szyję uśmiercając bestię. Wampir powoli odwrócił się. Wyprostował i zapytał:
- No i jak? - po chwili zaśmiał się...

(Runa Ognia; Krycz 3, Walka łukiem - V)

Zabici Orkowie 2091/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #252 dnia: 14 Październik 2008, 14:45:36 »
- Na wprost. Oddział… - Sado zamilkł. Na wprost szarżował w ich kierunku oddział orków, złożony z co najmniej 100 poborowych. – Celujcie dokładnie i… nie gińcie – powiedział Dracon, napiąwszy cięciwę i po 10 sekundach celowania wypuścił strzałę która zabiła jednego poborowego. Za nim posypał się wielki grad strzał. 30 orków padło martwych, jednak żywi ciągle się zbliżali. Kolejne napinanie cięciwy i kolejny strzał, tym razem 35 padło martwych. Jednak nie było czasu na następną salwę. Wojownicy szybko zagrodzili drogę szarżującym orkom, jednak było ich za mało.  Zdążyli powstrzymać jedynie 4 poborowych, reszta przebiła się przez nich docierając do łuczników.  Przestraszeni wojownicy, nie wiedzieli co robić.  Jedni próbowali uciec, lecz zaraz dosięgał ich orkowy topór. Przez wybiciem wszystkich, udało im się zabić 5 poborowych. Sado uderzył potężnym ciosem w jednego z poborowym i rozłupał m czaszkę, jednak zaraz od tyłu, po czuł wbijający się topór w nogę. Dracon zasyczał i wybił się z jednej nogi w powietrze. Drugi topór trafił go znów w tę samą nogę.  Jakiś ork rzucił jeszcze swoją bronią, która otaria się ostrzem o rękę i lekko poraniła wojownika. Sado leciał mocno poraniony. „Cholera, cały oddział szlag trafił! Cholera!” – pomyślał, lądując na tyłach i wypowiadając:
 Izhuesh Ruarishesh, Gresh Ilxuesh Arishesh
Jego rany zaczęły się goić. Poczuł nagle się bardzo źle, jego energia magiczna była na wyczerpaniu. Usiadł na ziemi, w bezpiecznej pozycji. Wiedział, że musi odpocząć. Wstał jeszcze na chwilę, oddalając się dalej, by mieć pewność że uniknie walki. Następnie schował miecz do pochwy, usiadł i zaczął odpoczywać.

Zabici Orkowie 2166/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Canis

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: 14 Październik 2008, 14:51:11 »
Uśmiechnąłem się i zaśmiałem, po czym powróciłem do poważnej, nieco "zadręczonej" miny.
- Wybacz ze się nadmiernie nie pośmieję, zbyt duża "przyjemność" mi się dzieje z moim ciałem, obumieraniem i działaniem nerwów, nie jest to zbyt przyjemne... - powiedziałem do Gunsesa, po czym odwróciłem się w kierunku stworzeń - niefajnie... Wybacz, ale udam się powalczyć.

Trzymając kostur w dłoniach skumulowąłem w nim energię od razu podwajając ją bo zaklęcie, które użyję bedzie właśnie magii śmierci i błyskawicznie teleportowałem się między orków. Aura lisza chroni mnie przed atakami orków i użyłem zaklęcia Krzyk umarłych:
- Iphuxuyship, Ush Anashhu Gryshiltu! - wokół mnie energia magiczna przybrała postać zielonkawej półprzeźroczystej mgiełki, która zaczęła się rozszerzać promieniście od mojego ciała, pochłaniając orków. rozległ się przeraźliwy wrzask, a orkowie wokół mnie padli martwi, a było to 25 orków. Szybko teleportowałem się z powrotem w bezpieczne miejsce...

Zabici Orkowie 2191/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Mantos

• Weteran
  • Reputacja: 294
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #254 dnia: 14 Październik 2008, 15:02:32 »
Elrond poczuł coś na prawym ramieniu. Szybko się odwrócił. Zobaczył swojego brata opierającego się o niego i kiwającego głową
- Nieładnie... Wy tu się magią bawicie, a ja się nudzę.
Mantos nagle stanął prosto wyjął szybko łuk. Mag obrócił się w jego stronę. Strzała świsnęła mu nad ramieniem obcinając kawałek włosów. Grot z brązu wbił się jednemu z orków w oko. Upadł na ziemię. Jego ciało znajdowało się jakieś 30 metrów od Erlonda.

Zabici Orkowie 2191/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Chabacik

• Magnat
  • Reputacja: 83
  • Nie wierz w cuda - polegaj na nich!
« Odpowiedź #255 dnia: 14 Październik 2008, 15:05:30 »
Elveon zaśmiał się cicho patrząc na wyczyny Gunsesa. W dłoni trzymał kostur, w którym zaczął kumulować resztę energii. Wycelował w jednego z żołnierzy orków po czym krzyknął słowa swojego najlepszego zaklęcia.
-Qiiltuarishesh Arishesh, Izanisheshhu Ilish
Z kostura wyłoniła się spora czarna chmura która uderzyła w orka zabijając go na miejscu. Elveon czuł że ma już niewiele sił. Postanowił że również odpocznie. W oddali dostrzegł Sada. Nie zwlekając teleportował się i usiadł koło przyjaciela.

(Tchnienie śmierci, kostur śmierci, teleportacja)

Zabici Orkowie 2192/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #256 dnia: 14 Październik 2008, 15:38:16 »
Gunses przemienił się w małego krwiopijce i poleciał do grupki odpoczywających osób. Przemienił sie nieopodal Sado i powiedział:
- Widzieliście moją Moc? Przepełnia mnie potężna moc Magii. Mógłbym ich tu wszystkich roznieść w pył, ale zostawię coś dla innych - po czym zaśmiał się głośno. Usiadł i kontynuował - Ale widzę, że z wami słabo. Magia męczy, widać to po was...

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #257 dnia: 14 Październik 2008, 15:40:11 »
- CO ty nie powiesz Gunses? A to co pokazałeś to było najpotężniejsze zaklęcie jakie widziałem - zaśmaił się Dev - Jeszcze chwila a wrócę na pole walki. Królu masz jakieś misktury przywracajace magiczną energie?;]

Offline Danielin

• Kret
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #258 dnia: 14 Październik 2008, 15:54:01 »
Danielin widząc wyczyny Gunsesa, wyciągnął swoją runę ognia i powiedział:
 - Heshar!! - w wolnej ręce Wampira pojawiła się kula ognia, a gdy powiększyła się wystarczająco Danielin rzucił ją (kulą ognia, nie runą) w najbliższego orka, który zawył z bólu. Wtedy Wampir wyciągnął swój miecz i dobił orka.
 - Zobaczymy jak ta działa! Eloshru! - krzyknął Wampir i po czwili woda leciała w stronę następnego orka, który pod jej wpływam przewrócił się. Danielin dobił go swoim mieczem.

Zabici Orkowie 2194/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek Żołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek Łucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #259 dnia: 14 Październik 2008, 16:19:52 »
- Mam potencjał magiczny - Powiedział Gunses i zaśmiał się. Wyjął miecze i zaczął czyścić je z zakrzepłej na nich krwi orków...
- Wiecie o tym, że ja po raz pierwszy od 4 lat oglądam Słońce? To jest niezwykłe.. Wracają wszystkie wspomnienia, z dawnego ludzkiego życia...

Zabici Orkowie 2194/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #259 dnia: 14 Październik 2008, 16:19:52 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything