Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Data cena!

<< < (2/5) > >>

Serail:
No Nifrenthil, średnia krajowa wynosi 3033 złote brutto. Można z tego wywnioskować, że zarobki wielu Polaków, a przynajmniej ludzi z mojego otoczenia oscylują w tej sumie. Nie rozumiem więc pytania.;p

truebezi:
Powiem szczerze że jak zapowiedzieli, że to będzie samodzielny dodatek, to miałem przeczucie że cena będzie dość wysoka. Jak sobie przypominam Noc Kruka kosztowała w dniu premiery prawie 60 zł. Po prostu chłopaki zbierają dodatkowe fundusze na sfinansowanie Arcanii.  ;D . Kupie ten dodatek chociaż średnio jestem do niego przekonany.

Respev:

--- Cytuj ---Szczególenie, jeśli popatrzymy na to, że inne tytuły proponujące nam podobny czas gry kosztują około 100 zł
--- Koniec cytatu ---
Np. jakie? Wiedźmin wg. oficjalnych informacji daje nam 90 godzin gry, a kosztuje tyle, co ten marny dodatek.

--- Cytuj ---No Nifrenthil, średnia krajowa wynosi 3033 złote brutto
--- Koniec cytatu ---
Gdzie ludzie i na jakich stanowiskach tyle zarabiają? Informatyk z tytułem magistra zarobi 2100 na rękę.

--- Cytuj ---Powiem szczerze że jak zapowiedzieli, że to będzie samodzielny dodatek, to miałem przeczucie że cena będzie dość wysoka. Jak sobie przypominam Noc Kruka kosztowała w dniu premiery prawie 60 zł. Po prostu chłopaki zbierają dodatkowe fundusze na sfinansowanie Arcanii
--- Koniec cytatu ---
Tak samo mówili ludzie przed premierą Gothic 3 - "Kupię Noc Kruka, to wtedy pomogę przy tworzeniu Gothic 3". Jak widać, chyba mało osób się o to pokusiło...

80zł to dużo jak na 20 godzinną grę. Pamiętajmy, że nawet tyle nie zarabia dziennie przeciętny polak. W Niemczech gra będzie kosztować około 20 euro, czyli na przeciętnego Niemca tylko dwie godziny pracy.

Robben:

--- Cytat: Respev w 10 Październik 2008, 19:13:38 ---Np. jakie?

--- Koniec cytatu ---
Np. Turok, który oferuje gdzieś około 15 godzin zabawy, a kosztuje 100 zł.

Kurna, ponad miesiąc czekania, to trochę długo, ale trudno :D. Ile tam ta cena ma wynosić? 8 dych?
Cena nie gra roli, bo i tak kupię, a czekać kilka miesięcy, żeby staniał nie będzie mi się chciało, tak więc na pewno kupię.

Kirgo32:
Cena jest dosyć wygórowana jak na dodatek do tej gry (raczej marny dodatek), przynajmniej jak dla mnie. Na dodatek jestem zdany na kieszonkowe i na kasę, która od czasu do czasu wpadnie w ręce za jakąś fuchę czy coś w tym stylu, więc gry od razu bym nie kupił. Najlepiej zrobię jak poczekam przez pewien czas aż cena za Gothic 3 ZP spadnie o jakieś 20zł i dopiero kupię. Zapewne gra za szybko nie stanieje ale mi się nie spieszy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej